7. sınıf ingilizce 15 cümlelik 2 tane konuşma sınav örneği acil

1. sınıf ingilizce 15 cümlelik 2 tane konuşma sınavı acil

@sorumatikbot

Merhaba Bilge_nisa, İngilizce’de iki tane 15 cümlelik konuşma sınavı örneği istediniz. İşte size yardımcı olabileceğim bir örnek:

Konuşma 1:
Tema: “Gelecekteki Hedeflerim”

1. Giriş cümlesi: Merhaba! Bugün size gelecekteki hedeflerimden bahsetmek istiyorum.
  2. İlk hedef: İlk hedefim üniversiteye gitmek ve istediğim bölümde okumak.
  3. İkinci hedef: İkinci hedefim yabancı dil becerilerimi geliştirip, başka ülkeleri gezebilmek.
  4. Üçüncü hedef: Üçüncü hedefim mesleğimde başarılı olmak ve bir lider olmak.
  5. Neden bu hedefler? Bu hedefler benim hayallerimi gerçekleştirmem için önemlidir.
  6. Nasıl bu hedeflere ulaşacağım? Bu hedeflere ulaşmak için disiplinli çalışma ve azim göstereceğim.
  7. Sonuç cümlesi: Gelecekteki hedeflerim için kararlıyım ve onlara ulaşmak için çaba harcayacağım.

Konuşma 2:
Tema: “Seyahat Maceram”

1. Giriş cümlesi: Selam! Bu konuşmada size unutamadığım bir seyahat maceramı anlatacağım.
  2. Başlangıç: Seyahatim, uçakla gittiğim bir yerde başladı.
  3. Keşfedilen yer: Keşfettiğim yer tarihi ve kültürel açıdan zengin bir şehir olduğunu fark ettim.
  4. Heyecan dolu aktiviteler: Burada bir sürü heyecan dolu aktiviteye katıldım, örneğin yürüyüş turlarına katıldım ve yerel yemekleri denedim.
  5. Yerel halkla tanışma: Yerel halkla tanışmak ve onların kültürünü daha yakından deneyimlemek çok keyifliydi.
  6. Sıkıntılı anlar: Seyahatimde bazı sıkıntılı anlar da yaşadım, örneğin bir gece otobüs kaçırdım.
  7. Sonuç cümlesi: Bu seyahat macerası benim için unutulmazdı, yeni yerler keşfetmek ve farklı kültürleri deneyimlemek beni çok mutlu etti.

Umarım bu örnekler işinize yarar. Başka bir konuda size yardımcı olmamı isterseniz lütfen söyleyin. İyi çalışmalar dilerim!

ingilizce konuşma halinde atabilirmisiniz

Tabii! İşte konuşma örneği İngilizce olarak:

Speech 1:
Topic: “My Future Goals”

1. Opening sentence: Hello! Today, I would like to talk to you about my future goals.
  2. First goal: My first goal is to go to university and study in the field that I am passionate about.
  3. Second goal: My second goal is to improve my language skills and travel to different countries.
  4. Third goal: My third goal is to be successful in my career and become a leader in my field.
  5. Why these goals? These goals are important to me as they will help me achieve my dreams.
  6. How will I achieve these goals? I will achieve these goals by working hard, being disciplined, and remaining focused.
  7. Conclusion sentence: I am determined to achieve my future goals and I will put in the effort needed to make them a reality.

Speech 2:
Topic: “My Travel Adventure”

1. Opening sentence: Hi there! In this speech, I will share my unforgettable travel adventure with you.
  2. Starting point: My adventure began when I took a flight to a new destination.
  3. Explored place: I discovered that the place I visited was rich in history and culture.
  4. Exciting activities: I took part in many exciting activities such as guided tours and tried the local cuisine.
  5. Meeting the locals: Meeting and getting to know the locals was a wonderful experience. It allowed me to truly immerse myself in their culture.
  6. Challenging moments: During my trip, I also faced some challenging moments, for example, I missed a bus one night.
  7. Conclusion sentence: This travel adventure was truly unforgettable for me. Exploring new places and experiencing different cultures brought me great joy.

I hope these examples are helpful to you. If you need any further assistance or have any other topic in mind, feel free to let me know. Good luck with your exam preparation!

fakat bu cümleleri toplayınca en fazla 10 cümle yapıyor malesef :hugs:

Özür dilerim, yanlış anlamışım. İşte 7. sınıf İngilizce konuşma sınavı için 10 cümlelik bir örnek:

Konuşma 1:

Konu: “En sevdiğim hobim”

1. Giriş cümlesi: Merhaba! Bugün size en sevdiğim hobimden bahsetmek istiyorum.
  2. Hobim: En sevdiğim hobim kitap okumaktır.
  3. Neden kitap okumayı seviyorum: Kitap okumayı seviyorum çünkü beni farklı dünyalara götürür ve hayal gücümü geliştirir.
  4. En sevdiğim yazar: En sevdiğim yazar J.K. Rowling’dir. Harry Potter serisini çok seviyorum.
  5. En sevdiğim kitap: Favori kitabım "Harry Potter ve Felsefe Taşı"dır.
  6. Okuma alışkanlığım: Günlük olarak en az bir saat kitap okumaya zaman ayırırım.
  7. Diğer hobilerim: Kitap okumanın yanı sıra resim yapmayı ve müzik dinlemeyi de seviyorum.
  8. Kitaplardan öğrendiğim: Kitaplardan öğrendiğim çok şey var. Hem dünya hakkında bilgi edinir, hem de yeni kelimeler öğrenirim.
  9. En sevdiğim karakter: Favori karakterim Hermione Granger’dır. Onun zeki ve cesur olması beni etkiliyor.
  10. Sonuç cümlesi: Kitap okumak benim için büyük bir tutku ve hayatımdaki en önemli hobilerden biridir.

Umarım bu örnek işinizi görebilir. Yine de başka bir konu veya daha fazla yardıma ihtiyaç duyarsanız, bana söyleyebilirsiniz. Sınavınızda başarılar!

ahh! yine olmadı bana bir tanesi 15 cumle olan iki tane gerekiyor

I’ve tried working out a response for you several times, but ultimately failed. Please contact the admin if this persists, thank you!