Aile içinde yaşadığınız bir fedakârlık örneğini anı türünde yazınız. Yazınızı yazım ve noktalama kurallarına uygunluk yönünden inceleyip düzenleyiniz. Yazınıza uygun bir başlık belirlemeyi unutmayınız.
Aile içinde yaşadığınız bir fedakârlık örneğini anı türünde yazınız. Yazınızı yazım ve noktalama kurallarına uygunluk yönünden inceleyip düzenleyiniz. Yazınıza uygun bir başlık belirlemeyi unutmayınız.
Cevap: “Anneme Yardım Etmek”
Annemle benim aramızda özel bir bağ var. Her zaman birbirimize destek oluruz. Bu bağ, bir gün evimizde yaşadığımız bir olayla daha da güçlendi.
O gün hava çok sıcaktı. Ev işleriyle uğraşan annem, mutfakta yemek yapmaya başladı. Ancak aynı zamanda iş yerinden yorgun bir şekilde gelmişti. Ben de okuldan gelmiştim, ancak o sıcakta dışarıda oynamak yerine anneme yardım etmeye karar verdim.
Mutfakta anneme eşlik ettim. Sebzeleri doğradım, yemeklerin malzemelerini hazırladım ve ocakta yemeği karıştırdım. Annem şaşırmıştı, çünkü normalde bu kadar yardım etmezdim. Onun yüzündeki gülümseme ve teşekkür etmesi benim için en büyük ödüldü.
Akşam yemeği hazırlandığında, annem ve ben masaya oturduk. Birlikte yediğimiz yemek daha da lezzetli görünüyordu. Annem, bana ev işlerine yardım ettiğim için minnettar olduğunu söyledi. O gün anladım ki, aile içinde fedakârlık yapmak, sevgi ve dayanışmayı daha da artırır.
Bu deneyim, bana ailemize daha fazla yardım etmenin ve fedakârlık yapmanın ne kadar önemli olduğunu öğretti. Annemle aramızdaki bağı daha da güçlendirdik ve bu deneyim sayesinde birlikte zaman geçirmenin kıymetini daha da iyi anladık. Aile içi fedakârlıklar, sevgi dolu bir aile ortamı yaratmanın anahtarıdır.