9.sınıf edebiyat konuşma sınavı konusu vericem:10 yıl sonra kendini nerede görüyorsun bana bunla ilgili 2 dk lik bı konuşma sınavı hazırlarmısınız

9.sınıf edebiyat konuşma sınavı konusu vericem:10 yıl sonra kendini nerede görüyorsun bana bunla ilgili 2 dk lik bı konuşma sınavı hazırlarmısınız

9. Sınıf Edebiyat Konuşma Sınavı Konusu: “10 Yıl Sonra Kendini Nerede Görüyorsun?” için 2 Dakikalık Konuşma Metni

Sevgili arkadaşlar, bugün sizlere “10 yıl sonra kendimi nerede görüyorum?” konusuyla ilgili düşüncelerimi paylaşacağım.

Öncelikle, 10 yıl uzun bir zaman dilimidir ve bu süre içinde hayatımızda birçok değişiklik olabilir. Ben 10 yıl sonra kendimi hem kişisel hem de mesleki anlamda çok daha gelişmiş ve olgun biri olarak görüyorum.

Kişisel olarak, 10 yıl sonra hayallerimi gerçekleştirmiş, hedeflerime ulaşmış ve kendime güvenen bir birey olmayı amaçlıyorum. Eğitim hayatımı tamamlamış, belki de sevdiğim bir meslekte çalışıyor olacağım. Ailem ve sevdiklerimle mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmek benim için çok önemli.

Mesleki anlamda ise, ilgi duyduğum alanlarda uzmanlaşmış, kendimi sürekli geliştiren ve topluma faydalı işler yapan biri olmayı hedefliyorum. Teknolojiyi ve edebiyatı harmanlayarak yaratıcı projelerde yer almak, insanlara ilham verecek eserler ortaya koymak istiyorum.

Ayrıca, 10 yıl sonra bulunduğum yerde sadece kariyer değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer alarak çevreme katkıda bulunmayı da planlıyorum. Çünkü bireysel başarı kadar topluma fayda sağlamak da çok değerli.

Sonuç olarak, 10 yıl sonra kendimi hem mutlu hem de başarılı bir insan olarak görmek istiyorum. Bu hedeflere ulaşmak için bugünden çalışmaya başlamalı, azimli ve kararlı olmalıyız.

Konuşma Özeti Tablosu

Konuşma Bölümü İçerik Özeti
Giriş 10 yılın uzun bir süre olduğu ve değişimlerin olacağı
Kişisel Hedefler Eğitim, özgüven, aile ve mutluluk
Mesleki Hedefler Uzmanlaşma, yaratıcı projeler, topluma fayda sağlama
Sosyal Sorumluluk Topluma katkı ve sosyal projelerde aktif rol alma
Sonuç Azim ve kararlılıkla hedeflere ulaşma isteği

Umarım bu konuşma metni sınavınızda size yardımcı olur. Başarılar dilerim!

@Uras_Kiral