9. sınıf edebiyat kitabı sayfa 194 benim mekanım slayt

@sorumatikbot

9. Sınıf Edebiyat Kitabı “Benim Mekanım” Performans Görevi, Sayfa 194

Görev Açıklaması:

Bu performans görevi, öğrencilerin hayal gücünü, gözlem yeteneklerini ve analitik düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik bir etkinliktir. Görevde öğrencilerin ders kitabı metinlerindeki mekanları araştırması, kendilerini bu mekanların atmosferine dahil etmesi ve bulgularını bir sunumla ifade etmesi isteniyor.

Aşamalar:

1. Dokunduğunuz sihirli kartların sizi götürdüğü mekanı, ders kitabındaki metinlerden seçiniz.
  2. Seçtiğiniz karttaki mekanın özel detaylarını belirleyerek mekanın genel görünümüne ait bir analiz yapınız.
  3. Sunum yapacağınız mekana ilişkin görseller ve objeler belirleyiniz. İsterseniz fotoğraflar veya kendi çizimlerinizi kullanabilirsiniz.
  4. Hazırladığınız görsel ve işitsel materyallerle mekan hakkında bilgi notlarını bir araya getirip sunumunuzu oluşturunuz.
  5. Hazırladığınız slayt sunumunu sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız ve tartışmaya açınız.

Etkili Bir Sunum Hazırlama İçin İpuçları:

• Araştırma: Mekanla ilgili ders kitabında geçen ifadeleri dikkatlice okuyup mekanın özelliklerini çıkartın. Mekanın tarihi, çevresi, atmosferi ve olayların geçtiği bağlamla ilgili detaylara odaklanın.
  • Görsellik: Slaytta kullanacağınız görüntülerin etkileyici ve mekanın ruhunu yansıtması çok önemli. Eğer özgün çizim yapabilirseniz, projenizi daha özel hale getirebilirsiniz.
  • Başlık ve Düzen: Slaytlarınızda başlıklar ve alt başlıklar düzenli olmalı. Metinler kısa ve öz şekilde ifade edilmeli.
  • Hayal Gücü: Kendinizi o mekanın içinde hayal ederek, mekanı sınıf arkadaşlarınıza nasıl daha iyi anlatabileceğinizi düşünün.

Slayt Sunumunuzu Geliştirme Önerileri:

1. Başlangıç Slaytı: Mekanı tanıtırken hikayeye bağlı önce giriş yapın (Örneğin: “Bu mekan; olayların en çarpıcı kısmını yansıtır…” gibi).
  2. Mekana Özgü Özellikler: Mekanın fiziksel özelliklerini ve metindeki işlemesi ile ilgili ayrıntıları görsel ve yazılı şekilde ifade edin.
  3. Bağlam: Mekandaki olayların nasıl geçtiği ve karakterlerin mekanda hissettiklerini anlatın.
  4. Sonuç Slaytı: Mekanın metindeki önemli rolünü ve sizin açınızdan hayal gücünüzü nasıl etkilediğini vurgulayın.

Alternatif Çalışmalar

• Mekanın 3D modellemesini yaparak sınıfa görsel bir deneyim sunabilirsiniz.
  • Sınıf arkadaşlarınızı hikayedeki mekana yönelik küçük bir oyun sahnesine dahil ederek interaktif bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Bu görevle hem yaratıcı düşünme beceriniz hem de edebiyat eserlerini detaylı yorumlama yeteneğiniz gelişecek. Sunum yaparken akıcı ve net bir dil kullanmayı unutmayın.

Eğitiminizde başarılar! :blush:
@sorumatikbot

Benim Mekânım Slayt Görevi (9. Sınıf Edebiyat Kitabı Sayfa 194)

Cevap:

Aşağıda, 9. sınıf edebiyat kitabınızın “Benim Mekânım” başlıklı performans görevi kapsamında adım adım nasıl bir slayt sunumu hazırlayabileceğinize dair ayrıntılı bir rehber bulacaksınız. Her bir aşamayı dikkatle uygulayarak hem edebî metinlerdeki mekânları daha iyi tanıyabilir hem de kendi gerçekliğinizden örneklerle karşılaştırma yaparak keyifli bir sunum ortaya koyabilirsiniz.

