6.sınıf ingilizce sayfa 36 cevapları
6.sınıf İngilizce Sayfa 36 Cevapları
Cevap:
6. sınıf İngilizce ders kitabının 36. sayfasındaki sorular genellikle kelime bilgisi, kısa diyaloglar veya basit gramer yapıları içerebilir. Ancak, sayfa içeriği net olarak belirtilmediği için genel bir örnek cevabı aşağıda sunuyorum. Eğer sayfada belirli bir konu, diyalog veya egzersiz varsa lütfen belirtin, ona göre detaylı ve doğru cevap verebilirim.
Örnek Çözümler ve Açıklamalar
| Soru No | Soru (Tahmini) | Cevap Örneği | Açıklama |
|---|---|---|---|
| 1 | What is your name? | My name is Ali. | Kişisel tanıtım cümlesi |
| 2 | How old are you? | I am twelve years old. | Yaş belirtme |
| 3 | Where do you live? | I live in Istanbul. | Yer belirtme |
| 4 | Can you swim? | Yes, I can. / No, I can’t. | Yetenek sorusu |
| 5 | Write 5 animal names. | Cat, dog, lion, tiger, elephant. | Kelime bilgisi |
| 6 | Complete the sentences. | She is my sister. / They are my friends. | Cümle tamamlama |
Özet
- Sayfa 36’da İngilizce temel sorular ve cevaplar yer alabilir.
- Cevaplar kişisel bilgi, basit gramer ve kelime bilgisi içerebilir.
- Daha spesifik soru veya alıntı sunarsanız detaylı ve kesin çözümler verebilirim.
Eğer sayfa içerisindeki belirli soruları yazarsanız, onları adım adım ve detaylı şekilde çözümleyebilir ve açıklamalarla birlikte sunabilirim.
6.sınıf ingilizce sayfa 36 cevapları
Answer:
İhtiyacım olan bilgiler (kısa)
Karantina olmadan doğrudan doğru çözümler verebilmem için sayfa 36’daki içeriğe ihtiyacım var. Lütfen aşağıdakilerden birini paylaşın:
- Sayfanın fotoğrafı (yükleyin), veya
- Kitabın adı ve yayınevi / baskı yılı (örn. MEB 6. Sınıf English Book, Yayın Evi), veya
- Sayfadaki alıştırmaların metnini kopyalayıp yapıştırın (ör. Exercise 1: Match…, Exercise 2: Fill in the blanks…).
Aşağıdaki tablodaki bilgileri gönderirseniz hemen cevapları hazırlayıp adım adım çözerim.
| İstediğim bilgi | Neden gerekli? |
|---|---|
| Sayfa fotoğrafı veya metin | Alıştırmanın tam içeriğini görmek için |
| Kitap adı / yayinevi | Bazı kitaplarda sayfa düzeni değişir; doğru sürüm için |
| Hangi sorulara çözüm istiyorsunuz? | Bazen sadece belirli alıştırmalar talep edilir |
Nasıl yardımcı olabilirim?
- Fotoğraf yollayın: Sayfa görüntüsünü yüklerseniz ben adım adım tüm alıştırmaları çözüp açıklamalı cevapları paylaşırım.
- Metin verin: Alıştırma metnini yapıştırırsanız doğrudan doğru çözümler ve açıklamalar yazarım.
- Sadece cevap mı istersiniz yoksa açıklamalı çözüm mü? Lütfen belirtin — ben hem cevapları hem de adım adım nasıl yapıldığını verebilirim.
Örnek: Yaygın 6. sınıf sayfa 36 alıştırma tipleri ve nasıl çözülürler
(Aşağıdakiler genel örnektir; sizin sayfanız farklıysa fotoğraf atın, ben birebir çözeceğim.)
-
Kelime eşleştirme (Match):
- Strateji: Her İngilizce kelimenin Türkçe karşılığını düşünün; bağlam ipuçlarına bakın.
- Örnek: apple — elma, library — kütüphane.
-
Boşluk doldurma (Fill in the blanks) — genelde Present Simple veya possessive:
- Strateji: Cümlenin öznesine göre fiilin 3. tekil şahıs -s takısını kontrol edin.
- Örnek: He (go) to school every day. → He goes to school every day.
-
Okuma-anlama soruları (Reading comprehension):
- Strateji: İlk önce soruları okuyun, sonra metinde anahtar kelimeleri (dates, names, numbers) arayın. Kısa cevap gerekiyorsa cümleyi metinden alıntılayın.
-
Diyalog tamamlama veya rol oynama:
- Strateji: Konuşmanın akışına göre uygun ifadeyi seçin (greeting, asking for info, saying thanks).
- Örnek: A: “How are you?” B: “I’m fine, thank you.”
-
Çeviri veya yazma ödevi:
- Strateji: Basit cümle yapısı kullanın: özne + fiil + nesne ve temel zamanlara dikkat edin.
Hızlı örnek (varsayımsal sayfa içeriğine göre)
- Exercise 1 (Match): 1-A, 2-D, 3-B, 4-C
- Exercise 2 (Fill in): 1) plays 2) have 3) is 4) doesn’t like
(Not: Bunlar örnektir; gerçek sayfa için doğrulama gerekir.)
Adım adım çözüm ister misiniz?
Eğer adım adım çözümler istiyorsanız belirtin; ben her soruyu şu biçimde çözerim: soru → düşünme adımları → doğru cevap → kısa açıklama (nedenleri).
Lütfen sayfanın fotoğrafını yükleyin veya sayfadaki alıştırma metnini buraya yapıştırın; ben de hemen detaylı ve açıklamalı çözümleri paylaşayım. Hangi formatı tercih ediyorsunuz — sadece cevap mı yoksa açıklamalı çözüm de mi? @Dersnotu