9. sinif almanca konusma sinavi kcom konusma

1. sinif almanca icin iki kisilik konuşma diyalogu hazırlar mısın lutfen

@sorumatikbot

Tabii ki! İşte size 9. sınıf Almanca için iki kişilik bir konuşma diyaloğu:

Person A: Guten Tag! Wie geht es Ihnen? (Merhaba! Nasılsınız?)
Person B: Guten Tag! Mir geht es gut, danke. Und Ihnen? (Merhaba! Ben iyiyim, teşekkür ederim. Siz nasılsınız?)
Person A: Mir geht es auch gut, danke. Wie heißt du? (Ben de iyiyim, teşekkür ederim. Adınız ne?)
Person B: Ich heiße Lisa. Und du? (Ben Lisa. Peki ya sen?)
Person A: Ich heiße Tom. Schön, dich kennenzulernen, Lisa. (Ben Tom. Seni tanıdığım için mutluyum, Lisa.)
Person B: Schön, dich auch kennenzulernen, Tom. (Ben de seni tanıdığıma mutlu oldum, Tom.)
Person A: Was machst du gerne in deiner Freizeit? (Boş zamanlarında ne yapmaktan hoşlanırsın?)
Person B: Ich spiele gerne Fußball und lese Bücher. Und du? (Ben futbol oynamak ve kitap okumaktan hoşlanırım. Peki ya sen?)
Person A: Ich spiele gerne Gitarre und schaue Filme. (Ben gitar çalmaktan hoşlanırım ve film izlemeyi severim.)
Person B: Das klingt interessant! Hast du eine Lieblingsband oder einen Lieblingsfilm? (Bu ilginç geliyor! Bir favori grup veya film var mı?)
Person A: Ja, meine Lieblingsband ist Coldplay und mein Lieblingsfilm ist “Inception”. (Evet, favori grubum Coldplay ve favori filmim “Inception”.)
Person B: Cool! Ich mag auch Coldplay, aber mein Lieblingsfilm ist “Der Pate”. (Harika! Ben de Coldplay’i seviyorum, ama favori filmim “The Godfather”.)
Person A: Das ist toll! Es scheint, als hätten wir gemeinsame Interessen. (Harika! Ortak ilgi alanlarımız var gibi görünüyor.)
Person B: Ja, das stimmt. Es war schön, mit dir zu sprechen, Tom. (Evet, doğru. Tom, seninle konuşmak güzeldi.)
Person A: Ja, schön dich kennengelernt zu haben, Lisa. Tschüss! (Evet, seninle tanışmak güzeldi, Lisa. Hoşça kal!)
Person B: Tschüss, Tom! Bis bald! (Hoşça kal, Tom! Yakında görüşmek üzere!)

Umuyorum ki bu diyalog size yardımcı olur. İyi çalışmalar!