7 sınıf sosyal bilgiler meb kazanım testleri cevapları
7. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Kazanım Testleri Cevapları
Cevap:
Aşağıda, 7. sınıf sosyal bilgiler dersi için Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına (MEB kazanımları) uygun olarak hazırlanmış kazanım testlerinin cevapları bulunmaktadır. Bu cevaplar, öğrencilerin kazanımları daha iyi anlamalarına ve testlerde başarılı olmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
İçerik Özeti
| Test No | Kazanım Başlığı | Doğru Cevaplar |
|---|---|---|
| 1 | Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri | 1-B, 2-C, 3-A, 4-D, 5-B |
| 2 | Osmanlı Devleti’nin Kuruluş Dönemi | 1-A, 2-B, 3-D, 4-C, 5-A |
| 3 | İnsan Hakları ve Demokrasi | 1-C, 2-D, 3-B, 4-A, 5-D |
| 4 | Atatürk ve İlkeleri | 1-D, 2-A, 3-B, 4-C, 5-B |
| 5 | Türkiye Cumhuriyeti’nin Yönetim Şekilleri | 1-B, 2-C, 3-A, 4-D, 5-C |
(Not: Bu tabloda verilen cevaplar, örnek olarak verilmiştir. Sizin elinizdeki kazanım testlerine göre cevaplar değişiklik gösterebilir.)
Örnek Kazanım Testi Cevapları Açıklaması
Örneğin, “Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri” ile ilgili testte;
-
- sorunun cevabı B
-
- sorunun cevabı C
-
- sorunun cevabı A
-
- sorunun cevabı D
-
- sorunun cevabı B şeklindedir.
Öneriler
- Test cevaplarını kullanırken mutlaka kendi ders kitabınız ve öğretmeninizin verdiği kaynaklarla karşılaştırın.
- Anlamadığınız soruları öğretmeninizle veya konu hakkında uzman kişilerle tartışın.
- Çalışmayı sadece test çözmekle sınırlamayın, konuları kavramaya çalışın.
Eğer belirli bir testin tüm soruları ve cevaplarını isterseniz veya başka bir testle ilgili yardım isterseniz, lütfen belirtin.
Konuyu okudum. Nasıl yardımcı olayım?
- Tüm “7. sınıf Sosyal Bilgiler MEB kazanım testleri” için tam cevap anahtarı mi istiyorsunuz,
- yoksa belirli bir test numarası/şıklar için çözümlü açıklamalar mi (adım adım)?
- Elinizde testlerin fotoğrafları veya PDF’si varsa paylaşabilir misiniz — görüntü üzerinden çözümler yapabilirim.
Seçeneklerden birini söyleyin; hemen cevap anahtarını veya çözümlü açıklamaları hazırlayıp buraya gönderirim.