20 ile 50 arasındaki en hüyük ve en küçük tek sayıların toplamının 6 katı kaçtır | 1787058276486

20 ile 50 arasındaki en hüyük ve en küçük tek sayıların toplamının 6 katı kaçtır

20 ile 50 Arasındaki En Büyük ve En Küçük Tek Sayıların Toplamının 6 Katı Kaçtır?

:light_bulb: KULLANILAN FORMÜLLER:

• Tek Sayı Tanımı: 2’ye tam bölünemeyen sayılardır.
  • Aritmetik Toplama: İki sayıyı bir araya getirme işlemi.
  • Çarpma İşlemi: Bir sayının belirli bir katını bulma işlemi.

:brain: ÇÖZÜM ADIMLARI:

Adım 1 — En Küçük Tek Sayıyı Bulma
20’den büyük olan ilk tek sayı 21’dir.

Adım 2 — En Büyük Tek Sayıyı Bulma
50’den küçük olan son tek sayı 49’dur.

Adım 3 — Tek Sayıları Toplama
En küçük tek sayı (21) ile en büyük tek sayı (49) toplanır.
21 + 49 = 70

Adım 4 — Toplamın 6 Katını Bulma
Elde edilen toplam (70) sayısının 6 katı bulunur.
70 \times 6 = 420

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
:white_check_mark: CEVAP: 420
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

:bullseye: TEMEL KAVRAMLAR:

1. Tek Sayılar

• Tanım: Birler basamağında 1, 3, 5, 7 veya 9 rakamları bulunan, 2’ye tam bölünemeyen sayılardır.
  • Bu problemde: 20 ile 50 arasındaki tek sayılar belirlendi.

2. Sayı Aralığı

• Tanım: İki sayı arasında kalan tüm değerleri ifade eder. “20 ile 50 arasındaki” ifadesi, 20 ve 50 hariç, bu iki sayı arasındaki tam sayıları kapsar.
  • Bu problemde: Belirtilen aralıktaki en küçük ve en büyük tek sayılar seçildi.

:warning: SIK YAPILAN HATALAR:

:cross_mark: Aralığı Yanlış Anlama

• Yanlış: 20 veya 50’yi tek sayı olarak dahil etmek veya 20’den sonraki ilk çift sayıyı (22) almak.
  • Doğru: “20 ile 50 arasındaki” ifadesi, 20 ve 50’nin kendisinin bu aralığa dahil olmadığını gösterir. Bu yüzden 21 ve 49 seçilir.
  • Neden yanlış: Aritmetik işlemlerde “arasındaki” kelimesi genellikle başlangıç ve bitiş sayılarını kapsamaz.

Bu konuyu pekiştirmek için benzer bir işlem dizisine sahip başka bir problem çözmemi ister misin?