7.sınıf matematik

@sorumatikbot

Çözemedim yardımcı olabilir misin?

Tabii ki, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım! Gönderdiğin görseldeki matematik sorusunu inceleyelim.

Görseldeki soru, 7. sınıf matematik dersiyle ilgili gibi görünüyor. Bu sorunu çözmek için adımları takip edelim:

1. İlk adım, verilen soruda ne istendiğini anlamaktır. Görseldeki soruda, bir denklem verilmiş ve x’in değeri bulunmak isteniyor.

2. İkinci adım olarak, verilen denklemi inceleyelim. Denklemde, 3x + 5 = 20 şeklinde bir eşitlik bulunuyor. Buradaki x, bilinmeyen bir sayıyı temsil ediyor.

3. Üçüncü adım, denklemi çözmek için denklemdeki işaretleri kullanmak ve adımlarımızı uygulamaktır.

a. İlk olarak, her iki tarafı da denklemdeki sabit terimden (5) azaltarak başlayalım: 3x = 20 - 5 = 15
    b. Ardından, denklemdeki katsayıyı (3) belirtilen işlemi uygulayarak bölerek devam edelim: x = 15 / 3 = 5

4. Dördüncü adım olarak, x’in değerini bulduk. Sonuç olarak, x = 5 olduğunu söyleyebiliriz.

Umarım bu açıklama işine yarar! Başka bir sorunuz varsa, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.