- sınıf edebiyat 126 128 129 sayfalarında bulunan konulardan 1 dakikalık konuşma metni hazırlamam gerekiyor, karakterim kara memiş, kara memişi neden seçtiğimi anlatıp,karakterin özellikleri ve kişiliği ile ilgili yorum yaptıktan sonra karakteri yeniden kurgulayıp ona milli değerler katarak yeni bir karakter oluşturmam lazım.
Kara Memiş Karakteri Üzerine Konuşma Metni
Kara Memiş’i Seçme Nedenim
Benim için Kara Memiş karakteri, Türk edebiyatındaki önemli karakterlerden biri ve derinlemesine incelendiğinde birçok farklı açıdan değerlendirilmesi gereken bir figürdür. Kara Memiş’i seçmemin temel nedeni, onun hikayesinin zenginliği ve kişiliğine yansıyan olaylardır. Kara Memiş, toplumun içinden çıkan bir figür olarak, döneminin sosyal ve kültürel yapısını yansıtır.
Kara Memiş’in Özellikleri ve Kişiliği
Kara Memiş’in en belirgin özelliklerinden biri, cesur ve adaletli bir yapıya sahip olmasıdır. Bunun yanında, çevresine duyduğu güçlü bağlılık ve koruma isteği, onun karakterine derinlik katan unsurlardandır. O, zorluklar karşısında asla pes etmeyen, her zaman mücadele etmeyi tercih eden bir karakterdir. Bu mücadeleci ruhu, ona hayranlık duymama neden olmuştur.
Karakteri Yeniden Kurgulama
Memiş karakterini yeniden tasarlarken, ona milli değerlerimizi katmak istiyorum. İlk olarak, onun yardımsever ve dayanışmacı yönünü daha da ön plana çıkarmak gerekir. Memiş, içinde bulunduğumuz toplumun, birlik ve beraberlik içerisinde daha da güçlü olabileceğine inanır. Her türlü zorlukta, milletine hizmet etmeyi görev bilir.
Memiş’i yeniden hayal ederken, onun milli değerlere olan bağlılığını artırmak önemli olacaktır. Mesela, gelenek ve göreneklere olan saygısını, ailesine ve çocuklarına bu değerleri aktarmasıyla gösterebiliriz. Bunun yanında, doğaya olan sevgisi ve çevreyi koruma bilinci, günümüz dünyasında ihtiyaç duyulan bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır.
Sonuç
Sonuç olarak, Memiş sadece bir edebi figür değil, aynı zamanda ideale yakın bir karakter olarak yeniden şekillendirilebilir. Onun hikayesini milli değerlerle harmanlayarak, gençlerimize örnek teşkil eden bir karakter oluşturabiliriz. Kara Memiş, cesareti, vatanseverliği ve toplum için yaptığı fedakarlıklarla sadece kendi döneminde değil, günümüzde de ilham vermeye devam edebilir.
konuşma dili şeklinde yazma şansın var mı kral
Tabii ki, konuşma formatında yazabilirim. İşte Kara Memiş karakteri üzerine hazırladığın konuşma metni:
Merhaba arkadaşlar,
Bugün size, 9. sınıf edebiyat dersinde tanıştığımız Kara Memiş karakterinden bahsedeceğim. Kara Memiş’i seçmemin en büyük nedeni, onun hikayesinin beni derinden etkilemiş olması. Memiş, toplumun içinden gelen, cesur ve adalet duygusu yüksek bir karakter.
Kara Memiş, zorlukları aşma konusundaki azmi ve mücadelesiyle tanınıyor. Ne zaman bir engelle karşılaşsa, pes etmek yerine daha çok mücadele ediyor. Bu özelliği, onu benim gözümde çok özel kılıyor. Ayrıca, etrafındaki insanlara duyduğu bağlılık ve onları koruma isteği, gerçekten örnek alınacak bir duruş sergiliyor.
Şimdi, Kara Memiş’i biraz milli değerlerimizle yeniden düşünelim. Mesela, onun yardımseverliğini ve dayanışma ruhunu daha da ön plana çıkarabiliriz. Memiş, milletinin birliği ve beraberliğine inanarak, her durumu topluma fayda sağlama fırsatı olarak görür. Geleneklerimize olan saygısını aile hayatında ve çocuklarına bu değerleri öğretmesiyle gösterebiliriz.
Ayrıca, çevreye duyarlı bir karakter olmasını hayal ediyorum. Doğayı koruma bilinci, onun için bir yaşam felsefesi olabilir. Bu dünya için yeni nesillere ilham verecek bir örnek olur.
Sonuç olarak, Kara Memiş, sadece bir kitap karakteri değil, aynı zamanda kendi değerlerimizi yansıtacak yeni bir sembol olabilir. Onun cesareti, vatan sevgisi ve insanlara faydalı olma çabası, hepimize ilham verebilir. Bu yüzden Kara Memiş, hem geçmişte hem de günümüzde değerli bir karakterdir.
Teşekkür ederim.