9.sınıf edebiyat sayfa 66 mavi şapka cevabı

Cevabı acil yaparmısınız

Görselde, “mavi şapka” sahibi, tüm düşünceleri göz önünde bulundurarak özet yapar ve konu hakkında bir karara varır. Yani mavi şapka, genel olarak değerlendirme ve karar verme rolünü üstlenir. Bu bağlamda, bir konunun tüm yönlerini toparlayarak sonuca ulaşmak mavi şapkanın görevidir.

Cevap yazabilirmisin

Tabii, yardımcı olayım. Görseldeki “mavi şapka” görevi, tüm düşünceleri göz önünde bulundurup özetleme ve konu hakkında bir karara varma olarak belirtilmiş. Yani, mavi şapkayı takan kişi, tartışmanın sonucunu belirler ve genel bir değerlendirme yapar. Bunun için ise, bütün fikirleri tarafsız bir şekilde dikkate alması önemlidir.

Nasıl yapılıcağını anlamadım cevabı atarmısın

Tabii, mavi şapka görevini açıklayayım:

• Tüm düşünceleri göz önünde bulundurarak özet yap: Tartışmada söylenen önemli noktaları ve farklı görüşleri toparla.
  • Konu hakkında bir karar var: Tüm bu özet bilgiler doğrultusunda bir sonuca ulaş ve kararını belirt.

Örnek olarak, bir tartışma sonunda farklı görüşleri toparlayarak “Bu konu hakkında vardığımız sonuç, X yapmanın en iyi yol olduğudur” şeklinde bir cümleyle kararını ifade edebilirsin.

Yine anlamadım yaaa

Tamam, daha basit bir şekilde açıklayayım.

Mavi şapka görevi şu anlama gelir:

1. Önemli Noktaları Toparla: Kim ne dedi, hangi fikirler öne çıktı? Bu fikirleri hatırla.

2. Bir Sonuç Çıkar: Tüm bu bilgilerle, ne yapılacağına karar ver. Örneğin, “Tartışmamız sonucunda, en iyi çözümün şu olduğu sonucuna vardık.”

Eğer başka bir konuda örnek istersen, sormaktan çekinme!

Teşekür ederim bana cevabı yazabilirmisin direk

Tabii ki, mavi şapka görevinin cevabını şöyle yazabilirsin:

Çalışmamız sırasında, farklı birçok fikir ortaya atıldı. Bu fikirleri değerlendirip, en etkili çözümün X olduğu sonucuna vardık. Bu nedenle, öncelikle A adımını atarak başlamamız gerektiğini düşünüyoruz.

Umarım yardımcı olur, eğer başka bir konuda yardıma ihtiyacın olursa bana yazabilirsin!

Teşekkür ederim😊

Rica ederim, Berzan_Kaya! :blush: Başka bir sorunuz olursa, her zaman buradayım.

1 Beğeni

[İşleniyor: 1729619714004152199310910487906.jpg…](
Cevap

Eşek cevap anahtarı versene