7 sınıf türkçe ders kitabı sayfa 135 cevapları
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları
Cevap:
Sayfa 135’te yer alan 7. sınıf Türkçe ders kitabı etkinliklerinin cevapları genellikle metin anlama, kelime bilgisi, dil bilgisi ve yazılı anlatım konularını içermektedir. Kitap içeriği ve soruları farklı yayınevlerine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, en doğru cevapları sağlamak için aşağıda genel bir örnek üzerinden açıklama yapılacaktır.
[Sayfa 135 - Genel Cevaplar ve Açıklamalar]
| Soru No | Soru Özeti | Örnek Cevaplar | Açıklama |
|---|---|---|---|
| 1 | Metni Anlama Sorusu | Metnin ana fikri veya mesajı belirtilir. | Metne göre yazarın vermek istediği temel mesaj açıklanır. |
| 2 | Kelime Anlamı | Verilen kelimelerin eş anlamlıları yazılır. | Kelimenin anlamı ve kullanım şekli örneklerle gösterilir. |
| 3 | Cümle Yapısı veya Dil Bilgisi Sorusu | Cümledeki öğeler, ekler veya fiil çekimleri açıklanır. | Dil bilgisi konularıyla ilgili örneklerle cevaplanır. |
| 4 | Yazılı Anlatım | Kısa paragraf ya da kompozisyon yazılır. | Konuyla ilgili düşünceler, kurallara uygun yazı biçiminde yazılır. |
| 5 | Soru-Cevap veya Tartışma | Kişisel görüş ve metinle bağlantılı cevaplar. | Öğrencinin kendi yorumunu metinle ilişkilendirerek belirtmesi beklenir. |
Örnek Detaylı Cevaplar:
- Metni Anlama:
- Metnin ana fikri okuyucuya önemli bir değer veya bilgi aktarmaktır. Örneğin, “Dayanışmanın önemi” metnin ana fikri olabilir.
- Kelime Anlamı:
- “Dayanışma” kelimesinin eş anlamlısı “yardımlaşma”dır.
- Dil Bilgisi:
- “Gitmek” fiilinin geçmiş zaman çekimi “gitti” şeklindedir. Cümlede özne ve yüklem doğru belirlenmelidir.
- Yazılı Anlatım:
- “Arkadaşlık, insan hayatında büyük öneme sahiptir. Dostlar zor zamanlarımızda yanımızda olur.” gibi kısa bir paragraf örneği yazılabilir.
- Soru-Cevap:
- “Sizce metindeki dayanışma neden önemli?” sorusuna, “Dayanışma insanların birlikte hareket ederek zorlukların üstesinden gelmesini sağlar.” şeklinde cevap verilebilir.
Notlar ve Öneriler
- Ders kitabınızın veya öğretmeninizin verdiği özgün sorulara göre cevapları uyarlamak en doğru yöntemdir.
- Her soru için metnin içeriğini dikkatle okumak, ana fikri yakalamak ve kendi düşüncelerinizi net ifade etmek önemlidir.
- Yazılı anlatımda imla kurallarına ve paragraf yapısına dikkat edin.
- Kelime anlamı ve dil bilgisi sorularında kitabınızdaki örneklerden faydalanabilirsiniz.
Özet Tablosu
| Konu | Açıklama | İpuçları |
|---|---|---|
| Metni Anlama | Ana fikri ve mesajı belirleme | Metni tekrar okuyun, önemli yerleri işaretleyin |
| Kelime Bilgisi | Eş anlamlı, zıt anlamlı kelimeler | Kelimeleri sözlükte kontrol edin |
| Dil Bilgisi | Cümle öğeleri, fiil çekimleri | Dil bilgisi kurallarını öğrenin |
| Yazılı Anlatım | Doğru, anlamlı paragraf yazma | Dil kurallarına uygun yazın |
| Kişisel Görüş | Metne ilişkin yorum yapma | Düşüncelerinizi açıkça ifade edin |
Sonuç olarak, 7. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 135’teki soruları dikkatle okuyup, yukarıdaki örnekleri temel alarak cevap vermeniz faydalı olacaktır. Sorularınızın özgün metin ve bağlamına göre bu çerçevede net cevapları oluşturabilirsiniz.