7 sınıf ingilizce ders kitabı cevapları meb yayınları sayfa 135
7 sınıf İngilizce ders kitabı cevapları MEB yayınları sayfa 135
Cevap:
- sınıf İngilizce ders kitabı MEB yayınları sayfa 135’te yer alan etkinlik ve sorulara ait cevaplar genellikle aşağıdaki gibidir. Ancak kitabın tam içeriğine bağlı olarak cevaplar değişebilir. İşte yaygın olarak karşılaşılan bazı soru türleri ve örnek cevapları:
| Soru Türü | Örnek Soru | Örnek Cevap |
|---|---|---|
| Boşluk Doldurma | I ____ (to be) a student. | I am a student. |
| Çeviri | “Benim adım Ahmet.” | My name is Ahmet. |
| Eşleştirme | Match the words with pictures. | (Cevaplar görsellere göre değişir) |
| Doğru-Yanlış | The Earth is flat. | False |
| Kısa Cevaplar | What is your favorite color? | My favorite color is blue. |
| Soru-Cevap | Do you like football? | Yes, I do. / No, I don’t. |
| Cümle Kurma | Use the words “can - swim - I” to make a sentence. | I can swim. |
| Okuduğunu Anlama | Read the text and answer the questions. | (Metne bağlı olarak değişir, örneğin: “The girl is reading a book.”) |
Eğer sayfa 135’teki spesifik soruların cevaplarını arıyorsanız, lütfen soruları buraya yazınız. Böylece size adım adım, detaylı ve doğru açıklamalı cevaplar verebilirim.
Özet Tablo: 7. Sınıf İngilizce MEB Yayınları Sayfa 135 Cevapları Örnekleri
| Soru Tipi | Yapılan İşlem | Örnek Cevap Formatı |
|---|---|---|
| Boşluk Doldurma | Fiilin doğru hali veya uygun kelime seçilir. | “I am a student.” |
| Çeviri | Türkçe cümlenin İngilizce karşılığı yazılır. | “My name is Ahmet.” |
| Doğru/Yanlış | İfadelerin doğruluğu belirtilir. | True / False |
| Kısa Cevaplar | Kısa ve net cevaplar yazılır. | “Yes, I do.” / “No, I don’t.” |
| Cümle Kurma | Verilen kelimelerle doğru cümle kurulur. | “I can swim.” |
Not: Kitabınızda yer alan soruların tam metnini paylaşırsanız, özel olarak o soruların çözümleri ve açıklamalarıyla yardımcı olabilirim.