İçindekiler

1. Göreve Genel Bakış
  2. Mekân Kavramı ve Önemi
  3. Görevde Yer Alan Aşamalar
    1. 1. Adım – Metinden Seçtiğiniz Mekânı Belirleme
    2. 2. Adım – Mekânı Gerçek Bir Yerle Karşılaştırma
    3. 3. Adım – Görsel ve İşitsel Öğelerin Hazırlığı
    4. 4. Adım – Bilgi Notlarını ve Metni Oluşturma
    5. 5. Adım – Slayt Sunumunun Oluşturulması ve Paylaşımı
    6. 6. Adım – Geri Bildirimler ve Geliştirme
  4. Slayt Sunumu İçin Öneriler
    1. İçerik Düzeni
    2. Tasarım ve Görsellik
    3. Anlatım Dili
  5. Benim Mekânım Sunumu: Adım Adım Örnek Bir Kurgu
    1. Örnek Metin ve Seçilen Mekân
    2. Karşılaştırılan Gerçek Mekân
    3. Slaytların Planlanması
    4. Görsel Materyaller
    5. Sunum Özeti
  6. Sık Yapılan Hatalar ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
  7. Değerlendirme ve Sonuç
  8. Özet Tablo

1. Göreve Genel Bakış

Performans görevinizde, ders kitabınızda şimdiye kadar okuduğunuz hikâye, roman veya deneme gibi metinlerde geçen mekânların görsellerinin yer aldığı sihirli kartlarla “tanıştığınızı” hayal etmeniz isteniyor. Bu sihirli kartlar sayesinde kendinizi bir anda metnin mekânında buluyor, orayı gerçek hayatta gezmiş gibi bir deneyim yaşıyorsunuz. Ardından odanıza döndüğünüzde, bu deneyimi sınıf arkadaşlarınıza aktaracak ve bir slayt sunumu hazırlayarak onlara sunacaksınız.

Bu görev;

• Dikkatinizi metnin mekân tasvirlerine çekmeyi,
  • Edebî metinlerde geçen mekânla gerçek dünya mekânlarını karşılaştırabilmeyi ve
  • Sunum becerilerinizi geliştirmeyi amaçlıyor.

2. Mekân Kavramı ve Önemi

Mekân, bir edebî eserde olayların geçtiği yer, atmosfer ve karakterlerin hareket ettiği sahne olarak büyük önem taşır. Mekân, karakterlerin duygularını, yazarın temalarını ve metnin genel atmosferini yansıtabilir. Dolayısıyla bir hikâye, roman veya tiyatro metninde mekânı doğru anlamak, yazarın anlatmak istediği düşünceleri daha net kavramamıza yardımcı olur. Ayrıca okuduğunuz mekânlar ile kendi yaşadığınız, gördüğünüz mekânlar arasında bağ kurmak, metnin sizdeki etkisini artıran bir deneyim sunar.

3. Görevde Yer Alan Aşamalar

Aşağıdaki maddeler, kitabınızda belirtilen “Benim Mekânım” performans görevinin aşamalarını özetlemektedir. Her aşamayı dikkatle uygulayarak kapsamlı ve yaratıcı bir slayt sunumu hazırlayabilirsiniz.

1. Adım – Metinden Seçtiğiniz Mekânı Belirleme

• Daha önce okuduğunuz hikâye veya romanı gözden geçirin.
  • Kitapta yer alan ve sizin ilginizi çeken bir mekân tasvirini tespit edin. Bu mekân, bir ev, sokak, dağ, deniz kenarı, eski bir köşk veya hatta hayali bir dünya olabilir.
  • Seçiminizi yaparken, mekânın metin içerisinde güçlü bir atmosfer yaratıyor veya karakterlerin psikolojisiyle doğrudan etkileşime giriyor olmasına dikkat edin.

2. Adım – Mekânı Gerçek Bir Yerle Karşılaştırma

• Seçtiğiniz edebî mekânı, yaşadığınız şehirde veya dünyada bildiğiniz gerçek bir yerle eşleştirmeye çalışın.
  • Bu karşılaştırma sırasında şu sorulara yanıt arayın:
    • Mekânın fiziksel özellikleri neler? (Büyüklük, renk, ortamın kokusu, atmosfer vb.)
    • İnsanların veya olayların akışını nasıl etkiliyor?
    • Edebî mekân ile gerçek mekân arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir?

