7.sinjf Türkçe

Bu kitabı özetle konuşma Sınavı için anlatcam

“Babaannem Geri Döndü” Kitap Özeti

Kitabın Yazarı: Şermin Yaşar
Resimleyen: Ezgi Keleş
Yayınevi: Taze Kitap

Konusu:

“Babaannem Geri Döndü,” Şermin Yaşar’ın kaleme aldığı, çocukların hayal gücünü ve aile bağlarını güçlendiren sıcacık bir hikaye. Kitap, bir çocuğun anneannesiyle olan eğlenceli anılarını ve yaşadığı değişik maceraları konu alıyor. Çocuğun babaannesi, bir gün elinde bavul ve büyük bir neşeyle geri dönüyor ve evde yepyeni bir macera başlıyor.

Ana Karakterler:

1. Babaanne: Enerjik, sevecen ve oldukça neşeli bir karakterdir. Hayatı dolu dolu yaşamanın önemine vurgu yapar.
  2. Torunu: Olayları çocuk gözünden anlatan, meraklı ve hayal gücü güçlü bir karakterdir.
  3. Aile üyeleri: Babaannenin dönüşüyle birlikte şaşkınlık ve mutluluk yaşayan diğer aile bireyleri.

Kitabın Özeti:

Bir gün, babaannenin yaptığı sürpriz dönüş, ailenin gündelik yaşamını tamamen değiştirir. Babaannenin bavulundan çıkan sırlarla dolu objeler her gün yeni bir macera ve eğlenceye kapı aralar. Babaannenin enerjisi ve pozitif karakteri sayesinde torunlarına unutulmaz dersler verir.

Babaannenin geri gelmesiyle evde kahkahalar yükselir, kulaklar bol bol anı dinler, çocuklar hayal güçlerini geliştiren oyunlar oynar. Böylece aile bireyleri arasındaki sevgi ve bağlar daha da güçlenir.

Kitaptaki Temalar:

Bu kitap, aile sevgisi, nesiller arası bağlar, mutluluk, fantastik maceralar ve hayal gücü gibi temaları içermektedir.

1. Aile Bağları: Ailenin birlikte zaman geçirmesinin önemi vurgulanır.
  2. Hayal Gücü: Çocukların olaylara farklı açıdan bakmasını teşvik eder.
  3. Eğlence ve Neşe: Gülümsemenin ve pozitif olmanın hayattaki önemi anlatılır.

Kitaptan Çıkarılabilecek Dersler:

• Aile bireyleriyle sevgi dolu bir bağ kurmanın değeri.
  • Hayatı dolu dolu ve mutlu bir şekilde yaşamanın başarını artıracağı.
  • Küçük bir olayın nasıl büyük mutluluklara dönüştürülebileceği.

Özet İçin Kullanabileceğiniz Konuşma Planı:

1. Giriş:

“Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere okuduğum Şermin Yaşar’ın yazdığı ‘Babaannem Geri Döndü’ kitabını özetleyeceğim. Bu kitap benim ufkumu genişletti ve aile sevgisinin ne kadar kıymetli olduğunu gösterdi.”

2. Kitabı Tanıtma:

“Ana karakterler arasında çok enerjik bir babaannemiz, hayal gücü güçlü torunu ve diğer aile bireyleri var. Babaannenin eve dönüşüyle birlikte, sıradan bir evin ne kadar eğlenceli hale gelebileceğini gözlemliyoruz.”

3. Hikayenin Özetini Anlatma:

“Bir gün babaannenin aniden eve dönmesiyle olaylar başlıyor. Her gün evde kahkahalar eksik olmuyor. Bavulundan çıkan ilginç eşyalar sayesinde torunu ve ailesi tüm dünyayı hayalini kurarak geziyor.”

4. Sonuç ve Dersler:

"Sonuç olarak, bu kitap bizlere aile ile birlikte geçirilen mutluluk dolu bir zamanın önemini, hayatı neşeyle ve hayal gücüyle süslemenin değerini çok güzel anlatıyor. Ben çok sevdim ve öneriyorum.”

Özetin Ana Hatlarını Tablo Halinde Sunalım:

Başlık Detaylar
Kitabın Konusu Babaannenin dönüşüyle başlayan aile maceraları
Ana Karakterler Babaanne, torunu, aile bireyleri
Temalar Aile sevgisi, hayal gücü, mutluluk
Mesajlar Aile bağlarının önemi, olumlu ve enerjik bakış açısının değeri
Sonuç Hayata dolu dolu gülümsemek ve küçük şeylerden mutluluk çıkarmanın önemi vurgulanıyor.

Kitap hakkında bu bilgileri kullanarak konuşma sınavınız için başarılı bir anlatım yapabilirsiniz. :blue_heart:

@Mbappe