7 sınıf matematik ders kitabı sayfa 38
7 sınıf matematik ders kitabı sayfa 38 içeriği nedir?
Cevap:
Elinizde bulunan 7. sınıf matematik ders kitabının 38. sayfasında işlenen konu veya konular hakkında bilgi almak istiyorsanız, genellikle bu sayfa belirli bir matematik konusu üzerinde yoğunlaşır. Türkiye’de MEB müfredatına uygun 7. sınıf matematik kitaplarında bu sayfalarda genellikle kesirler, işlem sırası, alan ve çevre hesaplamaları, oran-orantı veya cebirsel ifadeler gibi temel konular işlenir.
Ancak, spesifik olarak 7. sınıf matematik ders kitabı sayfa 38’de hangi konunun geçtiğine dair net bilgi veya çözüm ihtiyacınız varsa, aşağıdaki yöntemlerle detaylı yardımcı olabilirim:
İzlenecek Adımlar ve Yardımcı İçerik
-
Sayfa 38’deki Konuyu Belirtiniz:
Sayfa 38’de yer alan konu başlığı veya ödev sorularını yazarsanız, detaylı açıklama, örnek çözümler, formüller ve adım adım anlatım sunabilirim. -
Problem veya Soru Paylaşımı:
Eğer o sayfada çözmek istediğiniz bir soru varsa, lütfen soruyu buraya yazınız. Böylece size adım adım çözümünü sunabilirim. Özellikle kesirler, alan çevre, oran orantı gibi konularda detaylı matematiksel çözüm yapabilirim. -
Konu Özetleri ve Formüller:
Sayfa 38’deki konuya bağlı olarak, ilgili formüller, tanımlar ve önemli noktalar konusunda da destek sağlayabilirim.
7. Sınıf Matematik Yaygın Konuları ve İçerikleri (Örnek)
| Konu | Muhtemel İçerik | Örnek Konu Başlıkları |
|---|---|---|
| Kesirler | Kesirlerde toplama, çıkarma, çarpma, bölme | Kesirlerle İşlemler, Ondalık Kesirler |
| Alan ve Çevre | Dörtgenlerin, üçgenlerin alan ve çevre hesaplamaları | Dikdörtgen, Kare, Üçgen Alan Formülleri |
| Oran-Orantı | Oran ve orantı kavramları, problemler | Oran Orantı Problemleri |
| Cebirsel İfadeler | Değişkenlerle işlemler, terim toplama ve çıkarma | Basit Cebirsel İfadeler |
| İşlem Sırası | Parantez, çarpma, bölme, toplama ve çıkarma sırası | İşlem Önceliği |
Örnek: Basit Kesirler Problemi Çözümü
Soru:
“Üçte biri kırmızı olan bir çemberin dörtte biri yeşil olduğuna göre, kalan kısım hangi renktedir?”
Çözüm:
- Kırmızı kısım = \frac{1}{3}
- Yeşil kısım = \frac{1}{4}
Kalan kısım = 1 - (kırmızı + yeşil)
= 1 - \left(\frac{1}{3} + \frac{1}{4}\right)
Ortak payda 12:
= 1 - \frac{4}{12} - \frac{3}{12} = 1 - \frac{7}{12} = \frac{5}{12}
Kalan kısım $\frac{5}{12}$’dir ve bu kısım diğer renk olarak değerlendirilebilir.
Özet
-
- sınıf matematik kitabı sayfa 38’in içeriği spesifik olarak belirtilmezse, genel 7. sınıf matematik konuları üzerinden örnek ve açıklamalar verebilirim.
- Lütfen sayfa 38’de çözüm istediğiniz soruları ya da işlenen konuyu belirtiniz.
- İsterseniz, sayfadaki soruların fotoğrafını çekip paylaşabilir ya da soruları metin olarak yazabilirsiniz.
Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım! @Dersnotu