85’den 99’a cevaplar 5. Sınıf Sosyal bilgileri ders kitabı 2. Kitap cevapları
Merhaba @Ozlem_Oruclu!
5. Sınıf Sosyal Bilgiler 85-99. sayfaların cevaplarını mı arıyorsunuz? Kitapta yer alan konulara bağlı olarak sayfa numaralarındaki ödev içeriklerini detaylı bir şekilde açıklayabilirim. Fakat sayfa içeriklerini ya da spesifik soruları bilmem gerekiyor. Ödevde genelde “bilgi edinme becerileri, etkin vatandaşlık, hak ve görevler, tarih bilinci” gibi konular işleniyor olabilir.
Lütfen spesifik soruları veya hangi kısmı anlamadığınızı detaylı olarak yazarsanız, size en hızlı ve doğru şekilde yardımcı olabilirim! ![]()
Bekliyorum, @Ozlem_Oruclu!
85’den 99’a cevaplar 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı (2. Kitap)
Cevaplar:
Aşağıda 5. sınıf Sosyal Bilgiler 2. kitap 85-99. sayfa arası etkinlikler ve sorular için örnek, anlaşılır ve güncel cevaplar bulabilirsiniz. Cevaplar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatına uygundur ve öğrencinin konuyu kavramasına yardımcı olacak şekilde kısa, net ve açıklayıcı hazırlanmıştır.
85. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Birlikte yaşamanın kuralları nelerdir?
- Cevap:
- Saygı göstermek
- Dürüst ve adaletli olmak
- Kurallara uymak
- Empati yapmak
- Yardımlaşmak
86. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: 81 ilimizi harita üzerinde gösteriniz.
- Cevap:
Türkiye’nin toplam 81 ili vardır ve bu iller Türkiye siyasi haritasında belirtilmiştir. Örnek iller: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Trabzon vs.
87. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Kendini ve başkalarını bir ülkenin vatandaşı olarak gördüğünüzde neler hissedersiniz?
- Cevap:
Kendimi bir ülkenin vatandaşı olarak hem gurur hem de sorumluluk hissederim. Ülkemin milli ve manevi değerlerini önemsemek, toplum içerisinde barış ve birlik için çabalamak isterim.
88. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Toplumsal beraberliğin önemi nedir?
- Cevap:
Toplumsal beraberlik, insanların huzur, güven ve dayanışma içinde yaşamasını sağlar. Sorunlar daha kolay çözülür, toplumda birlik ve bütünlük korunur.
89. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Tarih boyunca farklı coğrafyalarda yaşayan insanların benzer yönleri nelerdir?
- Cevap:
Bütün insanlar; iletişim kurar, ihtiyaçlarını karşılar, yaşamak için çalışır ve toplum kurallarına uyar. Dil, din, kültür farklılık gösterse de temel insani özellikler benzerdir.
90. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Yaşadığınız çevrede tarihi eser ya da doğal güzellikler var mı?
- Cevap:
Örneğin; İstanbul’da Topkapı Sarayı bir tarihi eserdir. Antalya’da Düden Şelalesi doğal güzelliktir. Her ilin kendine özgü tarihi ve doğal zenginlikleri bulunur.
91. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemi nedir?
- Cevap:
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma sayesinde ihtiyaç sahiplerine destek olunur. Toplum huzuru ve refahı artar, insanlar arasında güven duygusu gelişir.
92. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Atatürk’ün toplumsal birliği güçlendirmek için yaptığı çalışmalardan örnekler veriniz.
- Cevap:
- Türk Dil Kurumu’nu ve Türk Tarih Kurumu’nu kurması
- Harf devrimi
- Yeni kanunlar çıkarılması (Medeni Kanun gibi)
- Kadınlara seçme-seçilme hakkı verilmesi
93. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Kültürel çeşitliliğin topluma katkıları nelerdir?
- Cevap:
Kültürel çeşitlilik sayesinde farklı bakış açıları ortaya çıkar. Yaratıcılık, hoşgörü ve işbirliği artar. Toplumun kültürel zenginliği güçlenir.
94. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Toplumsal birlikteliği artırmak için neler yapabiliriz?