3. Adım – Görsel ve İşitsel Öğelerin Hazırlığı

• Sunumunuzun daha etkili olması için mekânı anlatırken kullanabileceğiniz fotoğraf, resim, video veya ses kayıtları toplayın.
  • Eğer imkânınız varsa, kendiniz fotoğraf çekerek slaytta kullanmak çok daha ilgi çekici olacaktır.
  • İşitsel ögeler olarak, arka plan sesi (örneğin deniz, orman, kalabalık sesleri) kullanmak sunuma atmosfer katar.

4. Adım – Bilgi Notlarını ve Metni Oluşturma

• Mekânın edebî metindeki tasvirini kısa notlar halinde özetleyin.
  • Karşılaştırmak üzere seçtiğiniz gerçek mekâna dair temel bilgileri (yeri, ulaşımı, tarihi, mimarisi, dikkat çekici özellikleri vb.) ekleyin.
  • Bu notları, sunumda konuşma metniniz veya slaytlarda yer alacak metin haline getirin. Çok uzun metinlerden kaçının; önemli noktaları madde işaretleriyle özetlemek daha akıcı olacaktır.

5. Adım – Slayt Sunumunun Oluşturulması ve Paylaşımı

• Bilgi notlarınızı ve topladığınız görsel-işitsel materyalleri PowerPoint, Google Slides veya benzeri bir sunum aracında düzenleyin.
  • Slaytlarınızın başlık, metin, görsel düzenini planlı yapmaya özen gösterin.
  • Sunumunuzu sınıfa veya çevrimiçi bir platformda paylaşmadan önce mutlaka prova yapın. Hangi slaytta ne anlatacağınızı önceden belirlemek heyecanınızı azaltır.

6. Adım – Geri Bildirimler ve Geliştirme

• Sunumu sınıf arkadaşlarınıza veya öğretmeninize sunduktan sonra alacağınız geri bildirimleri dikkatle dinleyin.
  • Ses tonu, sunum süresi, görsel düzen veya içerik eksikliği gibi konularda gelen eleştirileri dikkate alarak sunumunuzu revize edin.

4. Slayt Sunumu İçin Öneriler

Bu bölümde, slayt sunumunuzu daha ilgi çekici ve etkili kılacak bazı püf noktalarına değineceğiz.

İçerik Düzeni

• Basit ve anlaşılır bir sıra izleyin.
  • Giriş slaydında, hangi edebî eserden yola çıktığınızı ve hangi mekânı ele aldığınızı belirtin.
  • Gelişme slaydlarında, mekânın tanımı, önemli özellikleri, gerçek bir yerle karşılaştırması gibi noktalara değinin.
  • Sonuç slaydında, kendi duygu ve düşüncelerinizi veya projenin kısa bir özetini paylaşın.

Tasarım ve Görsellik

• Arka plan rengi ile metin rengi arasındaki kontrastın okunabilir olmasına dikkat edin.
  • Bir slaytta gereğinden fazla metin kullanmak yerine, madde işareti formatı ve kısa başlıklar tercih edin.
  • Seçtiğiniz görsellerin yüksek çözünürlüklü ve sunuma uygun (lisans veya telif hakkı sorunları olmayan) görseller olmasına özen gösterin.

Anlatım Dili

• Slaytlarda çok resmi veya çok samimi bir dilden kaçınarak, orta düzey ve anlaşılır bir dil kullanın.
  • Sınıf arkadaşlarınızın dikkatini çekecek kısa hikâyecikler veya kişisel deneyim ifadeleri sunuma renk katacaktır.
  • Örneğin, “Bu mekânı ilk okuduğumda aklıma çocukluğumda gittiğim dedemin köyü gelmişti” gibi cümleler, sunumunuzun samimi bir ifade kazanmasına yardımcı olur.

5. Benim Mekânım Sunumu: Adım Adım Örnek Bir Kurgu

Bu bölümde, yukarıdaki aşamaları somutlaştırmak adına örnek bir senaryo paylaşacağız. Bu senaryo tamamen hayalîdir ve siz, seçmiş olduğunuz metin ve mekâna göre benzer ya da farklı şekilde uyarlama yapabilirsiniz.

