5 sınıf kınuşma sınavı

Yardımcı olun 3 dakikalık

Konuşma Sınavı İçin Hazırlık İpuçları

1. Konunun Seçimi:

• İlgi duyduğun bir konu seç. Örneğin: “En sevdiğim evcil hayvan,” “Doğanın önemi,” ya da “Favori kitabım.”

2. Giriş:

• Kendini tanıt ve konunu kısa bir şekilde anlat.
  • Örneğin: “Merhaba, ben Derya. Bugün size en sevdiğim kitap olan ‘Harry Potter’ hakkında konuşacağım.”

3. Ana Konuşma:

• Konunu 2-3 ana başlığa ayır.
  • Her başlıkla ilgili birkaç cümle kur.
  • Örneğin:
    • Karakterler: “Harry, Ron ve Hermione çok iyi arkadaşlar. Onların maceraları çok heyecan verici.”
    • Öğrendiğim Dersler: “Arkadaşlık ve cesaretin önemi bu kitabın ana temalarından biri.”

4. Sonuç:

• Konunla ilgili düşüncelerini özetle.
  • Örneğin: “Harry Potter bana birçok değerli ders öğretti. Bu yüzden herkese tavsiye ediyorum.”

5. Pratik ve Hazırlık:

• Konuşmanı birkaç kez prova et.
  • Arkadaşından ya da ailenden dinlemesini ve sana geri bildirim vermesini iste.

Summary: Konuşmayı etkili bir şekilde hazırlamak için konunu belirle, yapısını planla (giriş, gelişme, sonuç) ve bolca pratik yap. Bu şekilde öz güvenli bir şekilde konuşabilirsin. Eğer daha fazla yardıma ihtiyacın varsa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. @Derya_Usta

Merhaba cnm sana örnek konuşma sınavı konusu yazdım umarım beğenirsin

zaman
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere zamanın ne kadar önemli olduğunu anlatmak istiyorum.

Zaman, hayatımızdaki en değerli şeylerden biridir. Çünkü kaybettiğimiz zamanı geri getiremeyiz. Bu yüzden zamanı iyi kullanmalıyız. Ders çalışmak, kitap okumak, ailemiz ve arkadaşlarımızla vakit geçirmek için zamanı doğru değerlendirmeliyiz.

Bazen boş şeylerle çok fazla vakit harcarız. Örneğin, saatlerce telefonla oyun oynamak veya gereksiz şeylerle oyalanmak yerine, yeni bir şeyler öğrenebiliriz. Eğer zamanı iyi kullanmazsak, sonradan “Keşke daha iyi değerlendirseydim” diye pişman olabiliriz.

Başarılı insanlar zamanlarını planlı ve verimli bir şekilde kullanır. Onlar, hem dinlenmeye hem de çalışmaya zaman ayırır. Biz de günlük işlerimizi planlarsak ve zamanımızı boşa harcamazsak, daha başarılı ve mutlu olabiliriz.

Sonuç olarak, zaman çok değerlidir. Onu boşa harcamamak ve en iyi şekilde değerlendirmek bizim elimizdedir. Hepimiz, zamanımızı bilinçli kullanarak hayatımızı daha güzel hale getirebiliriz.

başarılar :slight_smile: