10. sınıf edebiyat sayfa 108 cevapları

1. sınıf edebiyat sayfa 108 cevapları

Merhaba — hangi kitaptan ve hangi baskıdan bahsettiğini belirtir misin? (“10. sınıf Edebiyat” ders kitabının yazarı/yayıncısı veya PDF/baskı yılı). İnternetteki aramada ilgili sayfayı bulamadım; sayfa içeriğini buraya yapıştırırsan veya fotoğrafını gönderirsen soruları adım adım çözer, gerekirse ayrıntılı açıklama ve anahtar noktalarıyla birlikte cevapları yazarım.

Hızlı rehber (sayfa 108 genelde hangi tür sorular olursa işine yarar):

• Anlama / Özet Soruları: Kısa ve net özet—ana fikir + 1–2 destekleyici nokta. Cümlelerin kitaptaki ifadeleri kopyalamadan kendi sözcüklerinle olsun.
  • Parça Analizi (şiir/öykü): Tema, anlatıcı/kişilik, duygu tonu, önemli imgeler ve sözdizimi/uyak gibi edebi öğeleri sırayla belirt.
  • Sözcük Anlamı / Deyim Soruları: Bağlamı göster, kelimenin olası anlamlarını yaz, en uygun olanı seç ve gerekçesini kısa bir örnekle açıkla.
  • Yoruma dayalı sorular: Görüşünü yazarken metinden en az 1–2 alıntı (kısa, birkaç kelime) kullan, sonra neden/sonuç bağlamı kur.
  • Çoktan seçmeli / kısa cevap: Doğru seçeneği belirt ve kısaca nedenini açıkla (1-2 cümle).

Örnek (şiir analizi kısa şablon):

1. Tema: (ör. yalnızlık, doğa, zaman)
  2. Anlatıcı: (ben anlatıcı / üçüncü kişi)
  3. Duygu tonu: (hüzünlü / umutlu vb.)
  4. Önemli imgeler ve etkileri: (ör. “deniz” = enginlik, özgürlük)
  5. Dil ve biçem: (uyak, kafiye, kısa/uzun cümleler)
  6. Kısa yorum / sonuç cümlesi

Ne yapmak istersin?

• Sayfa içeriğini yapıştır (ben cevaplayayım), veya
  • Fotoğraf yükle (gönderirsen adım adım çözerim), veya
  • Sadece anahtar cevapları mı istiyorsun yoksa açıklamalı çözüm mü?

Hazırım — sayfayı gönderirsen hemen başlarım.