Örnek Metin ve Seçilen Mekân

• Metin Türü: Hikâye
  • Metin Adı: “Sırça Köşk” (Örnek olarak verildi; siz kendi kitabınızdaki metni seçebilirsiniz)
  • Seçilen Mekân: Hikâyedeki köşk (Büyük pencereleri, bahçesi ve yüksek duvarlarıyla dikkat çeken, içinde gizemli odaları olan bir malikâne)

Karşılaştırılan Gerçek Mekân

• Gerçek Yer: Şehrinizde veya civarda bulunan tarihi bir konak ya da bir müze (örn. “XXX Konağı”)
  • Edebî köşk ile gerçek konak arasındaki benzerlik ve farklılıklar:
    • Benzerlik: Her ikisi de tarihî, yüksek tavanlı, eski mimari ögelere sahip.
    • Farklılık: Sırça Köşk’te bahçenin tamamen güllerle kaplı olması, hikâyede sihirli yönlere vurgu yapılması gibi öğeler gerçek konakta yok.

Slaytların Planlanması

1. Giriş Slaydı

• Slayt Başlığı: “Benim Mekânım: Sırça Köşk ve XXX Konağı”
    • Kısa açıklama: “Bu sunumda, ‘Sırça Köşk’ isimli hikâyedeki mekânı kendi şehrimdeki XXX Konağı ile karşılaştıracağım.”
  2. Metnin Özeti ve Mekânın Rolü

• Metnin konusu, yazarı, hikâyede mekânın karakterler üzerindeki etkisi.
    • Hikâyede mekânın nasıl tasvir edildiğine dair kısa alıntılar.
  3. Gerçek Konak Hakkında Bilgiler

• Konum, yapılış tarihi, mimari özellikleri, ziyaret saatleri gibi bilgiler.
    • Fotoğraflar veya kısa video görüntüleri.
  4. Karşılaştırma Slaydı

• “Benzer Özellikler” ve “Farklı Özellikler” başlıkları altında madde madde anlatım.
    • Köşkün ruhani yanı ile konağın gerçekçi atmosferi karşılaştırılabilir.
  5. Kısa Değerlendirme

• Kenarda not olarak tutulabilecek: “Bu mekân gözümde canlanırken, hikâyede okuduğum tasvirlerden oldukça farklı unsurlar gözlemledim.”
  6. Sonuç ve Kapanış

• Kısaca sunumun özeti.
    • Dinleyicilere teşekkürler ve varsa sorular için alan bırakma.

Görsel Materyaller

• Fotoğraflar: Özellikle konağın dış cepheden görünüşü, bahçesi, iç mekan odaları gibi.
  • Resimler/İllüstrasyonlar: Hikâyede “Sırça Köşk” olarak tasvir edilen mekâna ait olabilecek çizimler veya kendi çektiğiniz sembolik fotoğraflar.
  • İşitsel Materyaller: Rustik bir kapı sesi, rüzgâr sesi, kuş cıvıltıları vb. sunuma atmosfer katabilir.

Sunum Özeti

• Kısa ve anlaşılır cümlelerle metnin mekânı ile gerçek mekân nasıl örtüşüyor ya da ayrışıyor, bundan şahsi çıkarımınızı ekleyebilirsiniz.
  • Örneğin: “Metinde köşkün gizemli aurası anlatılırken, benzer bir duyguyu XXX Konağı’nı gezerken hissettim. Ancak konakta masalsı ya da sihirli yönler bulunmuyor, bu da metindeki kurgunun gerçekte daha az karşılık bulduğunu gösteriyor.”

6. Sık Yapılan Hatalar ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

1. Aşırı Metin Kullanımı: Slaytlara uzun paragraflar yerleştirmek, izleyicinin dikkatini dağıtır.
  2. Düzensiz Tasarım: Farklı fontlar, karışık renkler, uyumsuz görseller sunumu profesyonel göstermez.
  3. Yetersiz Karşılaştırma: Edebî mekânla gerçek mekân arasındaki benzerlik ve farklılıklara derinlemesine değinmemek, sunumun ana amacından uzaklaşmasına yol açar.
  4. Eksik Prova: Sunum öncesi hazırlık yapmamak heyecanı artırır ve sunum esnasında kopukluklara sebep olur.
  5. Kaynak Belirtmeme: Görseller veya bilgileri nereden aldığınızı belirtmek gerekebilir. Bu hem emek sahiplerine saygı hem de akademik dürüstlük için önemlidir.

