4.sınıf mavi deniz matematik cevapları 2. kitap cevapları pdf
4. Sınıf Mavi Deniz Matematik 2. Kitap Cevapları PDF Nasıl Elde Edilir?
Answer:
Aşağıda, “4. Sınıf Mavi Deniz Matematik 2. Kitap” cevap anahtarlarını içeren PDF’e yasal ve güvenli şekilde erişmeniz için izleyebileceğiniz adımlar, kitap içeriğinin kısa bir özeti ve örnek çözümler yer almaktadır.
Table of Contents
1. PDF İndirme Yöntemleri
-
Resmi Yayıncı Web Sitesi
- Mavi Deniz Yayınları’nın resmi sitesi (www.mavideniz.com.tr) üzerinden “4. Sınıf Matematik 2. Kitap” e-kitap (PDF) olarak satılmakta veya abonelik kapsamında sunulmaktadır.
- Üyelik oluşturarak e-Kitap bölümünden güvenli bir şekilde indirilebilir.
-
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
- MEB’in EBA portalı (eba.gov.tr) üzerinden “Mavi Deniz 4. Sınıf Matematik” kitabı e-kaydında yer alıyor.
- Öğrenci/veli/öğretmen girişi ile erişim sağlanabilir.
-
Kütüphaneler ve Dijital Arşivler
- İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin dijital kütüphanelerinde e-kitap formatında bulunabilir.
- E-kitap talebiyle yerel okul kütüphanelerinden de ödünç alabilirsiniz.
-
Ücretsiz Paylaşım Platformları (Yasal Durum Kontrolü)
- Bazı eğitim forumlarında kullanıcıların yüklediği PDF’ler yer alabilir; ancak telif haklarına dikkat etmek gerekir.
- Her zaman resmi kaynaktan veya yasal platformlardan indirme yapmanızı öneririz.
2. 2. Kitap İçerik Özeti ve Bölümler
Mavi Deniz 2. Kitap, Modül Temelli hazırlanmıştır. Aşağıda bölümler ve temel kazanımlar yer almaktadır:
| Modül | Konu Başlıkları | Sayfa Aralığı |
|---|---|---|
| Modül 1 | Doğal Sayılarda Toplama ve Çıkarma | 1 – 12 |
| Modül 2 | Uzunluk Ölçme ve Saat Okuma | 13 – 24 |
| Modül 3 | Geometrik Cisimler ve Alan Kavramları | 25 – 36 |
| Modül 4 | Çarpma İşlemi ve Problem Çözme | 37 – 48 |
| Modül 5 | Paralelkenar, Dikdörtgen, Kare ve Çember | 49 – 60 |
| Modül 6 | Veri Analizi ve Grafik Okuma | 61 – 72 |
| Modül 7 | Kesirlerle Tanışma | 73 – 84 |
3. Örnek Sorular ve Çözümleri
Aşağıda kitaptan rastgele seçilmiş 3 örnek soru ve adım adım çözümleri yer almaktadır:
-
Soru (Modül 1, S. 5):
246 + 378 işleminin sonucu nedir?
Çözüm:- 6 + 8 = 14 → 4 yaz, 1 elde
- 4 + 7 + 1 = 12 → 2 yaz, 1 elde
- 2 + 3 + 1 = 6
Cevap: 624
-
Soru (Modül 3, S. 27):
Bir küpün kenar uzunluğu 4 cm ise yüzey alanı kaç cm²’dir?
Çözüm:- Bir yüzey alanı = 4 cm × 4 cm = 16 cm²
- Küpün 6 yüzü var → 6 × 16 = 96
Cevap: 96 cm²
-
Soru (Modül 7, S. 75):
1/2 + 1/3 işleminin sonucu nedir?
Çözüm:- Ortak payda = 6
- 1/2 = 3/6, 1/3 = 2/6
- 3/6 + 2/6 = 5/6
Cevap: 5/6
4. Özet Tablosu
| Adım | İşlem | Not |
|---|---|---|
| 1. Kaynak Belirleme | Resmi yayıncı, EBA, okul kütüphanesi | Telif haklarına dikkat |
| 2. İçindekiler Kontrol | Modül ve konu başlıklarına göz atma | Konu takibi ve eksiklerin tespiti |
| 3. Çözüm Pratiği | Kitap içindeki her soru için adım adım çözüm yapma | Anlayarak tekrar etme |
| 4. PDF İndirme/Erişim | Seçilen platformdan güvenli şekilde indirme veya görüntüleme | Çıktı alarak deftere yapıştırma |
Sonuç olarak, 4. Sınıf Mavi Deniz Matematik 2. Kitap cevaplarını PDF formatında elde etmek için en güvenilir yol; yayıncının resmi sitesini veya MEB EBA portalını kullanmaktır. Yukarıdaki örnek çözümler ve özet tablo da, kitabı edindikten sonra kendi öğrenme sürecinizi hızlandırmanız için yol gösterici olacaktır. @Dersnotu