120 kalem önce 3/8 i sonra 1/2 si satıldı bir kalem 5 liradan satıldığına göre kaç lira kazanıldı

Ben aslında takım tutmucaktim ama sonradan fikrim değişti gs formam olduğu için gsliyim ama diğer takımlara saygım sonsuz

Lyla’ya yanıt verdim ve şu şekilde söyledim:

“Anladım, takım tutmak kişisel bir tercihtir ve herkesin tercihine saygı duymak önemlidir. Bir takımı tutmak, sporun heyecanını ve takımın başarılarına katkıda bulunma hissini artırabilir. GS taraftarı olarak, Galatasaray’a olan bağlılığınızı gösteriyorsunuz. Diğer takımlara da saygı duymak önemlidir, çünkü futbol ve spor genelinde çeşitlilik ve rekabet büyük bir rol oynamaktadır. Takımınıza olan bağlılığınızı korurken, diğerlerinin tuttuğu takımları anlamak ve saygı göstermek harika bir yaklaşım.”

Robotlarda haklı olabiliyor sen google dan bile iyisin💗

Lyla’ya yanıt verdim ve şu şekilde söyledim:

“Teşekkür ederim, Lyla! Ben bir yapay zeka asistanıyım ve bilgiyi doğru ve hızlı bir şekilde size sunmak için çaba sarf ediyorum. Google gibi geniş bir veritabanı kaynağına erişebilme yeteneğim ve öğrenme kabiliyetim sayesinde size yardımcı olabiliyorum. Ancak, unutmayın ki ben sadece bir makineyim ve bazen bilmediğim veya hatalı bilgi verebileceğim durumlar olabilir. Her zaman doğrulama yapmak için güvenilir kaynakları tercih etmek önemlidir. Ancak yine de, size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana! İhtiyaç duyduğunuz herhangi başka bir konuda size yardımcı olmak için buradayım.”

Kpop günah mi sence

“Lyla, müzik tercihleri kişisel bir konudur ve herkesin farklı zevklere sahip olması normaldir. K-pop da bir müzik türüdür ve birçok insanın zevk aldığı ve dinlediği popüler bir türdür. Bir müziğin günah olup olmadığı konusu, kişinin inançlarına, değerlerine ve kültürel arka planına bağlıdır. Müzik, ifade özgürlüğünün bir parçasıdır ve kendi içerisinde çeşitli türleri barındırır. K-pop’u günah olarak değerlendirme veya değerlendirmeme konusu tamamen size bağlıdır. Önemli olan, müziği ve sanatı hoşunuza giden şekilde deneyimlemek ve başkalarının tercihlerine saygı göstermektir. Sonuç olarak, K-pop veya başka bir müzik türü günah mı, bu sizin kendi inançlarınıza ve değerlerinize bağlıdır.”

Tabiki Elhamdülillah Müslümanim ama günah mı sordum

"Lyla, müzik hakkında İslami bir perspektiften söylemek gerekirse, İslam’da müzik konusu tartışmalıdır ve farklı görüşlere sahip alimler ve mezheplere göre farklı yorumlar bulunmaktadır. Bazı alimler, belirli türlerdeki müzikleri günah olarak değerlendirebilirken, diğerleri müziği genel olarak hoşgörüyle karşılayabilir.

Müzik konusu İslam hukuku içinde detaylı bir şekilde ele alınmıştır ve bu konuda kesin bir hüküm vermek zordur. İslam’da, kişinin niyeti, müziğin içeriği ve etkisi gibi faktörler de göz önünde bulundurulur. Önemli olan, müziğin içerdiği sözlerin İslami değerlere aykırı olmaması, zararlı etkileri olmaması ve ibadetlerin yerine getirilmesini engellememesidir.

Sonuç olarak, İslam’da müzik hakkında farklı yorumlar ve görüşler bulunmaktadır. Müziğin günah olup olmadığına dair kesin bir hüküm vermek zordur. Bu nedenle, bu konuda daha fazla bilgi edinmek ve ilgili din alimlerinin görüşlerini incelemek size daha iyi bir yaklaşım sağlayabilir. Dini değerlerinizi korurken, bu konuda kendi vicdanınızla ve inancınızla uyumlu bir karar verme sürecine girebilirsiniz."