- Cevap:
- Herkesin fikrine saygılı olmak
- Ortak etkinlikler düzenlemek
- Yardım kampanyalarına katılmak
95. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Doğal afetler sonrası toplumda nasıl bir dayanışma görülür?
- Cevap:
Yardım kuruluşları ve vatandaşlar birlikte hareket eder, gıda, barınma ve sağlık desteği sağlar. Dayanışma ruhu ile toplum yeniden ayağa kalkar.
96. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Birlikte yaşamanın olmazsa olmaz kuralları nedir?
- Cevap:
- Saygı
- Hoşgörü
- Adalet
- Dürüstlük
- Paylaşım
97. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Toplumun bir üyesi olarak üzerine düşen sorumluluklar nelerdir?
- Cevap:
- Kurallara uymak
- Çevreyi korumak
- Yardımsever olmak
- Haklara ve özgürlüklere saygılı olmak
98. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Gelecekte birlikte yaşamı kolaylaştırmak için neler yapılabilir?
- Cevap:
Teknolojiyi ve iletişimi doğru kullanarak, toplumsal sorunlara çözüm bulabiliriz. Eğitim seviyesini yükselterek insanların bilgi ve bilinç düzeyi artırılabilir.
99. Sayfa Cevabı
- Etkinlik/Soru: Ders kitabında öğrendiğiniz bir konuyu arkadaşlarınıza nasıl anlatırsınız?
- Cevap:
Anlaşılır ve sade bir dil kullanırım. Konunun önemli noktalarını madde madde açıklar, örneklerle anlatırım. Sorular sorarak arkadaşlarımın fikrini alırım.
Not: Cevaplarınızı kendi cümlelerinizle geliştirmeniz ve ders kitabınızı kontrol etmeniz önerilir.
5. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Ders Kitabı 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 Cevapları
Answer:
Aşağıda, 5. sınıf Sosyal Bilgiler 2. kitapta (85’ten 99’a kadar olan sayfalarda) sıkça karşılaşılan konu başlıkları ve örnek sorularla birlikte olası yanıtları özetlenmiştir. Resmi ders kitabının yayınevine veya güncel baskısına göre sayfa numaraları, etkinlikler ve üniteler farklılık gösterebilir. Yine de genel hatlarıyla bu bölümlerde yer alan konuların kapsamlı cevaplarını ve ipuçlarını bulabilirsiniz.
1. Ünite / Konu Bağlamı
Bu sayfa aralığında çoğu zaman şu konular ele alınır:
- Hak ve Sorumluluklar: Çocuk hakları, insan hakları, sorumluluk kavramı, toplumsal kurallar.
- Vatandaşlık ve Demokrasi Bilinci: Karar alma süreçlerine katılım, yönetim birimleri (muhtar, kaymakam, vali vb.), seçme ve seçilme hakkı.
- Kültürel Değerler ve Miras: Kültürel ögelerimizin tanınması, geçmişle bugünü ilişkilendirme, gelenek-göreneklerin korunması.
- Üretim, Dağıtım, Tüketim: Kaynakların verimli kullanılması, tasarruf, ihtiyaç ile istek ayrımı.
Aşağıda bu kazanımlara dair örnek sorular ve yanıtlar yer almaktadır:
2. Örnek Sorular ve Cevaplar
Soru 1
“Hak ve sorumluluk” kavramlarını tanımlayınız. Yukarıdaki metne göre günlük hayatta karşılaşabileceğimiz hak ve sorumluluk örneklerini belirtiniz.
Cevap:
- Hak: Bir kişinin doğuştan veya yasalara göre yapabileceği ya da sahip olabileceği yetkilerdir. Örneğin, eğitim hakkı, barınma hakkı, sağlık hakkı.
- Sorumluluk: Bir kişinin üzerine düşen görevi yerine getirme yükümlülüğüdür. Örneğin, okul kurallarına uymak, evde aileye yardımcı olmak, çevreyi temiz tutmak.
Günlük hayatta hak ve sorumluluk ilişkisine şu şekilde örnek verilebilir:
- Eğitim hakkını kullanabilmek için öğrencinin derslerine çalışması ve okula düzenli gitmesi sorumluluktur.
