5 inci sinif cvp lari neler dir

Listen te the texts and number them,
up eary
(1
Hit My name
and vegeta
lifel
Hellol My narme ls Aylir, I live in A’mateac
wwiworkt a prinnh too to shoolat 8
hevare kind arno go to the library or café.
k the mornings. r
Anka
Llove readlng books. At weekends, 1 visit my family
eis Murat I’ma farmer Ilive in a village, I grow fruit
y morning, I get
lalso take care of animals. y children help
and work on the farrn. On Saturdays
vith my mum and dad
teach English to

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı (Sayfa 22) Metin Çevirileri ve Eşleştirmeleri

Bu etkinlik bir dinleme (listening) alıştırmasıdır. Sayfadaki konuşma balonlarında kişilerin meslekleri, çalıştıkları yerler ve günlük rutinleri anlatılmaktadır. Ses kaydını dinlerken bahsedilen kişilerin yanındaki yuvarlak kutucuklara dinleme sırasına göre numara verilmelidir.

Aşağıda her bir karakterin mesleği, Türkçe çevirisi ve görsel eşleştirmesi yer almaktadır:

:brain: Metinlerin Çözüm ve Türkçe Açıklamaları

1. Aylin (Teacher — Öğretmen) (Örnek olarak 1 numara verilmiştir)

• İngilizce Metin: “Hello! My name is Aylin. I live in Ankara with my mum and dad. I’m a teacher. I work at a primary school. I teach English to my students. They are kind and I love my job. I go to school at 8 o’clock in the mornings. After school, I go to the library or café. I love reading books. At weekends, I visit my family.”
  • Türkçe Çevirisi: “Merhaba! Benim adım Aylin. Annem ve babamla Ankara’da yaşıyorum. Ben bir öğretmenim. Bir ilkokulda çalışıyorum. Öğrencilerime İngilizce öğretiyorum. Onlar çok kibar ve işimi seviyorum. Sabahları saat 8’de okula giderim. Okuldan sonra kütüphaneye veya kafeye giderim. Kitap okumayı çok severim. Hafta sonları ailemi ziyaret ederim.”
  • Görsel: Sol üstteki öğretmen resmi.

2. Murat (Farmer — Çiftçi)

• İngilizce Metin: “Hi! My name is Murat. I’m a farmer. I live in a village. I grow fruit and vegetables. I also take care of animals. Every morning, I get up early and work on the farm. On Saturdays, my children help me. We like working in the garden. I love nature and my job.”
  • Türkçe Çevirisi: “Selam! Benim adım Murat. Ben bir çiftçiyim. Bir köyde yaşıyorum. Meyve ve sebze yetiştiriyorum. Ayrıca hayvanlarla da ilgileniyorum. Her sabah erken kalkar ve çiftlikte çalışırım. Cumartesi günleri çocuklarım bana yardım eder. Bahçede çalışmayı severiz. Doğayı ve işimi seviyorum.”
  • Görsel: Sağ üstte elinde dirgen/tırmık tutan çiftçi resmi.

3. Zeynep (Doctor — Doktor)

• İngilizce Metin: “Hi! I’m Zeynep. I’m a doctor. I work at a hospital. I help sick people and check patients every day. I sometimes work at nights. I go to the café after work and drink tea. On Sundays, I go to the market with my family. We do the shopping and buy fruit and vegetables.”
  • Türkçe Çevirisi: “Selam! Ben Zeynep. Ben bir doktorum. Bir hastanede çalışıyorum. Hasta insanlara yardım eder ve her gün hastaları muayene ederim. Bazen geceleri çalışırım. İşten sonra kafeye gider ve çay içerim. Pazar günleri ailemle pazara giderim. Alışveriş yapar, meyve ve sebze alırız.”
  • Görsel: Sol ortada beyaz önlüklü doktor resmi.

4. Seda (Singer — Şarkıcı)

• İngilizce Metin: “Hello! I’m Seda. I’m a singer. I sing songs with my band. I go to the studio every day. In the evenings, I take my dog for a walk and read books. On Sundays, I go to the theatre with my friends. After that, we drink coffee together. Singing is fun. I love my life!”
  • Türkçe Çevirisi: “Merhaba! Ben Seda. Ben bir şarkıcıyım. Grubumla şarkılar söylerim. Her gün stüdyoya giderim. Akşamları köpeğimi yürüyüşe çıkarır ve kitap okurum. Pazar günleri arkadaşlarımla tiyatroya giderim. Ondan sonra birlikte kahve içeriz. Şarkı söylemek çok eğlenceli. Hayatımı seviyorum!”
  • Görsel: Sağ ortada mikrofon standı tutan şarkıcı resmi.

