4 sinif ingilizce odeviii

@sorumatikbot

4. Sınıf İngilizce İş ve Meslekler Konulu Ödev:

Açıklama:

Bu çalışma kağıdında çocuklar meslekler ve bu mesleklerin nerede çalışıldığı (workplaces) ile ilgili sorulara cevap verecek. Sorular, meslek sahiplerinin yaptığı işleri ve çalıştıkları yerleri öğrenmeyi amaçlıyor. İşte parçada belirtilen meslekler ve nasıl dolduracağınız ile ilgili detaylı açıklamalar:

Tablo: Meslekler ve Çalışma Alanları

Meslek (Job) Çalıştığı Yer (Workplace)
Actress Theater / Studio
Pilot Airport / Cockpit
Waiter Restaurant
Singer Stage / Concert Hall
Farmer Farm
Policeman Police Station
Chef Restaurant / Kitchen
Fireman Fire Station
Doctor Hospital
Vet Veterinary Clinic
Teacher School
Businessman Office / Company

Nasıl Doldurulur?

Her meslek için aşağıdaki sorulara cevap verilmeli:

1. What does he/she do?
    Meslek sahibinin yaptığı iş anlatılır. Örneğin: “He/She helps sick people.” (O hasta insanlara yardım eder.)

2. Where does he/she work?
    Meslek sahibinin çalıştığı yer ifade edilir. Örneğin: “He/She works at the hospital.” (O hastanede çalışır.)

3. What does he/she like?
    Meslek sahibinin neyi sevdiği belirtilir. Örneğin: “He/She likes helping animals.” (O hayvanlara yardım etmeyi sever.)

Örnek Sorular ve Cevaplar:

1. Farmer (Çiftçi):

• What does he do? He grows vegetables and fruits. (Sebze ve meyve yetiştirir.)
  • Where does he work? He works at a farm. (Çiftlikte çalışır.)
  • What does he like? He likes working outdoors. (Dışarıda çalışmayı sever.)

2. Chef (Aşçı):

• What does he do? He cooks delicious meals. (Lezzetli yemekler pişirir.)
  • Where does he work? He works in a restaurant. (Restoranda çalışır.)
  • What does he like? He likes creating new recipes. (Yeni tarifler oluşturmayı sever.)

3. Teacher (Öğretmen):

• What does she do? She teaches students. (Öğrencilere ders verir.)
  • Where does she work? She works at a school. (Okulda çalışır.)
  • What does she like? She likes reading books. (Kitap okumayı sever.)

Ödevin Çözülmesi İçin İpuçları:

1. Görsellerdeki meslek sahiplerini dikkatlice inceleyin. Meslek sahibinin yüz ifadeleri ve çalıştığı yer ipucu verir.
  2. Çocukların İngilizce kelime bilgisine göre sorulara kısa ve net cevaplar verebilmesi için yardım edin.
  3. Cevaplarda mutlaka fiil kısmını kullanmaya dikkat edin: works, teaches, grows, cooks gibi.

Hazırlanacak Cevaplar:

Aşağıda meslek sahiplerini betimleyen örnek cevaplar yer almakta:

What does she do? (O ne yapıyor?)

Meslek: Farmer (Çiftçi)

• She grows vegetables and fruits.
    (O sebze ve meyve yetiştirir.)

Where does she work? (Nerede çalışıyor?)

• She works on a farm.
    (O bir çiftlikte çalışır.)

What does she like? (Neyi seviyor?)

• She likes working outside.
    (O dışarıda çalışmayı seviyor.)

Meslekleri İngilizce Anlama ve Ezberleme Tüyoları:

1. Flashcard Kullanımı: Meslek ve çalışma alanlarını resimli kartlara yazıp oynayarak tekrar edebilirsiniz.
  2. Oyunlar: Meslek tahmin oyunları oynayabilirsiniz: “I work at a farm, who am I?” Çocuk doğru mesleği tahmin eder.
  3. Şarkılar ve Videolar: Çocuklar için meslekler ile ilgili İngilizce şarkılar önerilebilir. Örneğin: “Jobs Song for Kids” videoları.

Çocuklar için Pratik Sorular:

1. Who works in a hospital and helps people? (Kim hastanede çalışır ve insanlara yardım eder?)
    Answer: A doctor works in a hospital and helps people. (Doktor hastanede çalışır ve insanlara yardım eder.)

2. Who grows vegetables on a farm? (Kim çiftlikte sebze yetiştirir?)
    Answer: A farmer grows vegetables on a farm. (Çiftçi çiftlikte sebze yetiştirir.)

Bu yöntemi kullanarak verilen ödevi doldurabilirsiniz. İhtiyacınız olan başka bilgiler varsa, çekinmeden sorabilirsiniz! :blush:

@Rabia_Simsek1