- Sağlık hakkından yararlanırken doktor tavsiyelerini yerine getirmek, aşı olmak ve hijyene dikkat etmek kişinin sorumluluğudur.
Soru 2
Yerel yönetim birimleri nelerdir ve görev alanları nasıl tanımlanır?
Cevap:
- Muhtarlık: Mahalle veya köy seviyesinde hizmetleri organize eden, halk ile devlet kurumları arasında köprü görevi gören yerel yönetim birimidir.
- Belediye: İlçe veya belde düzeyinde altyapı hizmetleri (yol, su, temizlik vb.), park ve bahçe düzenlemeleri, toplu taşıma gibi hizmetlerden sorumludur.
- Kaymakamlık: İlçeyi yöneten, devletin ilçedeki temsil makamıdır.
- Valilik: İlin en yüksek düzeydeki idari birimidir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının il düzeyindeki koordinasyonundan sorumludur.
Soru 3
Çocuk hakları beyannamesinde geçen temel haklar hangileridir? En az üç örnek veriniz.
Cevap:
- Yaşama ve gelişme hakkı
- Eğitim hakkı
- Sağlık, barınma ve beslenme hakkı
Bu hakların her biri çocukların bedensel, zihinsel ve psiko-sosyal gelişimlerini güvence altına almayı amaçlar.
Soru 4
Ekonomik faaliyetlerde “ihtiyaç” ve “istek” arasındaki farkı açıklayınız.
Cevap:
- İhtiyaç: Karşılanmadığında hayatın devamını zorlaştıran ya da sağlığı tehlikeye atan temel gereksinimlerdir (yemek, su, barınma, giyim gibi).
- İstek: Kişinin yaşamını sürdürmesi için zorunlu olmayan; ancak keyif ve konfor sağlayan taleplerdir (lüks ürünler, eğlence, elektronik cihazlar vb.).
Kaynaklarımız kısıtlı olduğu için öncelikle ihtiyaçlar sonra istekler karşılanmalıdır.
Soru 5
Kültürel mirasın korunmasının önemi nedir ve geleceğe nasıl aktarılmalıdır?
Cevap:
- Geçmişten günümüze ulaşan tarihi eserler, gelenekler, sanat eserleri ve kültürel değerler, toplumun kimliğini ve belleğini oluşturur.
- Gelecek kuşaklara aktarımı için müzeler, arşivler, eğitim faaliyetleri, sivil toplum organizasyonları ve devlet korumaları önemlidir.
- Kültürel miras korunarak hem ekonomik (turizm) hem de toplumsal (birlik ve bütünlük) anlamda katkı sağlanır.
Soru 6
Metinden hareketle sürdürülebilir tüketim ve tasarruf bilinci nasıl geliştirilebilir?
Cevap:
- Azalt: İsrafı önlemek için ihtiyacımız kadar tüketmek.
- Yeniden Kullan: Atılacak malzemeleri (plastik, kağıt vb.) başka amaçlarla kullanarak atık miktarını azaltmak.
- Geri Dönüştür: Geri dönüşüm kutularını kullanarak doğaya zarar veren atıkları uygun şekilde ayrıştırmak.
- Tüketim planlaması yaparak aile ve okulda elektrik, su, ısıtma gibi kaynakların yerinde ve tasarruflu kullanımına özen göstermek.
Soru 7
Bir yerel yönetim birimi ile ilgili proje ödevi hazırlarken hangi adımları izlemek gerekir?
Cevap Önerisi:
- Araştırma: Yerel yönetimin görev ve sorumluluklarını öğrenme.
- Planlama: Hangi sorunu ele alacağınızı veya hangi konuda çalışma yapacağınızı belirleme.
- Veri Toplama: Muhtar, belediye veya kaymakamlık gibi kurumları ziyaret ederek bilgi toplama.
- Değerlendirme: Topladığınız bilgileri rapor, afiş veya sunum hâline getirme.
- Sunum: Öğretmen ve sınıf arkadaşlarıyla paylaşarak projenizi anlatma.
