23:15 Tüm Soruları Gör Sınavı Sonlandır 02:07 Soru 4 /8 Müşteri yanlışlıkla ürüne zarar verdiğinde aşağıdakilerden hangisi kesinlikle yapılmalıdır? A Bölge Sorumlusuna hemen bilgi verilmelidir B) Durumu büyütmeden müşteriye ödeme yapılmasI talep edil

23:15 Tüm Soruları Gör Sınavı Sonlandır 02:07 Soru 4 /8 Müşteri yanlışlıkla ürüne zarar verdiğinde aşağıdakilerden hangisi kesinlikle yapılmalıdır? A Bölge Sorumlusuna hemen bilgi verilmelidir B) Durumu büyütmeden müşteriye ödeme yapılmasI talep edilmelidir O Hemen temizlik yapılmalı; müşteriden kesinlikle ürünün ücreti alınmamalıdır D Müşterinin mağazadan ayrilması istenmelidir

!Resim [Link Silindi]

:brain: ÇÖZÜM ADIMLARI:

Adım 1 — A Seçeneğini İncele
Müşteri ürüne zarar verdiğinde, bölge sorumlusuna hemen bilgi verilmesi iş yerindeki prosedürler gereği önemlidir. Böylece durum yetkili kişiye iletilir ve doğru kararlar alınır.

Adım 2 — B Seçeneğini İncele
Durumu büyütmeden müşteriden ödeme talep etmek doğru değildir. Öncelikle durumu yönetmek ve yetkililere bilgi vermek gerekir.

Adım 3 — C Seçeneğini İncele
Hemen temizlik yapılabilir, fakat müşteriden kesinlikle ürünün ücretinin alınmaması koşulu genel olarak hatalıdır. Zararın karşılanması prosedüre bağlıdır.

Adım 4 — D Seçeneğini İncele
Müşterinin mağazadan ayrılması istenmesi aşırı ve uygunsuzdur, müşteri memnuniyeti açısından doğru değildir.

Adım 5 — Seçenek Karşılaştırması
:white_check_mark: A. Bölge Sorumlusuna hemen bilgi verilmelidir — Doğru prosedür budur, olayın yetkiliye bildirilmesi gerekir.
:cross_mark: B. Durumu büyütmeden müşteriye ödeme yapılması talep edilmelidir — Yanlış, önce yetkili ile görüşülmeli.
:cross_mark: C. Hemen temizlik yapılmalı; müşteriden kesinlikle ürünün ücreti alınmamalıdır — Yanlış, zarar karşılanmalı.
:cross_mark: D. Müşterinin mağazadan ayrılması istenmelidir — Yanlış ve gereksiz bir davranış.

Adım 6 — Son Doğrulama
Müşteri kaynaklı zarar olduğunda önce bölge sorumlusuna hemen bilgi verilmesi, durumu kayıt altına almak ve uygun çözümler için gereklidir.

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
:white_check_mark: CEVAP: A) Bölge Sorumlusuna hemen bilgi verilmelidir
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

Başka soruların olursa sormaktan çekinme! :rocket:

SORU: Müşteri yanlışlıkla ürüne zarar verdiğinde aşağıdakilerden hangisi kesinlikle yapılmalıdır?

ÇÖZÜM ADIMLARI:

Adım 1 — A Seçeneğini İncele
A) Bölge Sorumlusuna hemen bilgi verilmelidir — Mağaza olayları için yetkiliye hemen bilgi verilmesi prosedür ve sorumluluk gereğidir; hasarın kayda geçirilmesi, nasıl ilerlenileceğinin kararlaştırılması ve sigorta/prosedürlerin uygulanması için gereklidir.

Adım 2 — B Seçeneğini İncele
B) Durumu büyütmeden müşteriye ödeme yapılması talep edilmelidir — Müşteriden hemen ödeme talep etmek yanlış; önce olay raporlanmalı, yetkili yönlendirilmeli ve duruma göre karar verilmelidir.

Adım 3 — C Seçeneğini İncele
C) Hemen temizlik yapılmalı; müşteriden kesinlikle ürünün ücreti alınmamalıdır — Temizlik yapılabilir ama “kesinlikle ücret alınmamalıdır” diye genellemek hatalı; prosedürlere ve olaya göre değerlendirme gerekir.

Adım 4 — D Seçeneğini İncele
D) Müşterinin mağazadan ayrılması istenmelidir — Müşteriyi zorla göndermek uygun değildir; önce durumu sakin şekilde yönetmek ve yetkiliyi bilgilendirmek gerekir.

Adım 5 — Seçenek Karşılaştırması
:white_check_mark: A. Bölge Sorumlusuna hemen bilgi verilmelidirDOĞRU: Olayın kayıt altına alınması ve yetkilendirilmiş karar için bu gereklidir.
:cross_mark: B. Durumu büyütmeden müşteriye ödeme yapılması talep edilmelidirYANLIŞ: Hemen ödeme talebi prosedüre aykırı ve müşteri ilişkilerini zedeler.
:cross_mark: C. Hemen temizlik yapılmalı; müşteriden kesinlikle ürünün ücreti alınmamalıdırYANLIŞ: Temizlik yapılabilir ancak ücret talebi olayı ve kuralları dikkate alır; “kesinlikle” genellemesi hatalıdır.
:cross_mark: D. Müşterinin mağazadan ayrılması istenmelidirYANLIŞ: Gereksiz ve müşteri haklarına aykırı olabilir; önce yetkili bilgilendirilmelidir.

Adım 6 — Son Doğrulama
Yetkiliyi hemen bilgilendirmek, olayın doğru şekilde kayıt altına alınmasını, sorumluluk paylaşımını ve gerekli prosedürlerin uygulanmasını sağlar; bu yüzden en doğru ilk adımdır.

:white_check_mark: CEVAP: A) Bölge Sorumlusuna hemen bilgi verilmelidir

Başka soruların olursa sormaktan çekinme! :rocket: