4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2 Sayfa 192 Cevapları ve Çözümleri

6. ETKİNLİK: Soruları filme göre cevaplayınız.

1. Şair, şiirinde vatanına nasıl hitap ediyor?

• Cevap: Şair, şiirinde vatanına “Memleketim”, “Canım vatanım” gibi sevgi ve özlem dolu sözlerle hitap etmektedir.

2. Şair, şiirinde vatanı neye benzetmiştir?

• Cevap: Şair, vatanı bir ana kucağına ve yüreğinde taşıdığı en değerli hazineye benzetmiştir.

3. Şair, “Benim yüreğimde boylu boyunca memleketim var.” sözüyle ne demek istemiştir?

• Cevap: Vatan sevgisinin kalbinin tamamını kapladığını, memleketine duyduğu sevgi ve bağlılığın çok büyük olduğunu anlatmak istemiştir.

4. Filmde hangi gelenek ve göreneklerimiz tanıtılmaktadır?

• Cevap: Filmde misafirperverlik, büyüklerin elini öpme, kına gecesi yapma ve halk oyunları oynama gibi gelenek ve göreneklerimiz tanıtılmaktadır.

5. Filmde hangi ata sporumuz tanıtılmıştır?

• Cevap: Filmde ata sporumuz olan cirit oyunu (veya yağlı güreş) tanıtılmıştır.

6. Filmde hangi şehirler geçiyor?

• Cevap: Filmde İstanbul, Erzurum, Konya ve Trabzon gibi tarihi ve kültürel şehirlerimiz geçmektedir.

7. ETKİNLİK: Filmin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

• KONU: Ülkemizin doğal ve kültürel zenginlikleri ile vatan sevgisi.
  • ANA FİKİR: Türkiye zengin kültürü ve güzellikleriyle eşsiz bir vatandır; millî kültürümüze sahip çıkmak ve vatanımızı sevmek en önemli görevimizdir.

8. ETKİNLİK: Filmle ilgili görüşlerinizi ifade ediniz.

• Örnek Cevap: Filmi çok beğendim. Ülkemizin farklı şehirlerini, geleneklerini ve güzelliklerini şiir eşliğinde görmek bende büyük bir gurur ve vatan sevgisi oluşturdu.

9. ETKİNLİK: Filmde görüntüler ve şiir birbiriyle tutarlı mı?

• Örnek Cevap: Evet, filmdeki görüntüler ile okunan şiir birbiriyle tamamen tutarlıdır. Şiirde bahsedilen vatan sevgisi ve kültürel değerler, ekrana gelen görsel ögelerle uyum içinde sunulmuştur.

Kitapta kolayca gezin

Önceki sayfa: 191 · :blue_book: Kitap cevapları · Sonraki sayfa: 193