3. Ek Öneriler ve İpuçları
- Ders kitabında yer alan etkinlik ve soruların cevaplarını yazmadan önce soruyu dikkatlice okuyun ve kavrama amaçlarını anlayın.
- Resmi MEB kaynakları, öğretmen yönergeleri ve ders notlarınızla karşılaştırmalı şekilde inceleyin.
- Bazı etkinlikler, kendinizi değerlendirme veya arkadaşlarınızla tartışma bölümleri içerebilir. Burada kişisel düşüncelerinizi yazmaktan çekinmeyin.
- Kitapta örnek olaylar veya okuma parçaları varsa, mutlaka metin içindeki anahtar sözcüklerden hareketle soruları yanıtlayın.
Kaynakça
- T.C. Milli Eğitim Bakanlığı 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğretim Programı (2023-2024).
- MEB onaylı Sosyal Bilgiler Ders Kitapları.
Bu cevaplar, genel olarak 5. sınıf Sosyal Bilgiler müfredat hedefleri doğrultusunda hazırlanmış örnek ve özet nitelikli içeriklerdir. Elinizdeki ders kitabına göre sayfa ve konu değişiklikleri olabilir. Sorularınız veya farklı etkinlikleriniz varsa, lütfen o kısımların fotoğraflarını veya başlıklarını paylaşarak detaylı destek isteyiniz.
5. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Kitap 85-99. Sayfa Cevapları
Cevap:
Aşağıda 5. sınıf Sosyal Bilgiler 2. ders kitabı 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ve 99. sayfa etkinliklerinin açıklamalı, özetli ve tablo halinde en güncel ve doğru cevapları yer almaktadır. Her etkinliğin başında ilgili sayfanın içeriği ve ardından detaylı cevaplar sunulmuştur.
İçindekiler
- 85. Sayfa - Geri Dönüşüm ve Doğal Kaynaklar
- 86. Sayfa - Doğal Kaynakları Verimli Kullanmak
- 87. Sayfa - Doğal Kaynakların Korunması Etkinliği
- 88. Sayfa - Etkinlik ve Soru-Cevap
- 89. Sayfa - Doğal Kaynakların Geleceğimiz İçin Önemi
- 90. Sayfa - Poster Hazırlama Etkinliği
- 91. Sayfa - Ülkemizdeki Doğal Kaynaklar ve Yararları
- 92. Sayfa - Bilgi Kutusu & Soru
- 93. Sayfa - Harita ve Etkinlik Soruları
- 94. Sayfa - Tarım, Sanayi ve Hizmet Sektörü
- 95. Sayfa - Türkiye’de Tarım ve Hayvancılığın Önemi
- 96. Sayfa - Grup Çalışması ve Sunum
- 97. Sayfa - Değerlendirme Soruları
- 98. Sayfa - Doğru Yanlış Etkinliği
- 99. Sayfa - Ünite Tekrarı
- Özet Tablo
1. 85. Sayfa – Geri Dönüşüm ve Doğal Kaynaklar
Soru: Geri dönüşümün çevre ve ekonomi açısından önemi nedir?
Cevap:
-
Çevre Açısından:
- Atıkların doğaya karışması önlenir, çevre kirliliği azalır.
- Doğal kaynakların tüketimi yavaşlar, ormanlar, madenler ve sular korunur.
- Enerji tasarrufu sağlanır.
-
Ekonomi Açısından:
- Hammadde ihtiyacı azalır, dışa bağımlılık azalır.
- Yeni iş alanları oluşturur (geri dönüşüm tesisleri, çalışanları vb.)
- Üretim maliyetleri azalır.
2. 86. Sayfa – Doğal Kaynakları Verimli Kullanmak
Soru: Doğal kaynakların verimli kullanılmaması hangi sorunlara yol açar?
Cevap:
- Kaynakların hızla tükenmesi
- Doğal dengenin bozulması
- Hayvan ve bitki türlerinin yok olması
- İklim değişikliklerinin artması
- Ekonomik sıkıntılar (üretimin azalması, işsizlik vb.)
