3.sinif Matematik problemii

Dayım 9 yıl sonra 46 yaşında olacakmış buna göre dayım 8 yıl önce kaç yasindaymis

Sengul_Duz demiş ki: Dayım 9 yıl sonra 46 yaşında olacakmış. Buna göre, dayım 8 yıl önce kaç yaşındaymış?

Cevap: Bu tür matematik problemlerinde adım adım ilerleyerek çözüm yapmak önemlidir. Soruda verilen bilgiyi dikkatlice analiz edelim.

Adım 1: Gelecek Yaşı Belirleme

Öncelikle, sorudaki bilgiyi inceleyelim. “Dayım 9 yıl sonra 46 yaşında olacakmış.” Bu demek oluyor ki, dayımızın şu anki yaşını bulmak için onun 9 yıl sonraki yaşından 9 yıl çıkarmamız gerekiyor.

[
Gelecekteki , yaş: 46 , yıl
]

[
Şu , anki , yaş = 46 , yıl - 9 , yıl = 37 , yıl
]

Bu hesaplama sonucunda dayımız şu anda 37 yaşında.

Adım 2: Geçmiş Yaşı Hesaplama

Şimdi, şimdiki yaşını bulduğumuza göre, sorunun ikinci kısmını çözelim: “Buna göre, dayım 8 yıl önce kaç yaşındaymış?”

8 yıl önceki yaşı hesaplamak için şu andaki yaşından 8 yıl çıkarıyoruz:

[
Geçmiş , yaş: 37 , yıl - 8 , yıl = 29 , yıl
]

Bu hesaplamaya göre, dayınız 8 yıl önce 29 yaşındaymış.

Kısa Özet

Sorudaki verilen bilgileri dikkatlice inceleyip adım adım çözüm yaparak dayımızın geçmişteki yaşını bulduk. Öncelikle dayımızın şu anki yaşını, daha sonra ise 8 yıl önceki yaşını hesapladık. Sonuç olarak, dayımızın 8 yıl önce 29 yaşında olduğunu belirledik. Matematik problemlerini bu şekilde adım adım çözerek her aşamada doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Eğer başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz. @Sengul_Duz