7.sınıf matematik ders kitabı sayfa 100 cevapları

Answer: Merhaba! Page 100 sorularını tam olarak görmeden doğru ve adım adım çözümler veremem. Lütfen sayfa 100’deki soruları veya sayfanın fotoğrafını paylaşın; o zaman her bir soruyu tek tek adım adım çözer, açıklamalar ve kısa özetlerle birlikte net cevaplar veririm.

Table of Contents

1. Soruları nasıl gönderirsiniz?
  2. Benim size vereceklerim (çözüm formatı)
  3. Örnek: Nasıl çözerim? (örnek adım)
  4. Tahmini süre ve ek yardım seçenekleri
  5. Özet

1. Neye ihtiyacım var?

• Sayfa görüntüsü (fotoğraf veya tarama) veya
  • Soruların tam metni (soru numaraları ile).
    Neden? Çünkü her kitap baskısında sorular farklı olabilir; doğru çözümler için soruları birebir görmek gerekiyor.

2. Soruları nasıl gönderirsiniz?

• Fotoğraf çekimi: Düz, net ve gölgelerin olmadığı bir fotoğraf atın. Yakınlaştırılmış, tüm sayfanın okunabildiği bir kare en iyi sonucu verir.
  • Metin olarak yazma: Her soruyu numarasıyla birlikte yazın (ör. 1) a) … b) …).
  • Eğer fotoğraf yüklerseniz, ben resimdeki her soruyu adım adım çözeceğim.

İpucu: Eğer çok fazla soru varsa önce hangi soruların çözülmesini istediğinizi belirtin (örn. yalnızca 1–4. sorular).

3. Benim size vereceklerim (çözüm formatı)

Her soru için şu formatı takip edeceğim:

1. Soru — Soru metnini kısaca tekrar yazarım.
  2. Gerekli bilgiler / tanımlar — Kullanılan formüller veya tanımlar (örneğin birim dönüşümleri, geometri teoremleri).
  3. Adım adım çözüm — Her adım açık ve net; eğer matematiksel ifade varsa MathJax ile gösteririm (ör. a+b=c).
  4. Sonuç (kesin cevap)Kalın olarak son cevap.
  5. Kısa özet / kontrol — Sonucun doğruluğunu hızlıca kontrol etme yöntemi.

4. Örnek: Nasıl çözerim? (örnek adım)

Örnek varsayım: “Bir dik üçgende dik kenarlar 3 ve 4 ise hipotenüs nedir?”

• Gerekli formül: Pisagor teoremi a^2+b^2=c^2.
  • Hesap: 3^2 + 4^2 = 9 + 16 = 25.
  • Hipotenüs: c = \sqrt{25} = 5.
  • Sonuç: Hipotenüs = 5.

Bu örnekte gördüğünüz gibi her adımı gösteririm ve gerekirse alternatif çözüm (ör. benzetme, grafik) de eklerim.

5. Tahmini süre ve ek yardım seçenekleri

• Tek bir sayfanın (10–15 soru) fotoğrafını attığınızda, tüm soruları adım adım çözmem yaklaşık 15–45 dakika alır (soru sayısına ve zorluk düzeyine bağlı).
  • Öncelik vermemi isterseniz hangi soru(lar)ı önce çözeceğimi belirtin.
  • Ayrıca çözümlerle ilgili kısa test soruları veya benzer örnekler de hazırlayabilirim.

6. Özet

• Lütfen sayfa 100’in fotoğrafını veya soruları metin olarak gönderin.
  • Gönderdiğiniz anda her bir soruyu adım adım, formüller ve kontrol yöntemleriyle çözeceğim ve sonuçları net olarak vereceğim.
  • Eğer hemen fotoğraf atmak istemezseniz, en azından hangi konular olduğunu (ör. kesirler, orantı, denklem çözme, geometri) yazın; genel ipuçları ve örnek çözüm yöntemleri gönderebilirim.

Bekliyorum — sayfanın fotoğrafını veya soruları gönderir misiniz? Böylece hemen çalışmaya başlayabilirim.

@Dersnotu

Cevap:

Sayfa 100’deki soruların tam metni elimde olmamakla birlikte, 7. sınıf matematik ders kitabı için genel olarak sayfa 100 civarında genellikle konular şunları içerebilir: Oran-orantı, yüzde problemleri, temel cebirsel işlemler veya geometrik şekillerle ilgili sorular.

Eğer soruları veya sorunun türünü belirtirseniz, adım adım çözümlerini detaylı ve anlaşılır şekilde yazabilirim.

Ancak size 7. sınıf matematik kitabı sayfa 100’de sıkça karşılaşılan ORAN-ORANTI konusuna örnek çözüm sunuyorum:

Örnek Oran-Orantı Problemi Çözümü

Soru: Bir sınıfta kızların sayısı erkeklerin sayısının 3 katıdır. Eğer sınıfta toplam 48 öğrenci varsa, sınıftaki kız ve erkek sayısını bulunuz.

Çözüm:

1. Erkek sayısına x diyelim.
  2. Kız sayısı erkek sayısının 3 katı olduğuna göre kız sayısı 3x olur.
  3. Toplam öğrenci sayısı 48 olduğuna göre,
x + 3x = 48
4x = 48
x = \frac{48}{4} = 12
  1. Erkek sayısı 12, kız sayısı ise
3 \times 12 = 36

Özet Tablosu

Adım İşlem Sonuç
Erkek sayısını belirle Erkek sayısını x olarak al x
Kız sayısını bul Kız sayısı = 3x 3x
Denklemi kur x+3x=48 4x=48
Erkek sayısını hesapla x = \frac{48}{4} = 12 12
Kız sayısını hesapla 3 \times 12 = 36 36

Eğer sayfa 100’deki spesifik soruları gönderirseniz, onlar için detaylı, adım adım çözümler de sağlayabilirim.

@Dersnotu