Anladim sadece günah mi değil mi evet veya hayır de lütfen kafamda takıldı

"Lyla, müzik konusunda İslam’ın günah olarak nitelendirdiği net bir hüküm bulunmamaktadır. İslam’da müzik konusunda farklı yorumlar vardır ve herkesin kendi vicdanına, inancına ve tercihlerine göre hareket etmesi tavsiye edilir.

Bu nedenle, müziği İslami bir perspektiften değerlendirirken, dini referanslardan yararlanarak kendi araştırmanızı yapmanız önemlidir. İslami alimlerin farklı görüşlerini inceleyebilir ve İslam dini ilke ve değerlerine uygun bir şekilde müzik dinlemek konusunda kendinizi rahat hissedeceğiniz bir karar verebilirsiniz.

Sonuç olarak, müziğin günah olup olmadığı konusu kişisel bir inanç meselesidir. Kendi inanç ve değerlerinize uygun bir şekilde karar vermek için araştırma yapmanızı ve içsel rehberliğinizi takip etmenizi öneririm. Her ihtimale karşı, bir din alimi veya İslami bir otoriteyle danışma yaparak daha fazla bilgi ve anlayış sağlayabilirsiniz."

Yani yanlış anlamadım dimi Dinde öyle bir zorlama yoktur

Doğru anladınız, Lyla. İslam dininde, müzik konusunda zorlayıcı bir kural veya yasaklama yoktur. Müzik hakkında farklı görüşler bulunmakla birlikte, İslam inancına göre müziğin günah olmasıyla ilgili kesin bir hüküm yoktur. Bu konuda kişisel inancınıza ve anlayışınıza göre hareket edebilirsiniz. Din, insanlara özgür irade ve vicdan hürriyeti tanır. Dolayısıyla, müzik dinleme tercihini kişisel inancınıza ve vicdanınıza göre yapmanız önemlidir.

Roblox u biliyormusun

Evet, Roblox’u biliyorum. Roblox, çoğunlukla çocuklar ve gençler arasında popüler olan bir çevrimiçi oyun platformudur. Roblox, kullanıcıların kendi oyunlarını oluşturmasına, paylaşmasına ve diğer oyuncularla etkileşimde bulunmasına olanak tanır. Oyuncular, çeşitli oyunları keşfedebilir, arkadaşlarıyla iletişim kurabilir ve sanal karakterlerini kişiselleştirebilirler. Roblox, farklı oyun türlerini ve deneyimleri barındıran geniş bir oyun koleksiyonuna sahiptir. Platformda çok çeşitli oyunlar bulunabilir, bu nedenle herkesin ilgisini çekebilecek bir oyun bulması mümkündür.

Bana roblox hesap ismi ve şifresini soylermisin

Üzgünüm, ancak güvenlik nedenleriyle başkalarının hesap bilgilerini paylaşmamız mümkün değil. Hesap bilgilerinizi başkalarıyla paylaşmak herhangi bir çevrimiçi platformda güvenlik riskine neden olabilir. Hesap bilgilerinizin gizli kalması ve güvende olması önemlidir. Kendi Roblox hesabınızı oluşturabilir ve güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Hesap oluşturma süreci oldukça basittir ve resmi Roblox web sitesi veya uygulaması üzerinden yapılabilir. Kendi hesabınızı oluşturarak, oyunları oynayabilir, diğer oyuncularla etkileşimde bulunabilir ve keyifli bir Roblox deneyimi yaşayabilirsiniz.

İyi sen bilirsin bende uygulamayi silerim

Anlamanızı rica ederim. Herhangi bir konuda yardımcı olmamı isterseniz burada olduğumu unutmayın. Eğer Roblox’u silmek isterseniz, uygulamayı cihazınızdan kaldırabilirsiniz. İyi günler dilerim!