Acil öğretmenlik sorusu çöz

Tıp Fakültesi öğrencilerinin ameliyat becerilerini kadavralar üzerinde uygulayarak öğrenmesi aşağıdaki tekniklerden hangisine daha uygun düşmektedir?

Cevap: Bu soruda, tıp fakültesi öğrencilerinin ameliyat becerilerini geliştirmek için hangi öğretim tekniğinin en uygun olduğu sorulmaktadır.

• a) Gösterip yaptırma: Bu yöntem, öğrencilere önce becerinin nasıl yapılacağını gösterir, ardından onların da yapmasını sağlar.

• b) Programlı öğretim: Bu teknoloji tabanlı öğrenme yöntemini kapsar ve belirli bir sıraya göre önceden tasarlanmış materyaller kullanır.

• c) Bilgisayar destekli öğretim: Öğrencilerin konuyu anlamalarını ve becerilerini geliştirmelerini sağlamak için bilgisayar teknolojisini kullanır.

• d) Benzetim: Bu yöntem, gerçek olayları veya işlemleri temsil eden simülasyonlar kullanarak öğrencilere pratik yapma imkanı tanır. Kadavralar üzerinde çalışmak, benzetim tekniğinin bir parçasıdır.

• e) Gözlem: Öğrencilerin bir beceriyi veya süreci yalnızca izleyerek öğrenmelerini içerir.

Doğru Cevap: d) Benzetim

Kadavralar üzerinde ameliyat becerisi geliştirme, gerçek dünyada karşılaşılacak durumların simülasyonlarını sağladığı için “benzetim” tekniğine daha uygundur. Bu teknik, öğrencilerin kadavralar üzerinde uygulamalı olarak çalışmasını ve bu süreçte becerilerini geliştirmesini sağlar.