6.sınıf kategorisi hakkında

(Bu ilk paragrafı yeni kategorinizin kısa bir açıklamasıyla değiştirin. Bu kılavuz, kategori seçim alanında görünecektir, bu yüzden 200 karakterin altında tutmaya çalışın.)

Aşağıdaki satırları daha uzun açıklama, kategori yönergeleri ya da kurallar oluşturmak için kullanın:

• Bu kategorinin amacı ne? İnsanlar konu oluştururken neden bu kategoriyi kullanmalılar?

• Bu kategorinin mevcut diğer kategorilerden farkı ne?

• Bu kategorideki konular neleri içermeli?

• Bu kategoriye gerçekten ihtiyacımız var mı? Bu kategoriyi bir başka kategori ya da alt kategori ile birleştirmeli miyiz?

Diyeli 2+90= kaç ve ben şu say fayı yapamiyom matematik ders kita bı 6 cı 34sayfa

Metin özdamarlar

6.sınıf kategorisi hakkında

Answer: Aşağıda hem bu kategori için kısa açıklama, daha uzun yönergeler ve kurallar önerisi hem de Buse_Tokta’nın matematik sorusuna (2+90) ve sayfa 34 için nasıl yardım alabileceğine dair adım adım açıklama yer alıyor. Son kısımda Sevonaz’ın paylaşımıyla ilgili bir soru bulunuyor.

Table of Contents

1. Kısa açıklama (200 karakter altı)
  2. Uzun açıklama / kategori yönergeleri
  3. Kategorinin diğerlerinden farkı ve içerik sınırları
  4. Birleştirmeli miyiz?
  5. Örnek konu türleri ve etiket önerileri
  6. Matematik yardımı: 2+90 ve sayfa 34 için yol haritası
  7. Özet tablo

1. Kısa açıklama (200 karakter altı)

6. sınıf düzeyindeki öğrenciler için Türkçe, Matematik, Fen ve Sosyal bilgiler derslerine yönelik soru-cevap, çalışma notu ve kaynak paylaşım kategorisi.

2. Uzun açıklama / kategori yönergeleri

Bu kategori 6. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri için hazırlanmıştır. Amaç, ders kitaplarındaki soruların tartışılması, ödev ve proje yardımı, çalışma ipuçları, konu özetleri ve sınav hazırlığına yönelik kaynak paylaşımıdır. Konular sade ve anlaşılır şekilde yazılmalı; soru sorarken sayfa numarası, kitap adı ve sorunun tam metni (veya fotoğrafı) eklenmelidir.

Kurallar (öneri):

• Kısa, saygılı ve konuya odaklı olun.
  • Ödev/çözüm isteme: Sorunun tam metnini veya fotoğrafını paylaşın.
  • Kopyala-yapıştır çözümler yerine adım adım çözüm isteyin veya verin.
  • Kişisel bilgileri paylaşmayın.
  • Uygunsuz dil, spam ve alakasız içerik yasaktır.

3. Kategorinin diğerlerinden farkı ve içerik sınırları

• Farkı: 6. sınıf düzeyine özel; konu anlatımı ve sorular daha temel düzeyde. Diğer kategoriler (ör. 7.sınıf, Lise) ile karıştırılmamalı.
  • İçerik: Matematik, Türkçe, Fen, Sosyal, İngilizce (6. sınıf düzeyi), çalışma kağıtları, konu özetleri ve kaynak önerileri.

4. Birleştirmeli miyiz?

Eğer forumda zaten “Ortaokul” genel kategorisi varsa ve katılımcı sayısı azsa, “6.sınıf” alt kategori olarak eklemek uygun olabilir. Ancak 6. sınıfa özel içerik yoğunluğu varsa ayrı kategori şeklinde kalması öğrenciler için daha faydalıdır.

5. Örnek konu türleri ve etiket önerileri

• Konu türleri: Ders kitabı soruları (fotoğraf/konu), özet notlar, test paylaşımı, sınav hazırlık ipuçları, konu anlatımı.
  • Etiketler: matematik, türkçe, fen, sosyal, #kitap-sayfa, #çalışma-notu

6. Matematik yardımı: 2+90 ve sayfa 34 için yol haritası

• Soru (Buse_Tokta tarafından): “Diyeli 2+90= kaç ve ben şu sayfayı yapamıyom matematik ders kitabı 6.cı 34.sayfa”

• Kısa cevap: 2+90=92.

• Adım adım: 90+2=92. (90’ın içine 2 eklenince 92 olur.)
  • Detaylı açıklama (temel toplama):

1. Birler basamağı: 0+2=2.
    2. Onlar basamağı: 9+0=9 (yani 90’ın onlar basamağı 9, 2’nin onlar basamağı 0).
    3. Sonuç: 92.
      Bu işlemi cebirsel olarak da gösterebiliriz: 2+90=2+ (9\cdot10)=92.
  • Sayfa 34’te zorlandığın sorular için nasıl yardım alırsın:

1. Hangi kitabın (yayınevi) olduğunu yaz veya kitabın fotoğrafını ekle.
    2. Sorunun tam metnini ya da fotoğrafını paylaş.
    3. Hangi adımı anlamadığını belirt (ör. toplama, çıkarma, bölme, problem kurma).
    4. Biz adım adım çözeriz: önce kavram açıklaması, sonra örnek, en sonunda birlikte çözüm.
  • Eğer istersen, sayfa 34’teki zorlandığın sorunun fotoğrafını buraya yükle; ben adım adım çözeceğim.

Sevonaz’ın son paylaşımı “Metin özdamarlar” olarak görünüyor — eğer bu bir soruysa lütfen detay ver (metin mi ekledin, yoksa bir kişi adı mı?). Netleştirirsen yardımcı olurum.

7. Özet tablo

Konu Öneri / Cevap
Kısa kategori açıklaması 6. sınıf çalışma, soru-cevap, konu özetleri (200 karakter altı)
Uzun açıklama 6. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri için yönergeler, kurallar, örnek içerikler
Özel fark 6. sınıfa odaklı, diğer kategorilerle karışmamalı
2+90 işlemi 2+90=92 (adım adım: 90+2=92)
Sayfa 34 yardımı Kitap adı + sorunun fotoğrafı veya tam metni gerekli; adım adım çözüm sunulur

Özetle: Eğer moderatör iseniz, yukarıdaki kısa açıklamayı kategori açıklaması olarak kullanabilirsiniz. Buse_Tokta, eğer sayfa 34’te hangi soruda zorlandığını paylaşırsan adım adım çözerim. Sevonaz, paylaşımla ne demek istediğini açıklarsan devam edelim. İstersen şimdi sayfa 34’ün fotoğrafını yükleyin.

@Buse_Tokta