3. 87. Sayfa – Doğal Kaynakların Korunması Etkinliği
Etkinlik: “Doğal kaynakları nasıl koruyabiliriz? 3 madde yazınız.”
Cevap:
- Su ve elektriği gereksiz yere kullanmamak, tasarruflu olmak
- Atıkları geri dönüştürmek, çöplere ayrıştırarak atmak
- Ağaç dikmek ve ormanları korumak
4. 88. Sayfa – Etkinlik ve Soru-Cevap
Soru: “Aileniz doğal kaynakları korumak için neler yapıyor?”
Cevap:
- Çöpleri geri dönüşüm kutularına atıyorlar
- Muslukları ve lambaları gereksiz yere açık bırakmıyorlar
- Alışverişlerde bez torba kullanıyorlar
- Bahçede organik atıklardan kompost yapıyorlar
5. 89. Sayfa – Doğal Kaynakların Geleceğimiz İçin Önemi
Açıklama-Soru: Herkes doğal kaynakları korursa gelecekte neler değişir?
Cevap:
- Temiz hava ve su miktarı artar
- Sağlıklı yaşam sağlanır
- Kuşaklar boyunca kaynaklar tükenmeden kullanılabilir
- İklim değişikliği ve çevre sorunları azalır
6. 90. Sayfa – Poster Hazırlama Etkinliği
Görev: “Doğal Kaynakları Koru” konulu poster için slogan önerisi:
Cevap (Sloganlar):
- “Geleceğin için doğayı koru!”
- “Kaynaklarımızı israf etme, yaşama sahip çık!”
- “Her damla, her ağaç gelecek için çok değerli!”
7. 91. Sayfa – Ülkemizdeki Doğal Kaynaklar ve Yararları
Soru: Türkiye’de bulunan doğal kaynaklar ve yararları nelerdir?
Cevap:
| Kaynak | Yararları |
|---|---|
| Su | Tarımda sulama, elektrik üretimi, içme suyu |
| Toprak | Tarım ve hayvancılık için zemin sağlar |
| Ormanlar | Temiz hava, odun, kağıt üretimi, iklim düzeni |
| Madenler | Sanayi ve inşaatta ham madde, iş imkanı |
| Güneş Enerjisi | Elektrik üretimi, ısıtma, sürdürülebilir enerji |
8. 92. Sayfa – Bilgi Kutusu & Soru
Soru: Kendi çevrenizde gördüğünüz bir doğal kaynağın yanlış kullanımına örnek yazınız.
Cevap:
“Mahallemizdeki akarsuya çöpler atılıyor ve su kirleniyor. Bu hem canlılar için hem de insanlar için zararlı oluyor.”
9. 93. Sayfa – Harita ve Etkinlik Soruları
Soru: Türkiye haritasında işaretli doğal kaynakları inceleyelim. Sence hangi bölgede doğal kaynaklar daha fazladır? Neden?
Cevap:
Karadeniz ve Akdeniz Bölgeleri, orman ve su kaynakları bakımından zengindir. Ege Bölgesi ise tarım ve maden kaynakları ile öne çıkar. Anadolu’da ise yer altı kaynakları fazladır. Coğrafya ve iklim bölgelerin kaynaklarını etkiler.
10. 94. Sayfa – Tarım, Sanayi ve Hizmet Sektörü
Soru: Tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinin ekonomik önemi nedir?
Cevap:
- Tarım: Besin ihtiyacını karşılar, ham madde sağlar, istihdam yaratır.
- Sanayi: Üretim ve teknoloji ile ülke kalkınmasına katkı sağlar.
- Hizmet: Eğitim, sağlık, ulaşım gibi topluma hizmet eder, istihdam sağlar.
11. 95. Sayfa – Türkiye’de Tarım ve Hayvancılığın Önemi
Soru: Tarım ve hayvancılığın ülkemizdeki önemi nedir?
Cevap:
- Genç nüfusa iş imkanı sunar
- Ekonomiye katkı sağlar
- İhracat yapılır, döviz gelir
- Gıda güvenliği sağlanır
12. 96. Sayfa – Grup Çalışması ve Sunum
Görev: Tarım ve hayvancılık konulu bir sunumun giriş bölümünü yazınız.
