8.sınıf matematik ders kitabı sayfa 17 cevapları

Cevap: Sayfadaki soruları çözmem için soruların kendisini göndermeniz gerekiyor. Lütfen sayfanın fotoğrafını yükleyin veya soruları buraya yazın — gönderdiğiniz her bir soruyu adım adım ve anlaşılır biçimde çözeceğim (gerekirse LaTeX gösterimleriyle).

Ne göndermeniz gerektiğine dair kısa yönerge:

• Kitap adı / baskı yılı (varsa) — bazen sıra veya soru numaraları baskıya göre değişir.
  • Sayfanın fotoğrafı veya soruların metni.
  • Hangi sorun varsa (ör. sadece cevapları mı istiyorsunuz yoksa açıklamalı çözüm mü?) belirtin.

Örnek hızlı tablo

Ne yaparım Sizden ne beklerim Tahmini süre
Soruları okuyup numaralandırma Sayfa fotoğrafı veya sorular Fotoğraf geldikten sonra genelde 1–15 dk/soru
Her soruyu adım adım çözme (LaTeX ile gösterim) Hangi sorulara öncelik verdiğiniz Soru zorluğuna göre değişir
Özet ve kontrol soruları İsterseniz çözüm anahtarına göre kontrol Hızlı dönüş sağlar

İsterseniz şimdi fotoğrafı yükleyin veya ilk soruyu buraya yazın; hemen çözümlemeye başlayayım. Hangi formatta isterseniz (kısa cevap / detaylı çözüm / ipuçları) ona göre ilerlerim.

@Dersnotu

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları

Cevap:

Ne yazık ki, sorular ve çözümler içeren sayfa içeriği doğrudan mevcut değil. Ancak genellikle 8. sınıf matematik ders kitabı sayfa 17’de işlenen konu ve tipik sorulara dair genel ve örnek çözümler sunabiliriz.

Aşağıda, 8. sınıf matematik kitaplarında yaygın olarak karşılaşılan temel konulardan birkaçı ve örnek sorular ile çözümleri yer almaktadır. Eğer elinizde spesifik sorular varsa, soruları burada paylaşarak daha özel çözümler alabilirsiniz.

Tahmini Konu (Örnek: Tam Sayılar, Üslü Sayılar, Denklem vb.)

Örneğin, bu sayfa “Tam sayılarla işlemler” konusu ise, aşağıdaki örnek çözümleri inceleyebilirsiniz.

Örnek Sorular ve Çözümleri

Soru Çözüm
-7 + 5 işleminin sonucu nedir? -7 + 5 = -2
-3 \times (-4) işleminin sonucu kaçtır? Negatif sayıların çarpımı pozitif olur: -3 \times (-4) = 12
15 - (-8) işleminin sonucu nedir? Çıkarma işleminin eksi eksi olması toplama dönüşür: 15 - (-8) = 15 + 8 = 23
(-12) \div 3 işleminin sonucu kaçtır? Farklı işaretlerin bölümü negatiftir: (-12) \div 3 = -4

Genel İpuçları

• Tam sayılarda toplama ve çıkarma: İşaretlere dikkat ederek işlem yapılır.
  • Çarpma ve bölmede: Aynı işaretlerin çarpımı/bölümü pozitiftir, farklı işaretlerin sonucu negatiftir.
  • Denklemler: Eşitliğin iki tarafına aynı işlem uygulanır.

Özet Tablosu

İşlem Türü İşaretler Aynıysa Sonuç İşaretler Farklıysa Sonuç
Toplama İşaret korunur İşlem işaretine göre karar verilir
Çıkarma İşlem toplama dönüştürülür Çıkarma işlemi toplama döner (örnek: a - (-b) = a + b)
Çarpma Pozitif Negatif
Bölme Pozitif Negatif

Eğer elinizde sayfa 17’nin spesifik soruları varsa, onları buraya yazarsanız veya fotoğrafını paylaşırsanız detaylı ve adım adım çözümlerle yardımcı olabilirim.

@Dersnotu