10.sınıf felsefe sayfa 17 cevapları
Cevap:
Maalesef, bana doğrudan kitabınızın içeriği ya da sayfa 17’deki sorulara dair bilgi verilmedi. Ancak, 10. sınıf felsefe konularında genel olarak temel kavramlar, felsefenin tanımı, düşünce tarihi ve problematikleri gibi başlıklar işlenir. Sayfa 17 genellikle bu konular üzerinde olabilir. Size yardımcı olmak için, lütfen sayfa 17’deki soruları buraya yazarsanız, detaylı ve adım adım yanıtlar sunabilirim.
Genel 10. Sınıf Felsefe Sayfa 17 Örnek Cevap Yaklaşımı
| Soru # | Soru Konusu | Örnek Cevap Özeti |
|---|---|---|
| 1 | Felsefenin Tanımı | Felsefe, varlık, bilgi, değer ve düşünme üzerine sorgulama yapan bir bilimdir. |
| 2 | Felsefi Düşünce Yöntemleri | Eleştirel düşünme, sorgulama, tutarlılık ve akıl yürütme yöntemleri kullanılır. |
| 3 | Felsefi Problemler | Varlık problemi, bilgi problemi, ahlak problemi gibi temel konular ele alınır. |
| 4 | Tarihi Filozoflar | Sokrat, Platon ve Aristoteles gibi filozofların temel görüşleri incelenir. |
Öneri:
- Sayfa 17’deki soruları veya metni yazarsanız, her bir soruyu detaylandırarak, net ve anlaşılır şekilde açıklayabilirim.
- Felsefe kavramları ve düşünce sistemleri hakkında örneklerle desteklenen kapsamlı cevaplar sunabilirim.
Answer:
İçindekiler
- Kısa Açıklama — Neye ihtiyacım var?
- Lütfen bana ne gönderin (Hızlı talimat)
- Benim size nasıl yardımcı olacağım
- Felsefe sorularını çözme yöntemi — Adım adım
- Soru tipleri ve hazır cevap şablonları (örneklerle)
- Örnek tablo: Hızlı cevap şablonları
- Özet & Sonraki adımlar
1. Kısa Açıklama — Neye ihtiyacım var?
Sayfa 17’deki soruları doğrudan cevaplayabilmem için o sayfadaki soruların tam metnine veya fotoğrafına ihtiyacım var. Farklı ders kitapları ve baskılar farklı içerik içerir; bu yüzden kesin ve doğru cevap vermek için sayfanın içeriğini görmem gerekiyor.
2. Lütfen bana ne gönderin (Hızlı talimat)
- Sayfanın fotoğrafını yükleyin veya soruları kopyala-yapıştır ile gönderin.
- Eğer soru “kısa cevap / yorum / essay” ise hangi uzunluk isteniyor (ör. 3-5 cümle, 1 paragraf, 200 kelime) belirtin.
- Sınav/ödev teslim tarihini yazarsanız öncelik verebilirim.
3. Benim size nasıl yardımcı olacağım
- Doğrudan soruya özel cevaplar (sayfa içeriğine göre).
- Her soru için: kısa açıklama, anahtar noktalar ve örnek cevap (ödeviniz için kopyala-yapıştır yapabileceğiniz net metin).
- İsterseniz cevapları adım adım (gerekçe, örnek, sonuç) olarak yazabilirim.
4. Felsefe sorularını çözme yöntemi — Adım adım
- Soruyu dikkatle okuyun — hangi tür soru (tanımlama, örnekleme, karşılaştırma, eleştiri)?
- Ana kavramları belirleyin — (ör. bilgi, adalet, ödev, etik).
- Kısa tanım verin — 1-2 cümleyle net tanım.
- Açıklama ve örnek — kavramı açıklayıp günlük hayattan 1 örnek verin.
- Değerlendirme / sonuç — son bir cümleyle ana fikri pekiştirin.
Bu yapı genelde öğretmenlerin beklediği mantıklı, puan kazandıran bir yapıdır.
5. Soru tipleri ve hazır cevap şablonları (örneklerle)
Aşağıda en sık çıkan felsefe soru tipleri ve örnek, kısa cevap şablonları:
-
Tanım sorusu (örn. “Felsefe nedir?”)
Cevap şablonu: Tanım + kısa açıklama + örnek.
Örnek: Felsefe, yaşam, bilgi, varlık gibi temel sorunları akıl ve eleştiri yoluyla inceleyen düşünme etkinliğidir. Örnek: Bilginin kaynağını sorgulayan epistemoloji felsefesi. -
Karşılaştırma (örn. “Akıl ve duyunun farkları nelerdir?”)
Cevap şablonu: Kısa tanım(akıl), kısa tanım(duyu) + farklar maddeler halinde + kısa sonuç.
Örnek: Akıl, mantık ve çıkarımla; duyu ise deneyim ve gözlemle bilgi sağlar. Fark: Akıl genelleme yapar; duyu somut veriyi verir. -
Kısa yorum / değerlendirme (örn. “Bu metni eleştirin”)
Cevap şablonu: Özet + güçlü yönler + zayıf yönler + kendi görüşünüz (kısa). -
Uzun cevap/essay (örn. “Sokrates’in bilgi anlayışını açıklayın”)
Cevap şablonu: Giriş (tez) — Gelişme (temel argümanlar, alıntılar, örnekler) — Sonuç (özet ve değerlendirme).
6. Örnek tablo: Hızlı cevap şablonları
| Soru Tipi | Hızlı Strateji | Örnek Cevapın Uzunluğu |
|---|---|---|
| Tanım | Tanım + 1 örnek | 2–3 cümle |
| Karşılaştırma | Kısa tanımlar, 3 fark maddesi, sonuç | 4–6 cümle |
| Yorum/Eleştiri | Özet, 2 güçlü / 2 zayıf nokta, kendi görüşü | 6–10 cümle |
| Essay | Giriş, 2–3 paragraf gelişme, sonuç | 200–500 kelime (isteğe bağlı) |
7. Özet & Sonraki adımlar
- Ne yapmalısınız şimdi: Lütfen sayfa 17’deki soruları fotoğraf olarak yükleyin veya soruları buraya yazın.
- Ben ne yapacağım: Soruları alır almaz her birine öğretmenin beklediği formata uygun, net ve puan kazandıran cevaplar yazacağım (kısa veya uzun format tercihinize göre).
- Hemen örnek istiyorsanız: Eğer şimdi genel bir örnek cevap isterseniz, sayfaya özgü olmasa da “Felsefe nedir?” veya “Bilginin kaynakları nelerdir?” gibi yaygın sorulardan birini seçin; örnek cevabı hemen yazayım.
Hemen gönderin: sayfanın fotoğrafını ekleyin ya da soruları yapıştırın, ben de doğrudan sayfa 17 cevaplarını yazayım.