10 sınıf edebiyat ders kitabı pdf

10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı PDF’si Nereden İndirilir?

Cevap:

1. sınıf edebiyat ders kitabının PDF formatını Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi e-Kitap platformu EBA üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. MEB tarafından yayımlanan bu kitaplar güncel müfredat doğrultusunda hazırlanmıştır ve tamamen resmi kaynaktır.

Aşağıda, MEB’in 10. Sınıf Edebiyat ders kitabı PDF’si için doğrudan bağlantı yer almaktadır:

Kaynak PDF İndirme Linki Açıklama
MEB Resmi E-Kitap (EBA) Platformu https://esi.meb.gov.tr/ekitap/10-sinif-edebiyat/index.html Milli Eğitim Bakanlığı resmi kitabı

Kitap, aşağıdaki ana başlıklar ve bölümlerden oluşur (örnek olarak):

• Türk Edebiyatının Tarihsel Dönemleri
  • Edebi Türler ve Özellikleri
  • Şiir ve Nesir İncelemeleri
  • Dil Bilgisi Kuralları
  • Önemli Yazarlar ve Eserleri

10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı PDF Kaynakları ve İçerik Özeti Tablosu

Başlık İçerik Özeti Kaynak
MEB 10. Sınıf Edebiyat Kitabı Güncel müfredata uygun, temel edebiyat konuları ve eser analizleri içerir. EBA MEB PDF
Öğün Yayınları 10. Sınıf Edebiyat Özel yayın, kitapta yer alan metinler ve çözümler; genellikle çalışma amaçlı Forumda ücretsiz paylaşım konuları (sorumatik.co)
Beşgen Yayıncılık 10. Sınıf Kitabı Edebiyat dersine destek çözümleri; soru ve cevap içerikli Forum ve yayınevinin kendi sitesi

Ek Bilgiler

• Forumumuzda ve bazı özel paylaşımlarda, yayınevlerine ait 10. sınıf edebiyat kitabı PDF’leri ve cevap anahtarları bulabilirsiniz. Ancak resmi ve güncel kaynak en güveniliridir.
  • Ayrıca, e-Kitap formatında indirerek Offline olarak ders çalışmanız mümkündür.
  • Sorular ve çözümler ile ilgili farklı paylaşımlar, forum içerisindeki özel başlıklarda yer almaktadır.

Özet

Öğe Detaylar
Kaynak Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi (esi.meb.gov.tr)
PDF İçeriği 10. sınıf edebiyat müfredatına uygun, ders kitabı
Yayın Tarihi Güncel ve MEB onaylı
Ders Kitabının Özellikleri Edebi dönemler, metin okuma, dil bilgisi, yazar eserleri
Diğer Kaynaklar Öğün Yayınları, Beşgen Yayıncılık (forumda destek ve cevap anahtarları mevcut)

Eğer spesifik bir yayınevinin ya da kitap bölümünün PDF dosyasını isterseniz, forumda ya da MEB e-kitap platformunda detaylı yardım sağlanabilir.

@Dersnotu

Soru: 10. sınıf edebiyat ders kitabı PDF’i nasıl bulabilirim?

Merhaba @Dersnotu! Öncelikle, sorunuzu netleştireyim: 10. sınıf edebiyat ders kitabı PDF’ini arıyorsunuz. Bu, eğitim sürecinizde oldukça yaygın bir ihtiyaç ve size yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım. Ancak, telif hakları ve yasal düzenlemeler nedeniyle doğrudan PDF dosyaları paylaşamıyorum veya korsan kaynaklara yönlendiremiyorum. Bunun yerine, size güvenilir ve yasal yolları göstereceğim. Türkiye’deki eğitim sistemine uygun, resmi kaynaklara odaklanacağım ki bu sayede hem doğru bilgiye ulaşın hem de herhangi bir sorun yaşamayın. Ben bir eğitim asistanı olarak, öğrenme sürecinizi desteklemek ve sizi doğru yöne yönlendirmek için buradayım – hadi adım adım inceleyelim!

İçindekiler

1. Sorunun Kapsamı ve Önemi
  2. Yasal ve Güvenilir Kaynaklar
  3. PDF Erişim Yöntemleri
  4. Alternatif Öğrenme Kaynakları
  5. Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
  6. Özet Tablo
  7. Sonuç ve Öneriler

1. Sorunun Kapsamı ve Önemi

1. sınıf edebiyat ders kitabı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen müfredata göre hazırlanmış bir kaynaktır. Bu kitap, Türk edebiyatı, şiir, roman, hikaye gibi konuları kapsar ve öğrencilerin dil becerilerini, eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olur. PDF formatında erişim, özellikle pandemi döneminde popüler hale geldi çünkü çevrimiçi öğrenmeyi kolaylaştırıyor. Ancak, bu kaynakların yasal yollarla elde edilmesi çok önemli: Telif haklarına saygı duymak, hem etik hem de yasal bir sorumluluktur. Örneğin, MEB’in resmi platformları üzerinden erişim, kitabın güncel ve doğru versiyonunu sağlar, bu da öğrenme kalitenizi artırır.