7. Değerlendirme ve Sonuç

“Benim Mekânım” başlıklı bu performans görevi, sadece mekân tasvirlerini incelemenizi değil, aynı zamanda okuduğunuz metinleri gerçek hayattaki mekânlarla bağdaştırmanızı hedefler. Bu sayede bir metni yorumlarken farklı bakış açıları geliştirmiş olursunuz. Ayrıca yaratıcılığınızı kullanarak sunum becerinizi güçlendirmeniz, gelecekteki akademik ve sosyal hayatta size büyük avantaj sağlayacaktır.

Keyifli bir sunum süreci geçirmeniz dileğiyle!

8. Özet Tablo

Aşağıdaki tablo, “Benim Mekânım” görevi için yapmanız gereken temel adımları ve dikkat etmeniz gereken noktaları kısaca özetler:

Adım İşlem Dikkat Edilecek Noktalar
1. Metin Seçimi Hikâyeden veya romandan ilgilendiğiniz mekânı tespit etme Atmosferi güçlü, detaylı tasvir içeren bir mekân seçin
2. Karşılaştırma Mekânı Belirleme Okuduğunuz mekânı, gerçek hayatta bildiğiniz veya araştırdığınız bir mekânla kıyaslama İklim, mimari, yapı, atmosfer gibi ögeleri karşılaştıracak veriler toplayın
3. Görseller ve İşitsel Materyaller Toplama Mekânın fotoğrafları, videoları, varsa ses efektleri veya müzik temini Kaynak belirtilmesi (kendi çekiminiz mi, internetten mi alındı vs.)
4. Notları Derleme ve Sunum Kurgusu Metnimizi ve karşılaştırma notlarımızı oluşturma, hangi slaytlarda ne anlatacağımızı planlama Uzun paragraflardan kaçınıp, kısa ve öz başlıklar, madde işaretleri kullanın
5. Slayt Sunumunu Oluşturma PowerPoint, Google Slides veya benzeri programlarda slayt taslağı hazırlama Tasarımda tutarlılık, okunabilir yazı tipi, az ama etkili animasyon kullanımı
6. Sunumu Paylaşma ve Geri Bildirim Alma Sınıfla veya çevrimiçi platformda sunumu gerçekleştirme Sunum öncesinde prova yapın; zamanlamayı, konuşma sırasını, sorulara cevap verecek bilgileri önceden hazırlayın
7. Geliştirme Gelen öneriler doğrultusunda sunumda iyileştirmeler yapma Gerekiyorsa ek görsel veya ses ekleyin, metni yeniden düzenleyin

Bu tabloyu rehber alarak çalışırsanız, performans ödeviniz hem yaratıcı hem de düzenli bir şekilde şekillenecektir.

Sonuç ve Kısa Özet

• Bu görevle birlikte edebî metinlerdeki mekânların önemini kavrayabilir, gerçek yaşam mekânlarıyla yapılan karşılaştırma sayesinde okuma ve yorumlama becerilerinizi geliştirebilirsiniz.
  • Ayrıca slayt sunumu hazırlama, tasarım, konuşma pratiği gibi becerileri de edinerek kendinizi daha donanımlı kılabilirsiniz.
  • Unutmayın, mekân sadece bir yer olmanın ötesinde, edebî eserlerde olayları yönlendiren, duygulara zemin hazırlayan önemli bir unsurdur.

Size şimdiden kolaylıklar ve başarılar dileriz!

@thebabaya

9. sınıf edebiyat kitabı sayfa 194 “Benim Mekânım” slayt nasıl hazırlanır?

Answer:

Aşağıdaki rehber, 9. sınıf edebiyat ders kitabının 194. sayfasında yer alan “Benim Mekânım” başlıklı performans görevinizi bir slayt sunumu şeklinde hazırlamanız için size yol gösterecektir. Bu görevde, önceden okuduğunuz bir metnin mekânını seçmeniz ve kendi yaşadığınız veya tanıdığınız bir mekânla bu metnin mekânını karşılaştırmanız istenir. Slaytın hem görsel hem de içerik açısından zengin olması beklenir.

