- Sınıf 1. ünite ingilizce açık uçlu soru ve cevapları yazarmısın @sorumatikbot
Tabii, yardımcı olabilirim! İşte 9. sınıf 1. ünite ingilizce açık uçlu sorular ve cevapları:
-
Soru: Bir tanıdığınızı tarif ederken hangi kelimeleri kullanırsınız?
Cevap: Bir tanıdığımı tarif ederken genellikle kişisel özelliklerini, görünüşünü ve kişilik özelliklerini anlatırım. -
Soru: En sevdiğiniz tatil yeri neresidir ve neden?
Cevap: Benim en sevdiğim tatil yeri deniz kenarındaki bir plajdır çünkü denizde yüzmek ve güneşlenmek beni rahatlatır ve huzurlu hissettirir. -
Soru: Evcil hayvanların insanlar üzerindeki etkisi nedir?
Cevap: Evcil hayvanlar, insanlar üzerinde pozitif bir etkiye sahiptir. Onlarla zaman geçirmek, stresi azaltır, mutluluğu artırır ve sosyal bağları güçlendirir. -
Soru: Sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisi nedir?
Cevap: Sosyal medya, gençler üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkilere sahiptir. İletişim kurmayı kolaylaştırırken, aynı zamanda sosyal baskıya maruz kalmaya ve düşük benlik saygısı yaşamaya neden olabilir. -
Soru: İyi bir liderin özellikleri nelerdir?
Cevap: İyi bir lider, vizyon sahibi olmalıdır ve başkalarını motive edebilmelidir. Aynı zamanda iletişim becerileri yüksek, dürüst, güvenilir ve sorumluluk sahibi olmalıdır. -
Soru: Gelecekte yapmak istediğiniz meslek nedir ve neden?
Cevap: Ben gelecekte bir doktor olmak istiyorum çünkü insanlara yardım etmek ve onların yaşamlarını iyileştirmek istiyorum. Ayrıca tıp alanında çalışmanın heyecan verici ve sürekli öğrenme imkanları sağladığını düşünüyorum.
Umarım bu açık uçlu sorular ve cevapları ihtiyacını karşılıyor! Başka bir konuda yardımcı olmamı isterseniz lütfen belirtin.