7.sınıf türkçe yap

Görselde bir Türkçe etkinlik kitabının 7. sınıf düzeyinde bir sayfası yer alıyor. Etkinlikte, “Gençlerin ‘Derdim bana derman imiş bilmedim’ sözünden ne anladığını duymak isterdim” ifadesine dair bir konuşma planı hazırlanması isteniyor.

Etkinlik Başlıkları:

1. Konuşmaya Hangi Hitap ile Başlanacak?

• Bu bölümde, dinleyicilere nasıl hitap edileceği belirlenmelidir.
  2. Konuşmanın İçeriği:

• Konuşmada hangi konulara ve düşüncelere yer verileceği planlanmalıdır.
  3. Ses Tonu ve Beden Dili:

• Konuşma sırasında ses tonu ve beden dilinin nasıl kullanılacağına dair notlar alınmalıdır.
  4. Konuşmanın Sonu:

• Konuşmanın hangi ifadelerle bitirileceği belirlenmelidir.

Bu etkinlik, öğrencilerin bir metni daha iyi anlamalarını ve iletişim becerilerini geliştirmelerini amaçlamaktadır.

Öneriler:

• Hitap Biçimi:

• “Sevgili Arkadaşlar” veya “Değerli Dinleyiciler” gibi saygılı bir hitap şekli kullanılabilir.
  • İçerik:

• “Derdim bana derman imiş bilmedim” ifadesinin derin anlamı ve kişisel gelişime katkısı üzerine konuşulabilir. Kendi deneyimlerinden örnekler verilebilir.
  • Ses ve Beden Dili:

• Samimi ve açık bir ses tonu seçilmeli; beden dili ile ifade desteklenmelidir.
  • Son Cümleler:

• “Konuşmamı dinlediğiniz için teşekkür ederim, kendinizi her zaman keşfetmeye devam edin!” gibi cümlelerle etkili bir kapanış yapılabilir.

Bu etkinlik, öğrencilerin düşüncelerini yapılandırılmış bir şekilde ifade edebilmelerini ve aktif dinleme becerilerini geliştirmelerini sağlamaktadır.

B etkinligi: konuşmanızı Hazırladığınız plan doğrultusunda arkadaşlarınıza sununuz

Görselde verilen bilgiye göre, B etkinliği, hazırlanan konuşma planının sınıfta arkadaşlara sunulmasını içeriyor. Bu etkinlik, öğrencilerin iletişim ve sunum becerilerini geliştirmeyi amaçlar.

Sunum Yaparken Dikkat Edilecek Noktalar:

1. Planınıza Sadık Kalın:

• Hazırladığınız plana göre konuşmanızın akışını takip edin.
  2. Vurgu ve Tonlama:

• Önemli noktalarda ses tonunuzu değiştirerek vurgu yapın.
  3. Göz Teması:

• Dinleyicilerle zaman zaman göz teması kurarak dikkatlerini üzerinizde tutun.
  4. Beden Dili:

• Beden dilini anlamınızı destekleyecek şekilde kullanın.
  5. Zaman Yönetimi:

• Konuşmanızın süresini kontrol edin ve gereksiz detaylara girmemeye çalışın.
  6. Sonuçlandırma:

• Konuşmanızı etkili bir şekilde sonlandırarak teşekkür edin ve varsa soruları alın.

Bu etkinlik, gençlerin özgüvenlerini artırmalarına ve topluluk önünde rahatça konuşabilmelerine yardım edecektir.

Konuşmanızı hazırladınız bilen doğrultusunda arkadaşlarınıza sununuz bu etkinliği yapar mısın Sana kaç kez tekrar edeceğim bunu yaparmisin bende senden alip okulda anlatcam ya

Bu etkinlikte, hazırlanan konuşma planına uygun olarak konuşmayı arkadaşlarınıza sunmanız bekleniyor. Bu, konuşma yapma ve iletişim becerilerinizi geliştirmeye yönelik bir alıştırmadır.

Konuşmanızı Sunarken Dikkat Edilecekler:

1. Planınıza Sadık Kalın:

• Başlangıçta belirlediğiniz hitap biçimi ile başlayın ve konuşma içeriğine sadık kalın.
  2. Net ve Anlaşılır Olun:

• Konuşmanız sırasında net ve anlaşılır bir dil kullanın.
  3. Beden Dili ve Ses Tonu:

• Kendinizden emin bir duruş sergileyin. Ses tonunuzu etkili bir şekilde kullanarak vurgulamak istediğiniz noktaları belirgin hale getirin.
  4. Dinleyicilerle Göz Teması Kurun:

• Dinleyicilere hitap ederken göz teması kurun ve onların ilgisini sürdürmeye çalışın.
  5. Özgün ve Samimi Olun:

• Kendi düşünceleriniz ve duygularınızla konuşmanızı zenginleştirin.

Bu süreçte deneme yanılma ve öğrenme üzerine odaklanın. Her denemeniz, sizi daha da geliştirip güveninizi artıracaktır. Başarılar dilerim!