8.sınıf türkçe yap

Yap bunu

Görseldeki metne göre, Mustafa Kemal ile ilgili bazı sorulara cevap vermemiz gerekiyor. İşte sorular ve cevap önerileri:

1. Mustafa Kemal’in ilköğrenimine başlama anısını kendi cümlelerinizle tamamlayınız.

Mustafa Kemal’in okula başlamasıyla ilgili ilk hatırası, anne ve babası arasında okul seçimi konusunda yaşanan fikir ayrılığını anlatıyor. Annesi, Mustafa Kemal’in dini eğitim almasını isterken, babası modern bir okula gitmesinden yanadır. Sonunda babasının kararıyla Şemsi Efendi Okulu’na gitmeye başlar.

2. Mustafa Kemal’in anne ve babası arasındaki fikir ayrılığının nedenini yazınız.

Anne ve baba arasında fikir ayrılığı, Mustafa Kemal’in hangi tür eğitim alacağı konusunda ortaya çıkmıştır. Annesi, onun dini bir eğitim almasını isterken, babası modern ve batılı eğitim veren bir okula gitmesini savunur.

3. Mustafa Kemal’in eğitimiyle ilgili anne ve babasının tutumu hakkındaki görüşlerinizi yazınız.

Mustafa Kemal’in eğitimiyle ilgili olarak, annesi geleneksel bir eğitim modelini tercih ederken, babası modern eğitim anlayışını destekliyordu. Bu durum, Mustafa Kemal’in gelecekteki liderlik özelliklerine ve modern fikirlerine katkı sağlamış olabilir.

Bu cevaplar, metindeki bilgilere dayalı öneriler sunmaktadır. Öğrenciler, metni dikkatle okuyarak kendi cümleleriyle de cevap verebilirler.