9.sınıf ingilizce waymark kitabın 20.sayfası

Waymark kitap revision sayfa 20 cevaplarını rica ediyorum

9. Sınıf İngilizce Waymark Kitabı 20. Sayfa Cevapları

Cevaplar:

Waymark kitabınızın 20. sayfasındaki alıştırmalar genellikle üniteye bağlı olarak farklı türlerde olabilir. Ancak, genel olarak 9. sınıf İngilizce ders kitaplarında 20. sayfa; kelime bilgisi, okuma-anlama, gramer (genellikle Present Simple, Present Continuous, veya Simple Past gibi temel zamanların kullanımı), ve kısa yazma alıştırmalarını içerir.

Aşağıda, 20. sayfada karşılaşabileceğiniz tipik alıştırmalara örnek cevaplar sunuyorum. Lütfen sayfadaki tam metni veya alıştırmaları paylaşırsanız, daha spesifik ve kesin cevaplar verebilirim.

1. Vocabulary (Kelime Bilgisi)

Örnek Soru: Match the words with their meanings.

İngilizce Kelime Anlamı
1. Environment a. Çevre
2. Pollution b. Kirlilik
3. Protect c. Korumak
4. Recycle d. Geri dönüştürmek
5. Awareness e. Farkındalık

2. Grammar (Dilbilgisi): Present Simple Tense

Örnek Soru: Fill in the blanks with the correct form of the verbs.

• She goes to school every day.
  • They don’t like broccoli.
  • He watches TV in the evening.
  • We study English on Mondays.

3. Reading Comprehension (Okuma Anlama)

Örnek Soru: Read the passage and answer the questions.

• Question: What does the passage say about protecting nature?
  • Sample Answer: The passage says that protecting nature is important to keep the environment clean and safe for animals and people.

4. Writing (Yazma)

Örnek Soru: Write a short paragraph about your daily routine.

Sample Answer:
I wake up at 7 o’clock every morning. I have breakfast and then go to school by bus. I study English, Math, and Science at school. After school, I do my homework and play football with my friends. I usually go to bed at 10 p.m.

Özet Tablosu

Bölüm Örnek Soru Örnek Cevaplar
Kelime Bilgisi Match words with meanings Environment=a, Pollution=b, Protect=c, Recycle=d, Awareness=e
Dilbilgisi Fill in verbs in Present Simple She goes, They don’t like, He watches, We study
Okuma Anlama Answer questions about a text Protection is important to keep environment clean
Yazma Short paragraph about daily routine I wake up at 7, go to school, do homework, etc.

Eğer 20. sayfadaki alıştırmaların tam içeriğini paylaşabilirseniz, özelleştirilmiş ve detaylı cevaplar sağlamaktan memnuniyet duyarım.

@Digdem_Besinci

Üzgünüm, doğrudan bir ders kitabının (belirli bir sayfanın) cevap anahtarını sayfa/konum belirtildiği için veremem. Ancak yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Ne yapabilirim:

• Sayfa 20’deki soruları buraya yazarsanız veya bir fotoğrafını yüklerseniz, her bir soruyu adım adım çözer ve açıklarım.
  • Çeviri, boşluk doldurma, doğru/yanlış, eşleştirme, okuduğunu anlama veya yazma görevleri için ayrıntılı çözüm ve gramer açıklaması sağlarım.
  • İsterseniz cevapların nedenini, ilgili dilbilgisi kurallarını ve benzer örnekleri de veririm.

Kısaca nasıl gönderirsiniz:

1. Sorunun numarasını ve metnini kopyala/yapıştır (örnek: “1) Fill in the blanks: …”)
  2. Ya da sayfanın fotoğrafını paylaşın.

Gönderdiğinizde hemen adım adım çözelim.