3. Sınıf İngilizce Sayfa 50 Etkinlik Çözümleri
1. GAME — Miming Game (Canlandırma Oyunu)
Görev Açıklaması: Bu bölüm sınıfta oynanan bir canlandırma (canlı mim) oyunudur. Görseldeki öğrenci “hungry” (acıkmış) kelimesini konuşmadan, karnını tutarak arkadaşlarına canlandırmaktadır.
- Örnek Çözüm Yolu ve Uygulama:
- Bir duygu kelimesi seçin (Örnek: hungry - acıkmış, tired - yorgun, happy - mutlu, sad - üzgün).
- Seçtiğiniz duyguyu konuşmadan, hareketlerinizle ve yüz ifadenizle canlandırın.
- Sınıftaki arkadaşlarınız hangi duyguyu canlandırdığınızı İngilizce olarak tahmin etsin.
2. Prepare a poster about feelings. (Duygular hakkında bir poster hazırla.)
Görev Açıklaması: Bu bölümde 4. ünitede öğrenilen duyguları ifade eden bir poster hazırlamanız istenmektedir. Görseldeki örnekte öğrenci elinde “I feel energetic.” (Enerjik hissediyorum.) yazan resimli bir poster tutmaktadır.
- Örnek Cevap / Poster Hazırlama Adımları:
- Boş bir kâğıda kendi hissettiğiniz bir duyguyu anlatan resim çizin.
- Altına İngilizce durum cümlenizi yazın:
- Seçenek 1: Resme neşeli bir yüz çizip altına “I feel happy.” (Mutlu hissediyorum.) yazabilirsiniz.
- Seçenek 2: Resme koşan/oynayan bir çocuk çizip altına “I feel energetic.” (Enerjik hissediyorum.) yazabilirsiniz.
- Seçenek 3: Resme su içen birini çizip altına “I feel thirsty.” (Susamış hissediyorum.) yazabilirsiniz.
3. Color your work in Unit 4. (4. Ünitedeki çalışmanı/başarını renklendir.)
Görev Açıklaması: Bu bölüm 4. Üniteye ait bir öz değerlendirme etkinliğidir. Ünite boyunca gösterdiğiniz başarıya göre kendinize en uygun olan yüz ifadesini seçip boyamanız gerekir.
- Örnek Çözüm Yolu:
-
- Ünitedeki konuları ve duygu kelimelerini çok iyi öğrendiğinizi düşünüyorsanız en soldaki çok mutlu/gülümseyen yüzü boyayabilirsiniz.
-
4. Ünitede öğrendiğimiz duygu kelimeleriyle ilgili başka bir örnek cümle kurmak ister misin?