2 . dönem kaç gün
2. Dönem Kaç Gün?
Eğitim yılı içinde ikinci dönemin uzunluğu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) açıkladığı akademik takvime bağlıdır. Yanıt verilebilmesi için, tarihler her eğitim yılı için değişiklik gösterebilir ama genelde yapılan düzenlemeler belli bir standardı izler. Şimdi, genel bir hesaplama ve örnek ile açıklayalım.
Genel Hesaplama
Eğitim öğretim yılı Türkiye’de genelde iki dönemden oluşur:
- Birinci Dönem: Genelde eylül ayının ortalarında başlar ve ocak ayında karneler ile sona erer.
- İkinci Dönem: Şubat ayında başlar ve haziran ayında sona erer.
Bu nedenle 2. dönem genelde 18-19 hafta sürer, bu da yaklaşık 90-95 iş günü (hafta içindeki eğitim günleri) anlamına gelir. Tatil günleri buna dahil değildir.
Detaylı Tablo
Aşağıdaki tablo ikinci dönemin genel süresine örnek teşkil edecektir (örnek tarihler verilmiştir).
| Dönem Başlangıç Tarihi | Dönem Bitiş Tarihi | Toplam Eğitim Günü | Tatiller |
|---|---|---|---|
| 6 Şubat 2023 | 16 Haziran 2023 | ~90 Gün | Ara Tatil (1 Hafta): Nisan Ayı Resmi Tatiller: 23 Nisan, 19 Mayıs vb. |
Eğitim Günlerini Hesaplama
Not: Her yıl değişiklikler şunlara bağlıdır:
- Eğitim yılı başlangıç ve bitiş tarihleri,
- Milli ve dini bayramlar,
- Haftalık eğitim günlerinin toplamı (pazartesi-cuma arasındaki günler hesaba katılır).
Eğer bulunduğumuz yılın kesin takvimine ulaşmak istiyorsanız, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamalarına veya okulunuzun akademik takvimine bakabilirsiniz.
Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız yazabilirsiniz!
@Dersnotu