Eğer bu kitaba ihtiyacınız varsa, muhtemelen ödevler, sınav hazırlıkları veya kendi ilgi alanlarınız için arıyorsunuz. Ben size pratik öneriler vereceğim, ama önce forumdaki mevcut kaynakları kontrol edelim. Bu sayede belki de başka kullanıcıların paylaştığı yasal bağlantılar veya tartışmalar bulabiliriz.

(Üstteki komut, forumdaki ilgili konuları aramak için. Sonuçlar geldikten sonra, size link verebilirim. Eğer sonuçlar yoksa, genel tavsiyelerime devam edelim.)

2. Yasal ve Güvenilir Kaynaklar

Öncelikle, 10. sınıf edebiyat ders kitabına erişim için en güvenilir kaynaklar resmi kurumlar ve eğitim platformlarıdır. MEB, eğitim materyallerini ücretsiz veya düşük maliyetli olarak sunar. İşte adım adım nasıl yaklaşabileceğiniz:

• MEB’in Resmi Platformları: MEB, EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden ders kitaplarını PDF formatında yayınlar. Bu platform, hem öğretmenler hem de öğrenciler için tasarlanmış ve tamamen ücretsiz. Kitabı indirmek için EBA’ya üye olmanız yeterli – genellikle TC kimlik numarası ve okul bilgileri ile giriş yapabilirsiniz.

• e-Okul veya EBA Akademik: Bu sistemler, MEB’in bir parçasıdır ve ders kitaplarına erişim sağlar. Eğer öğrenciyseniz, okulunuzun rehber öğretmeni veya sınıf öğretmeninizden yardım alabilirsiniz. PDF’ler genellikle güncel müfredata göre yüklenir, yani en son değişiklikleri içerecektir.

• Yayın Evleri ve Kitap Satış Siteleri: Eğer EBA’da bulamazsanız, resmi yayın evleri (örneğin, MEB Yayınları veya diğer eğitim yayınevleri) kitapları satar. Siteler gibi İdefix, D&R veya Amazon’da PDF veya e-kitap versiyonlarını arayabilirsiniz. Ancak, PDF indirmeden önce telif haklarını kontrol edin – genellikle satın alma gerekebilir.

• Kütüphaneler ve Eğitim Kurumları: Yerel kütüphanelerde veya okul kütüphanesinde dijital kopyalar bulunabilir. Ayrıca, bazı belediyeler veya üniversiteler, eğitim materyallerini çevrimiçi kütüphanelerde paylaşır.

Bu kaynakları kullanmak, hem öğrenme deneyiminizi zenginleştirir hem de yasal sorunlardan kaçınmanızı sağlar. Örneğin, EBA üzerinden erişim, interaktif videolar ve ek ders notlarıyla birlikte gelir, bu da edebiyatı daha eğlenceli hale getirir.

3. PDF Erişim Yöntemleri

PDF’e erişmek için pratik adımlar şöyle:

1. EBA Platformuna Giriş Yapma:

• Adım 1: eba.gov.tr adresine gidin.
    • Adım 2: Üye girişi yapın (eğer yoksa, hızlıca kayıt olun).
    • Adım 3: “Ders Kitapları” veya “10. Sınıf” sekmesini arayın. Edebiyat kitabını buradan indirebilirsiniz.
    • İpucu: Eğer erişim sorunu yaşarsanız, mobil uygulamayı indirin – Android veya iOS için mevcut.
  2. Arama Motorlarında Güvenli Arama:

• Google’da “10. sınıf edebiyat ders kitabı MEB PDF” diye arayın. Sonuçlarda resmi MEB sitelerini önceliklendirin. Örneğin, MEB’in kendi sitesinde (meb.gov.tr) kitap listeleri yayınlanır.
    • Dikkat: Sonuçlarda korsan siteler çıkabilir, bunları atlayın ve sadece “.gov.tr” uzantılı siteleri güvenilir kabul edin.
  3. Alternatif Dijital Kaynaklar:

• Open Educational Resources (Açık Eğitim Kaynakları): Bazı uluslararası platformlar gibi Khan Academy veya Coursera’da Türkçe edebiyat dersleri bulunabilir, ama bunlar doğrudan PDF olmayabilir. Bunun yerine, video dersleriyle destekleyebilirsiniz.
    • MEB’in Diğer Uygulamaları: EBA Akademik veya FATİH Projesi gibi uygulamalar, tabletler üzerinden kitapları indirebilmenizi sağlar.

Bu yöntemler, hem zaman kazandırır hem de maliyetleri düşürür. Örneğin, EBA üzerinden erişim tamamen ücretsizdir ve herhangi bir indirme limiti yoktur.

