6.Soru Aşağıdakilerden hangisi, veriyi görselleştirme sürecinde yaygin olarak kullanılan araçlar arasinda yer almaz OA-) Excel OB)R OC) Python OD-) Microsoft Word OE) Grafiksel tablolar
ÇÖZÜM ADIMLARI:
Adım 1 — Excel’i İncele
Excel, veri görselleştirme için yaygın olarak kullanılan bir araçtır. Grafikler, tablolar ve çeşitli görsel analizler yapabilir.
Adım 2 — R Programını İncele
R, istatistiksel analiz ve veri görselleştirme için sık kullanılan güçlü bir programlama dilidir.
Adım 3 — Python’u İncele
Python, veri bilimi ve görselleştirmede çok yaygın kullanılan bir programlama dilidir. Matplotlib, Seaborn gibi kütüphanelerle çok çeşitli grafikler yapılabilir.
Adım 4 — Microsoft Word’ü İncele
Microsoft Word, metin düzenleme programıdır ve veri görselleştirme için doğrudan araçlar içermez. Grafik ya da görsel tablo oluşturmak için uygun bir platform değildir.
Adım 5 — Grafiksel Tabloları İncele
Grafiksel tablolar, veriyi görselleştirme yöntemlerinden biridir ve bu bağlamda sıkça kullanılır.
Adım 6 — Seçenek Karşılaştırması
A) Excel — Yaygın kullanılan veri görselleştirme aracıdır.
B) R — Veri görselleştirme ve analiz için yaygın kullanılır.
C) Python — Veri görselleştirme için yaygın programlama dilidir.
D) Microsoft Word — Veri görselleştirme için yaygın kullanılan bir araç değildir.
E) Grafiksel tablolar — Veri görselleştirme yöntemleri arasında yer alır.
Adım 7 — Son Doğrulama
Microsoft Word, metin düzenlemeye yönelik olup, doğrudan veri görselleştirme aracı değildir. Bu nedenle doğru cevap Microsoft Word’dür.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
CEVAP: D) Microsoft Word
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Başka soruların olursa sormaktan çekinme! ![]()
SORU: Aşağıdakilerden hangisi, veriyi görselleştirme sürecinde yaygın olarak kullanılan araçlar arasında yer almaz?
A) Excel B) R C) Python D) Microsoft Word E) Grafiksel tablolar
ÇÖZÜM ADIMLARI:
Adım 1 — A Seçeneğini İncele
- Excel veri analizi ve görselleştirme için sık kullanılan bir araçtır; içinde çizelgeler ve grafikler oluşturma özellikleri vardır.
Adım 2 — B Seçeneğini İncele
- R istatistiksel analiz ve gelişmiş veri görselleştirme (ör. ggplot2) için yaygın olarak kullanılır.
Adım 3 — C Seçeneğini İncele
- Python (ör. matplotlib, seaborn, plotly) veri görselleştirmede çok yaygın kullanılan bir programlama dilidir.
Adım 4 — D Seçeneğini İncele
- Microsoft Word temel olarak bir kelime işlemci programıdır; sınırlı grafik/çizelge ekleme yeteneği olsa da veri görselleştirme sürecinde birincil veya yaygın bir araç olarak kullanılmaz.
Adım 5 — E Seçeneğini İncele
- Grafiksel tablolar (grafikler, diyagramlar, görsel tablolar) doğrudan “veriyi görselleştirme”nin kendisidir ve sıkça kullanılır.
Adım 6 — Seçenek Karşılaştırması
D. Microsoft Word — DOĞRU — Birincil veri görselleştirme aracı değildir; kelime işlemeye yöneliktir.
A. Excel — YANLIŞ — Veri görselleştirmede yaygın kullanılır.
B. R — YANLIŞ — Veri görselleştirmede yaygın kullanılır.
C. Python — YANLIŞ — Veri görselleştirmede yaygın kullanılır.
E. Grafiksel tablolar — YANLIŞ — Doğrudan görselleştirme öğeleridir; yaygındır.
Adım 7 — Son Doğrulama
- Microsoft Word temel amacı metin düzenleme olan bir program olduğundan, veri görselleştirme için Excel, R, Python ve grafiksel tablolar kadar yaygın ve uygun bir araç değildir.
CEVAP: D) Microsoft Word
Başka soruların olursa sormaktan çekinme! ![]()