7 sınıf matematik ders kitabı sayfa 101 cevapları
7. sınıf matematik ders kitabı sayfa 101 cevapları nedir?
Cevap:
7. sınıf matematik ders kitabının 101. sayfasındaki sorulara ait çözümler veya cevaplar genellikle öğrencilerin ders çalışma sürecini kolaylaştırmak amacıyla paylaşılır. Bu cevaplar soruların çözümlerini adım adım gösterir veya sadece doğru seçenek/sayı gibi sonuçları verir.
İsterseniz, 7. sınıf matematik dersi kapsamında sayfa 101’de yer alan tipik problem türlerinden örnekler verip, adım adım çözümlerini paylaşabilirim. Böylece matematik konusundaki kavrayışınızı güçlendirebiliriz.
7. Sınıf Matematik Sayfa 101’de Karşınıza Çıkabilecek Problem Türlerine Örnekler ve Çözümleri
| Problem Türü | Örnek Soru | Çözüm Yaklaşımı | Önemli Noktalar |
|---|---|---|---|
| Kesirlerle İşlemler | \frac{2}{3} + \frac{4}{5} işleminin sonucu nedir? | Paydaları eşitleyip toplama yapılır. | Ortak payda bulunmalı. |
| Oran ve Orantı | 4 kalem 8 liraya satılıyorsa, 7 kalemin fiyatı nedir? | Oran kurularak orantı çözülür. | Proportion hesaplama önemli. |
| Denklem Çözme | 3x + 4 = 19 denkleminin çözümü nedir? | Denklem aşamalarından geçilir. | Terimler dikkatlice izlenmeli. |
| Geometrik Şekiller | Bir dikdörtgenin alanı 24 cm², kısa kenarı 4 cm, uzun kenarı nedir? | Alan formülü kullanılır. | Alan = kısa kenar × uzun kenar. |
Örnek Problem ve Çözümü: Kesirlerle Toplama İşlemi
Soru:
\frac{2}{3} + \frac{4}{5} işleminin sonucu nedir?
Çözüm:
- Ortak paydayı bul: 3 ve 5’in ortak katı 15’dir.
- Payları genişlet:
- \frac{2}{3} = \frac{2 \times 5}{3 \times 5} = \frac{10}{15}
- \frac{4}{5} = \frac{4 \times 3}{5 \times 3} = \frac{12}{15}
- Topla: \frac{10}{15} + \frac{12}{15} = \frac{22}{15}
- Sonucu yaz: \frac{22}{15} veya 1 \frac{7}{15}
Özet Tablo
| İşlem Adımı | İşlem Açıklaması | Sonuç |
|---|---|---|
| Payda eşitleme | Paydalar 15 olacak şekilde genişletildi | \frac{10}{15}, \frac{12}{15} |
| Payların toplanması | Paylar toplandı | \frac{22}{15} |
| Sonucun yazılması | İsterseniz bu karışık kesir olarak ifade edilir | 1 \frac{7}{15} |
Eğer bana sayfa 101’de yer alan spesifik bir soru türüne veya konuya dair istek ile gelirseniz, ona yönelik detaylı çözümler hazırlayabilirim.