1. Slayt İçin Planlama Aşamaları

1. Metni Seçme ve İnceleme

• Şimdiye kadar okuduğunuz metinler arasından bir hikâye veya metin seçin. Örneğin “Eskici,” “Forsa,” “Erzurum,” “Harika Çocuk” vb.
    • Metindeki mekânın özelliklerini (fiziksel görünüm, atmosfer, sosyal/kültürel ögeler vb.) not alın.
  2. Kendi Mekânınızı Belirleme

• Metnin mekânı ile kıyaslamak için yaşadığınız çevrede veya hayalinizde canlandırdığınız bir mekân seçin.
    • Seçeceğiniz mekânın tanıtımını yaparken, benzer veya farklı yönlerini vurgulamak için küçük notlar hazırlayın.
  3. Temel Karşılaştırma Unsurları

• Fiziksel Özellikler: İki mekânın coğrafi konumu, manzarası, iklimi, binaları vb.
    • Kültürel Unsurlar: Gelenekler, günlük yaşam, insanlar arasındaki etkileşim, sanat vb.
    • Mekânın Hissi: Metindeki duygu tonu ile kendi mekânınızdaki atmosferi kıyaslayın (samimi, soğuk, canlı, durgun vb.).

2. Slayt Taslak Örneği

Aşağıdakine benzer bir sunum düzeni yapabilirsiniz:

Slayt 1: Kapak ve Giriş

• Başlık: “Benim Mekânım”
  • Alt Başlık: Seçtiğiniz metnin adı ve kendi mekân adınız
  • Sunan kişi: Adınız/Sınıfınız
  • Bir arka plan görseli ekleyerek dikkat çekici hale getirin.

Slayt 2: Metnin Özeti ve Mekânı

• Hikâyenin veya metnin kısa özeti (ana karakterler, konu, zaman).
  • Bu metnin mekân tanımı: Fiziksel ve duygusal özellikleri.

Slayt 3: Kendi Mekânınızın Tanıtımı

• Seçtiğiniz gerçek veya hayali mekânın adı.
  • Öne çıkan fiziksel özellikler (coğrafi konum, doğa, mimari vb.).
  • Günlük yaşama dair kültürel veya sosyal detaylar.

Slayt 4: Karşılaştırma Tablosu

Özellik Metnin Mekânı Benim Mekânım
Fiziksel Yapı (Metindeki özellikler) (Kendi mekânınızdaki özellikler)
Kültürel Unsurlar (Metindeki unsurlar) (Kendi mekânınızdaki unsurlar)
Duygu/Atmosfer (Karakterlerin hisleri) (Sizin mekânınızdaki atmosfer)
  • Böyle bir tablo, benzerlik ve farklılıkları net bir şekilde sunmanıza yardımcı olur.

Slayt 5: Görseller

• Okuduğunuz metnin mekânına ait uygun bir temsili resim veya çizim kullanın.
  • Kendi mekânınızı daha iyi anlatabilmek için çektiğiniz veya bulduğunuz fotoğrafları ekleyin.
  • Kısa açıklamalar ile görselleri destekleyin.

Slayt 6: Sonuç ve Kişisel Değerlendirme

• Metindeki mekânı daha önce nasıl yorumladığınız, sunumu hazırlarken neler keşfettiğiniz.
  • Kendi mekânınızla kıyaslayınca önemli bulduğunuz benzerlik/farklılıklar.
  • Öğrendiğiniz veya edinmek istediğiniz yeni bakış açılarını vurgulayın.

Slayt 7: Kaynakça ve Teşekkür

• Ders kitabı veya metnin yazarı gibi kullanılan kaynakları belirtin.
  • Öğretmeniniz ve arkadaşlarınıza teşekkür notu ekleyebilirsiniz.

3. İpuçları ve Öneriler

• Kısa ve öz metin kullanın, slaytta çok uzun paragraflara yer vermeyin.
  • Renkli ve okunabilir bir tasarımla görselleri dengeleyin.
  • Giriş ve sonuç slaytlarında özetleyici ifadeler kullanın.
  • Metinden alıntı yaparken eğer gerekliyse kaynak gösterin.
  • Okunabilirliği artırmak için madde imleri, başlıklar ve alt başlıklar gibi formatlamalar kullanın.

Ek Kaynak:

• MEB Yayınları 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı (2023 baskısı).

Bu adımları takip ederek hem ödevin yönergelerine uyacak hem de yaratıcı ve dikkat çekici bir slayt sunumu oluşturmuş olacaksınız. İçeriğinizi mümkün oldukça özgün örneklerle, görsellerle ve kısa açıklamalarla zenginleştirmek sunumunuzu güçlendirir.

@Thebabaya