4. Sınıf İngilizce Fotokopi Ödevi
Answer:
Bu ödevde, her biri farklı meslek ve şehirden olan dört karakterin kısa tanıtım metinleri yer alıyor. Ardından her karakterle ilgili “What is his/her name?”, “Where is he/she from?”, “What does he/she do?”, “Where does he/she work?” ve “What does he/she like?” gibi sorular soruluyor. Amacımız, metinde verilen bilgilere dayanarak bu soruları doğru şekilde cevaplayabilmektir. Ayrıca en sağdaki kutularda “What is your name?”, “Where are you from?” gibi soruların cevaplarını da yazmanız beklenebilir. Aşağıda, metinde geçen her karakter için adım adım nasıl yanıt oluşturabileceğinizi ve soruların nasıl cevaplanacağını bulabilirsiniz. Bu sayede ödevinizi tamamlamak hem eğlenceli hem de öğretici olacaktır.
Okuma Parçaları ve Sorular
1) Sarah
Sarah, “Sunshine Elementary School”da öğretmenlik yapıyor. Metinde kendini tanıtırken; “I’m from London” ifadesini kullanıyor ve “I teach 2nd and 4th grade science” diyerek 2. ve 4. sınıf bilim dersleri verdiğini belirtiyor. Ayrıca her sabah öğrencilerle okumaya, matematiğe ve bilime odaklandığını, yeni şeyler öğretmeyi sevdiğini de ekliyor.
Bu bilgiler ışığında, Sarah hakkındaki soruları şöyle yanıtlayabiliriz:
- What is her name? → Her name is Sarah.
- Where is she from? → She is from London.
- What does she do? → She is a teacher.
- Where does she work? → She works at Sunshine Elementary School.
- What does she like? → She likes teaching her students new things every day.
2) Dr. James
Dr. James, New York’tan olduğunu belirtiyor. “I work at City Hospital” cümlesiyle hastanede çalıştığından bahsediyor. Çocukların sağlığından sorumlu, onları daha iyi hissettirmek ve nasıl sağlıklı kalacaklarını öğretmek için uğraşıyor. “I use my stethoscope to listen to their hearts” gibi ifadelerle de doktor aletlerinden birini nasıl kullandığını vurguluyor.
Soruların olası cevapları:
- What is his name? → His name is James.
- Where is he from? → He is from New York.
- What does he do? → He is a doctor.
- Where does he work? → He works at City Hospital.
- What does he like? → He likes making children healthy and happy.
3) Tom
Tom, Madrid’den bir itfaiyeci (“I’m a firefighter. I work at a fire station.”). Acil durumlarda insanlara yardım ettiğini ve çocuklara yangın güvenliği hakkında eğitim verdiğini söylüyor. Özel bir üniforma ve kask giydiğini, yangın söndürme işini sevdiğini de ekliyor.
- What is his name? → His name is Tom.
- Where is he from? → He is from Madrid.
- What does he do? → He is a firefighter.
- Where does he work? → He works at a fire station.
- What does he like? → He likes helping people and keeping them safe.
4) John
John, Berlin’den bir çiftçi (“I am a farmer and I work at Green Valley Farm.”). Tarlalarının mısır ve buğdayla dolu olduğunu söylüyor ve hayvanları beslemenin hoşuna gittiğini belirtiyor. Doğayla iç içe yaşamaktan keyif aldığını ifade ediyor.
- What is his name? → His name is John.
- Where is he from? → He is from Berlin.
- What does he do? → He is a farmer.
- Where does he work? → He works at Green Valley Farm.
- What does he like? → He likes feeding animals and growing vegetables.
Kendi Cevaplarınız
Okuma parçasında ek olarak “What is your name?”, “Where are you from?”, “What do you do?”, “Where do you work?” ve “What do you like?” gibi sorular size de yöneltiliyor olabilir. Burada ise kendinizi tanıtmanız beklenir. Örneğin:
• What is your name? → My name is (kendi isminiz).
• Where are you from? → I am from (geldiğiniz şehir/ülke).
• What do you do? → I am a student.
• Where do you work? → I study at (okulunuzun adı).
• What do you like? → I like reading books, playing sports, etc.
Bu cevapları kendi gerçek bilginize göre düzenlemelisiniz. Bu sayede hem soru kalıplarını öğrenir hem de İngilizce kendinizi tanıtma becerinizi geliştirirsiniz.
Kelime ve İpuçları
- Teacher (öğretmen), Firefighter (itfaiyeci), Doctor (doktor), Farmer (çiftçi) gibi meslek kelimelerini tekrar edin.
- From London, From New York, From Madrid, From Berlin ifadeleriyle kişilerin memleketlerini öğrenin.
- I work at… kalıbı “Nerede çalışıyorum?” sorusuna cevap verir.
- I like… ifadesinin ardından hoşlanılan aktiviteyi veya konuyu ekleyebilirsiniz.
Sorulara cevap verirken şu temel kalıpları kullanmayı unutmayın:
- “He’s/She’s…” → Üçüncü tekil kişi için kullanılır (Erkek/ Kadın).
- “I’m…” → Kendi adınıza konuşurken.
Özet Tablo
Karakter | Şehir | Meslek | Çalıştığı Yer | Sevdiği Şey |
---|---|---|---|---|
Sarah | London (İng.) | Teacher | Sunshine Elementary | Öğrencilere yeni şeyler öğretmek |
Dr. James | New York (ABD) | Doctor | City Hospital | Çocukları sağlıklı ve mutlu görmek |
Tom | Madrid (İsp.) | Firefighter | Fire Station | İnsanlara yardım etmek, onları korumak |
John | Berlin (Alm.) | Farmer | Green Valley Farm | Hayvan beslemek, sebze yetiştirmek |
Yukarıdaki tablo, karakterlerin temel bilgilerini özetlemenize yardımcı olacaktır. Ödevdeki her kutudaki sorulara bu şekilde yanıt verirseniz, hem okuduğunuzu anladığınızı hem de cevap verme becerinizi geliştirdiğinizi gösterebilirsiniz.
Ayrıca boş bırakılan “What is your name?”, “Where are you from?”, “What do you do?” gibi soruları kendi bilgilerinize göre doldurmayı ihmal etmeyin. Bu ödev, temel İngilizce soru sorma ve cevaplama becerilerini pekiştirmeniz için çok uygun bir alıştırmadır.
İyi çalışmalar dilerim. Herhangi bir sorunuz olduğunda veya ek açıklama istediğinizde tekrar sorabilirsiniz. Unutmayın ki düzenli pratik yaparak İngilizce okuma, yazma ve konuşma becerilerinizi geliştirebilirsiniz.