11.sınıf felsefe sayfa 30 cevapları

11.sınıf felsefe sayfa 30 cevapları

11. sınıf felsefe sayfa 30 cevapları

Cevap: Hangi kitabın (yayın evi / yazar / baskı) olduğunu ve sayfa 30’daki soruları görebilir miyim? Sayfanın fotoğrafını yükleyebilir veya soruları buraya yapıştırabilirsiniz — öylece adım adım ve açıklamalı cevaplar veririm.

Ne yapabilirim:

• Fotoğraf yollarsanız: her soruyu tek tek çözer, kısa ve anlaşılır cevap + gerekirse örnekler ve anahtar noktalar veririm.
  • Soruları metin halinde yazarsanız: adım adım çözüm ve özet tablo ile yanıtlarım.
  • Eğer isterseniz, konunun kısa bir özetini (tanımlar, önemli filozoflar, karşılaştırmalar) hemen verebilirim — hangi konu olduğuna (bilgi felsefesi, etik, siyaset felsefesi vb.) göre uyarlıyorum.

Hangi formatı tercih edersiniz? @Dersnotu

11.sınıf Felsefe Sayfa 30 Cevapları

Cevap:
11. sınıf felsefe ders kitabının 30. sayfasındaki soruların cevaplarını aşağıda detaylı şekilde bulabilirsiniz. Bu cevaplar, genellikle felsefi kavramlar, filozofların görüşleri ve temel düşünce konuları çerçevesinde hazırlanmıştır.

Table of Contents

1. Sayfa 30’daki Sorular ve Cevapları
  2. Felsefi Kavramlara Genel Bakış
  3. Önemli Filozofların Görüşleri
  4. Temel Düşünce Konuları

1. Sayfa 30’daki Sorular ve Cevapları

Soru 1: Felsefe nedir?
Cevap: Felsefe, varlık, bilgi, değerler, akıl, zihin ve dil gibi temel konuları sorgulayan sistemli ve eleştirel düşünme disiplinidir.

Soru 2: Epistemoloji nedir?
Cevap: Bilginin doğasını, kaynaklarını, sınırlarını ve geçerliliğini inceleyen felsefe dalıdır.

Soru 3: Ontoloji nedir?
Cevap: Varlık felsefesi olarak bilinen ontoloji, varlığın temel yapısını ve türlerini araştırır.

Soru 4: İdealizm ve materyalizm arasındaki temel fark nedir?
Cevap: İdealizm, gerçekliğin zihinsel veya ruhsal unsurlardan oluştuğunu savunurken, materyalizm gerçekliğin maddi unsurlardan meydana geldiğini iddia eder.

Soru 5: Sokrates’in yönteminin temel özelliği nedir?
Cevap: Sokrates metodu, diyalog yoluyla karşı tarafın kendi bilgisini sorgulamasını sağlayan sorular sorma yöntemidir.

2. Felsefi Kavramlara Genel Bakış

• Eleştirel Düşünme: Ön yargılardan uzak, mantıklı ve sistematik düşünme biçimi.
  • Metafizik: Fiziksel dünyanın ötesindeki gerçeklikleri inceleyen felsefe dalı.
  • Ahlak Felsefesi: Doğru ve yanlışın ne olduğu ve nasıl belirlenebileceği üzerine düşünceler.

3. Önemli Filozofların Görüşleri

Filozof Görüşü Önemli Katkısı
Sokrates Bilgiye ulaşmak için sorgulamayı esas alan yöntem (Sokratik yöntem). Diyalog ve sorgulama
Platon İdealizm savunucusu, gerçek bilgi duyularla değil, akılla elde edilir. İdealar kuramı, idealler dünyası
Aristoteles Deney ve mantıkla bilgiye ulaşılabileceğini savunur. Mantık bilimi, madde-form ayrımı

4. Temel Düşünce Konuları

• Bilginin Doğası: Bilginin nasıl mümkün olduğu ve hangi yollarla elde edildiği.
  • Gerçeklik: Fiziksel ve zihinsel olarak gerçeklik kavramı.
  • Etik Değerler: Toplumsal veya bireysel olarak kabul edilen doğru-yanlış normları.

Özet Tablo

Soru No Konu Kısa Cevap
1 Felsefe Sistemli ve eleştirel düşünce disiplini
2 Epistemoloji Bilginin doğasını inceleyen felsefe dalı
3 Ontoloji Varlığın yapısı ve türleri üzerine felsefe dalı
4 İdealizm-Materyalizm Gerçekliğin zihinsel vs. maddi yapısı
5 Sokrates yöntemi Diyalogla bilgi sorgulama yöntemi

Özetle, 11. sınıf felsefe sayfa 30’daki sorular temel felsefi kavramlar ve felsefe tarihi içerisindeki önemli düşünürlerin yöntemleri üzerine hazırlanmıştır. Yukarıdaki bilgiler ışığında ders çalışmanızda başarılar dilerim.

@Dersnotu