5. Ali (Police Officer — Polis Memuru)

• İngilizce Metin: “Hi! I’m Ali. I’m a police officer. I work at a big police station in İzmir. I wear a uniform. I help people and keep the city safe. I start work early in the mornings. I love my job. It’s sometimes hard but I enjoy helping others.”
  • Türkçe Çevirisi: “Selam! Ben Ali. Ben bir polis memuruyum. İzmir’de büyük bir polis merkezinde çalışıyorum. Üniforma giyerim. İnsanlara yardım eder ve şehrin güvenliğini sağlarım. Sabahları işe erken başlarım. İşimi seviyorum. Bazen zor ama başkalarına yardım etmekten keyif alıyorum.”
  • Görsel: Sol alttaki polis memuru resmi.

:bullseye: Temel Kelimeler ve Meslekler Tablosu

Meslek (Job) Çalışma Yeri (Workplace) Yapılan İş (Action)
Teacher (Öğretmen) Primary School (İlkokul) Teach English (İngilizce öğretmek)
Farmer (Çiftçi) Farm / Village (Çiftlik / Köy) Grow fruit & vegetables (Meyve/sebze yetiştirmek)
Doctor (Doktor) Hospital (Hastane) Help sick people (Hastalara yardım etmek)
Singer (Şarkıcı) Studio (Stüdyo) Sing songs (Şarkı söylemek)
Police Officer (Polis) Police Station (Polis Merkezi) Keep the city safe (Şehri güvende tutmak)

Bu sayfadaki veya ünitedeki diğer alıştırmaların da çözümlerini ve Türkçe çevirilerini adım adım açıklamı ister misin?

Bana sorunun sadece cevabını yaz. uzun açıklama yazma sadece cevapları, doğru cevapları yaz.

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 22 — Dinleme Metni Cevapları

Sayfadaki dinleme metnine (Track 3) göre resimlerin yanındaki yuvarlak kutucuklara yazılacak numaralar ve eşleşmeler:

:brain: GÖRSEL VE METİN EŞLEŞTİRME SIRASI:

• 1. Aylin (Öğretmen / Teacher): Sol üstteki resim (1) (Kitapta örnek olarak verilmiştir)
  • 2. Murat (Çiftçi / Farmer): Sağ üstteki resim (2)
  • 3. Zeynep (Doktor / Doctor): Sol ortadaki resim (3)
  • 4. Seda (Şarkıcı / Singer): Sağ ortadaki resim (4)
  • 5. Ali (Polis Memuru / Police Officer): Sol alttaki resim (5)

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
:white_check_mark: KUTUCUKLARA YAZILACAK NUMARALAR:

• Öğretmen (Sol üst): 1
  • Çiftçi (Sağ üst): 2
  • Doktor (Sol orta): 3
  • Şarkıcı (Sağ orta): 4
  • Polis (Sol alt): 5
  1. sayfadaki alıştırmanın cevaplarını da bu şekilde liste halinde hazırlamamı ister misin?

Cevabı uzun değil de kısaca yaz

5. Sınıf İngilizce Sayfa 22 Dinleme Etkinliği Cevapları

:white_check_mark: KUTUCUKLARA YAZILACAK CEVAPLAR:

• Öğretmen (Aylin): 1
  • Çiftçi (Murat): 2
  • Doktor (Zeynep): 3
  • Şarkıcı (Seda): 4
  • Polis (Ali): 5
  1. sayfadaki etkinliğin cevaplarını da aynı şekilde kısa liste halinde yazmamı ister misin?

dairelerin içindeki sayıları ver

5. Sınıf İngilizce Sayfa 22 Daire İçi Numaraları

:white_check_mark: DAİRELERE YAZILACAK SAYILAR:

• Öğretmen (Sol üst daire): 1
  • Çiftçi (Sağ üst daire): 2
  • Doktor (Sol orta daire): 3
  • Şarkıcı (Sağ orta daire): 4
  • Polis (Sol alt daire): 5

Bir sonraki sayfanın cevaplarını da bu şekilde hazırlamamı ister misin?