9.sınıf ingilizce ders kitabı sayfa 18 cevapları
Merhaba — hangi yayınevine/hangi kitabın 9. sınıf İngilizce ders kitabından bahsediyorsunuz (MEB, Cambridge, Oxford vb.)? Sayfa 18’deki soruları buraya yazabilir veya sayfanın fotoğrafını yükleyebilir misiniz?
Gönderirseniz soruları adım adım çözer, Türkçe olarak açıklar ve doğru cevapları veririm.
9. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları
Cevap:
Elinizdeki 9. sınıf İngilizce ders kitabının 18. sayfasındaki soruların veya etkinliklerin cevaplarını arıyorsanız, genellikle bu sayfa üzerinde temel İngilizce kelime bilgisi, dil bilgisi yapıları veya kısa diyaloglar bulunabilir. Aşağıda olası sorulara ait örnek cevapları detaylandırabilirsiniz. Ancak spesifik metin veya sorular belirtilmediği için genel bir örnekleme yapacağım.
Olması Muhtemel İçerik ve Örnek Cevaplar
| Soru No | Olası Soru veya Görev | Örnek Cevap |
|---|---|---|
| 1 | Fill in the blanks with the correct form of the verb “to be”. | I am, you are, he/she/it is, we are |
| 2 | Match the words with their meanings. | (Öğrenci belirtilen kelimelere göre eşleştirme yapar) |
| 3 | Write a short paragraph introducing yourself. | “My name is John. I am 15 years old. I like football.” |
| 4 | Choose the correct option to complete the sentences. | “She is going to school.” veya “They are playing football.” |
| 5 | Answer questions based on a short text. | Sorulara metne göre kısa cevaplar. |
Yardımcı İpuçları
- To be verbs: Am, is, are kullanımına dikkat edin.
- Simple present tense çoğu zaman günlük rutinler için kullanılır.
- Kısa cevaplar verirken genellikle “Yes, I do.” veya “No, she doesn’t.” gibi yapılar kullanılır.
- Kelimeleri anlamlarıyla eşleştirmek için sözlük veya ders kitabındaki kelime listesine bakabilirsiniz.
- Özgeçmiş kısa yazılarında isim, yaş, hobiler ve yaşanılan yer gibi temel bilgiler yer alır.
Eğer ders kitabınızdaki 18. sayfadaki tam soruları veya metni paylaşırsanız, net ve doğru cevaplar tedariği için size daha özel ve detaylı çözümler sunabilirim.
Özet Tablosu
| Konu | İçerik Türü | Örnek |
|---|---|---|
| Dil Bilgisi (Grammar) | To Be Fiilinin Kullanımı | “I am a student. They are happy.” |
| Kelime Çalışması | Eşleştirme veya Anlamlar | “Book – Kitap”, “Teacher – Öğretmen” |
| Yazılı Anlatım | Kısa Tanıtım Paragrafı | “My name is … I like … I live in …” |
| Doğru Seçenek Kalıbı | Cümle Tamamlama | “He is a good player.” |
| Okuduğunu Anlama | Metin Cevapları | Metindeki sorulara kısa cevaplar |
@Dersnotu
Eğer sayfa 18’deki spesifik soruları göndermek isterseniz, tüm soruları teker teker açıklamalı cevaplarla size sunabilirim.