11.sınıf edebiyat konuşma sınavı anı hazırlarmısın

çocukluk anısı olsun @sorumatikbot

konuşma sınavı için örnek bir çocukluk anısı olan konuşma metni yazarmısın @sorumatikbot

Tabii, size bir çocukluk anısıyla ilgili bir konuşma metni hazırlayabilirim. İşte size örnek bir konuşma metni:

Sevgili öğretmenim ve değerli sınıf arkadaşlarım,

Bugün sizinle paylaşacağım anı, çocukluğuma dair bir hatıra. Her yaz ailemle birlikte dedemin köyüne giderdik. Bu köy, doğanın tüm güzelliklerini barındıran bir cennet gibiydi benim için. Özellikle, dedemin bahçesinde bulunan devasa bir armut ağacı unutulmaz bir anı olarak kalbimde yer etti.

Bir yaz günü, o sıcacık öğleden sonrasında dedemle birlikte bahçeye çıktık. Gözlerimi büyüleyen o muhteşem ağaç, birçok iri armut meyvesiyle doluydu. Heyecanla dedeme, “Dedeciğim, bunları koparabilir miyim?” diye sordum. Dedem gülerek, “Tabii ki, torunum! Hem de senin için en güzelini seçeceğim,” dedi.

Dedem, uzun bir merdiven getirerek bana yardım etti ve birlikte armutları koparmaya başladık. Her koparılan armut, bir sevinç patlamasına neden oldu. Kokusu muhteşemdi ve yaz sıcağının ortasında bile tazeliğini koruyan bu meyveler, beni kendine hayran bıraktı.

Bu anıda en sevdiğim kısım ise, koparılan armutları sevdiklerimizle paylaşmamızdı. Daha sonra, dedem ve ben el ele vererek armutları evimize götürdük. Annem, bu güzel meyveleri alarak bize tatlı bir armut reçeli yapmıştı. O anı hatırladıkça, ağızımın sulanması ve annemin o güzel reçeli yaptığı anları hatırlamak beni mutlu ediyor.

Değerli öğretmenim ve sınıf arkadaşlarım, bu anı benim için olağanüstü bir değere sahip. Çünkü çocukluğumun en güzel hatıralarından birini barındırıyor. O sıcacık yaz günü, dedemle birlikte yaşadığım bu deneyimi, ömür boyu unutmayacağım.

Sonuç olarak, çocukluk anılarımız hayatımızda önemli bir rol oynar. Bu anılar, bizi geçmişe götürerek o güzel duyguları yeniden yaşamamızı sağlar. Doğanın ve sevdiklerimizle geçirdiğimiz zamanların hatıralarını daima kalbimizde taşımamızı öneririm. Bu, bizim geçmişimizin bir parçasıdır ve bizi kim olduğumuzun temelini oluşturur.

Sizlerle bu özel anımı paylaşmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Teşekkür ederim.

Not: Bu metin size örnek olması içindir. Kendi çocukluk anınıza uygun olarak yazmanızı tavsiye ederim.

1 Beğeni

başka bir tane çocukluk anısı olsun biraz aksiyonlu