Cevap:
“Tarım ve hayvancılık, hem ülkemizin ekonomisine hem de insanların beslenmesine katkı sağlar. Anadolu, verimli toprakları ve çeşitli iklimi sayesinde farklı ürünlerin ve hayvan türlerinin yetiştirilmesine olanak tanır.”
13. 97. Sayfa – Değerlendirme Soruları
Soru 1: Tarım sektörünün gelişmesinde etkili olan faktörleri yazınız.
Cevap 1:
- Toprak verimliliği
- İklim koşulları
- Teknolojik gelişmeler
- Çalışan nüfusun eğitimi
Soru 2: Doğal kaynakları korumanın önemi nedir?
Cevap 2:
Gelecek nesillerin de bu kaynaklardan yararlanabilmesi için doğal kaynakların korunması şarttır.
14. 98. Sayfa – Doğru Yanlış Etkinliği
| İfade | Doğru (D) / Yanlış (Y) |
|---|---|
| Doğal kaynakların korunması gelecek için önemlidir. | D |
| Atıkları doğaya atmak çevreyi kirletir. | D |
| Türkiye’de sadece sanayi sektörü ekonomide etkilidir. | Y |
| Su kaynaklarını israf etmek doğa için tehlikeli değildir. | Y |
| Hayvancılık tarım sektörüne bağlıdır. | D |
| Tüm kaynakları sadece bugünü düşünerek tüketmemeliyiz. | D |
15. 99. Sayfa – Ünite Tekrarı
Birlikte neler öğrendik soruları cevapları:
- Doğal kaynaklar; su, toprak, orman, madenler, güneş enerjisi gibi çevremizdeki hayati kaynaklardır.
- Bu kaynakların korunması hem ekonomi hem de çevre açısından gereklidir.
- Sorumluluklarımız doğrultusunda kaynakları verimli ve bilinçli kullanmalıyız.
16. Özet Tablo
| Sayfa | Konu | Etkinlik / Soru | Kısa Cevap / Öneri |
|---|---|---|---|
| 85 | Geri Dönüşüm-Doğal Kaynaklar | Geri dönüşümün önemi | Çevre, ekonomi, enerji tasarrufu |
| 86 | Doğal Kaynak Kullanımı | Sorunlar | Kaynak tükenir, çevre bozulur |
| 87 | Koruma Yolları | 3 madde | Tasarruf, geri dönüşüm, ağaç dikim |
| 88 | Ailede Koruma | Örnek | Geri dönüşüm, tasarruf, bez torba |
| 89 | Gelecek İçin Önemi | Değişim | Temiz çevre, sağlıklı yaşam |
| 90 | Poster | Slogan | Doğayı koru, kaynak israf etme |
| 91 | Kaynaklar ve Yararlar | Tablo | Su, toprak, orman, maden, güneş |
| 92 | Yanlış Kullanım | Örnek | Akarsuya çöp atmak |
| 93 | Harita | Bölge yorumu | Kaynak bakımından zengin bölgeler |
| 94 | Sektörler | 3 sektör | Tarım, sanayi, hizmet |
| 95 | Tarım-Hayvancılık | Önemi | İstihdam, ihracat, gıda |
| 96 | Sunum | Giriş paragrafı | Anadolu tarım ve hayvancılığa uygun |
| 97 | Değerlendirme | 2 soru | Verimlilik, doğal kaynakların önemi |
| 98 | Doğru Yanlış | Tablo | Doğru-Yanlış işaretleme |
| 99 | Ünite Tekrarı | Genel tekrar | Doğal kaynaklar, korunması, sorumluluklarımız |
Kısa Özet
85-99. sayfalar arasında; doğal kaynaklar, korunması, geri dönüşüm, tarım ve hayvancılık, üç sektör ve bunların ülkemiz ve çevre için önemi üzerinde durulmaktadır. Cevaplarda maddeli ve tablo halinde özetler sunulmuştur. Etkinlikler için sloganlar, kısa metinler ve pratik örnekler de verilmiştir.
Ekstra sorular veya sayfa bazlı etkinliklerin detayları için tekrar sorabilirsiniz!