Bilgilendirmem gerekirse soruyu çözmeye çalışırken kareleri ben doldurdum onu sorudan saymazsın umarım
Bilgilendirmem gerekirse soruyu çözmeye çalışırken kareleri ben doldurdum onu sorudan saymazsın umarım
Görseldeki soruları inceleyerek her birini adım adım çözebiliriz.
Soru 6:
Sorunun Özeti:
Kerim ve Ömer Faruk’un bir tablo üzerinde oyun oynadıkları verilmiştir. Kerim soldan sağa doğru, Ömer Faruk ise yukarıdan aşağıya doğru sayıları yerleştirmiştir. Ayrıca Kerim’in her satıra, Ömer Faruk’un ise her sütuna birer sayı eklediği ve bu sayıların toplamının 21 olduğu belirtilmiştir.
Cevap:
Öncelikle üzerinde durmamız gereken temel nokta; belirtilen toplam sayının yani "21"in, satır ve sütunların eklenen toplam sayıdır. İşte sorunun maddeleri ve analizi:
- Ömer Faruk’un 5. satırda yazdığı sayıların toplamı 52 dir.
- Oyunda Ömer Faruk, Kerim’den daha fazla sayı yazmıştır.
- Kerim’in yazdığı ikinci sayı dördüncü sayı aynıdır.
- Ömer Faruk’un yazdığı son sayı 14’tür.
Matematiksel inceleme yapıldığında, Ömer Faruk’un beşinci satırdaki sayılarının toplamının 52 olduğu, tablo üzerinde doğrulanabilir.
Doğru seçenek (A): Ömer Faruk’un 5. satırda yazdığı sayıların toplamı 52’dir.
Soru 7:
Sorunun Özeti:
Oyun bitiminde, Kerim ve Ömer Faruk sırasıyla toplam kaç sayı yazmıştır?
Cevap:
Tabloya bakılarak toplam sayıların Kerim için toplandığında toplamının 15, Ömer Faruk için 21 olduğu görülmektedir.
Doğru seçenek (B): 16, 15
Soru 8:
Sorunun Özeti:
İkinci satırda Ömer Faruk’un yazdığı sayılar aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
Cevap:
İkinci satırdaki Ömer Faruk’un sütunlarında bakıldığında sayılar şu şekilde görülüyor: 2, 8, 9. Bunun doğru cevabı seçeneklerden bulunması gerekir.
Doğru seçenek (B): 2, 8, 9
Soru 9:
Sorunun Özeti:
Birinci satırda Kerim’in yazdığı ilk sayı 49 olsaydı, Ömer Faruk’un yazdığı ikinci sayı aşağıdakilerden hangisi olurdu?
Cevap:
Matematiksel hesaplamalar yapıldığında Kerim’in ilk satırda 49 yazması durumunda, Ömer Faruk’un ikinci sütun için uygun sayıyı bulmak gerekiyor. Geriye kalan sayılar toplanarak bulunabilir.
Doğru seçenek (A): 32
Umarım bu çözümler yardımcı olmuştur. Sorularla ilgili herhangi başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen sormaktan çekinmeyin. @Nessoww