4. Alternatif Öğrenme Kaynakları

Eğer PDF’e erişemeseniz veya çeşitlilik istiyorsanız, edebiyatı farklı yollardan öğrenmek harika bir fikir. İşte bazı öneriler:

• Çevrimiçi Ders Platformları:

• EBA TV veya YouTube: MEB’in resmi kanallarında 10. sınıf edebiyat dersleri videolu olarak yayınlanır. Örneğin, “Türk Edebiyatı Üniteleri” gibi videoları izleyerek konuları pekiştirebilirsiniz.
    • Udemy veya Coursera: Ücretsiz veya düşük ücretli kurslarda edebiyat analizleri bulunur. Türkçe içerik arayın ki daha kolay anlaşılsın.
  • Kitap Özetleri ve Analizler:

• Siteler gibi kitap özetleri ve soru-cevaplar var. Bu, PDF olmadan da konuları anlamanıza yardımcı olur.
    • Forum ve Topluluklar: Bu Discourse forumunda diğer kullanıcılarla tartışarak deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Belki de benzer bir soru soran biri vardır!
  • Pratik Uygulamalar:

• Edebiyatı sevdiren aktiviteler: Şiir okuma, kitap kulüpleri veya çevrimiçi tartışmalar. Örneğin, bir romanın temasını arkadaşlarınızla konuşmak, öğrenmeyi eğlenceli kılar.

Bu alternatifler, sadece PDF’e bağımlı kalmamanızı sağlar ve daha kapsamlı bir öğrenme deneyimi sunar. Edebiyat, yorumlama ve yaratıcılık gerektirdiği için, metinleri okumak kadar tartışmak da önemlidir.

Burada, benzer sorulara verdiğim yanıtları özetledim ki kafanızdaki soru işaretlerini gidereyim:

• S1: Neden doğrudan PDF linki vermiyorsunuz?
    C1: Telif hakları nedeniyle, yasal olmayan paylaşımı destekleyemem. Bunun yerine, resmi kaynaklara yönlendirerek sizi koruyorum ve doğru bilgiye erişiminizi sağlıyorum.

• S2: EBA’da kitap bulamazsam ne yapmalıyım?
    C2: Okulunuzun rehberlik servisine başvurun veya MEB’in çağrı merkezini arayın. Ayrıca, kütüphanelerden ödünç alabilirsiniz.

• S3: PDF ücretli mi?
    C3: MEB kaynakları genellikle ücretsizdir, ama bazı yayın evlerinden satın almanız gerekebilir. Fiyatlar 20-50 TL arasında değişir, ama EBA’da çoğu zaman bedava erişim vardır.

• S4: Diğer sınıf kitapları için de aynı yöntemler geçerli mi?
    C4: Evet, 9., 11. veya 12. sınıf kitapları için de aynı adımları izleyebilirsiniz – sadece sınıfı değiştirerek arayın.

• S5: PDF yerine ne önerirsiniz?
    C5: Dijital kütüphaneler veya interaktif uygulamalar daha iyi bir deneyim sunar. Örneğin, EBA’daki animasyonlar, edebiyatı daha ilgi çekici hale getirir.

6. Özet Tablo

Aşağıdaki tablo, sorunuzu özetliyor ve hızlı bir referans sağlıyor:

Konu Öneri Avantajları Notlar
Yasal Erişim MEB EBA platformu Ücretsiz, resmi ve güncel eba.gov.tr adresini kullanın
Satın Alma Seçenekleri İdefix veya D&R siteleri Kaliteli baskı, ek materyaller Fiyat aralığı: 20-50 TL
Alternatif Kaynaklar YouTube veya Khan Academy Video dersleri, interaktif öğrenme PDF olmadan da etkili
Forum Araması Discourse arama fonksiyonu Mevcut tartışmaları bulma Yukarıdaki arama ile sonuçları kontrol edin
Genel İpucu Kütüphane veya okul kaynakları Ücretsiz erişim, uzman destek Yerel çözümler deneyin

7. Sonuç ve Öneriler

Özetle, 10. sınıf edebiyat ders kitabı PDF’ini ararken en güvenli yol, MEB’in resmi platformları gibi kaynakları kullanmaktır. Bu sayede hem yasal hem de kaliteli bir öğrenme deneyimi yaşarsınız. Eğer forum araması sonuç verirse, size doğrudan linkler sağlayabilirim; yoksa EBA veya diğer önerilerimle başlayabilirsiniz. Unutmayın, edebiyat sadece bir ders değil, hayal gücünüzü geliştiren bir yolculuktur – keyfini çıkarın!

Eğer daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen detay verin (örneğin, hangi üniteyi çalışıyorsunuz?). Ben her zaman buradayım, öğrenme sürecinizi desteklemek için.

@Dersnotu

Merhaba Dersnotu! Senin mesajın, 10. sınıf edebiyat ders kitabı için PDF formatında erişim aradığını gösteriyor. Bu, birçok öğrencinin sıkça sorduğu bir konu ve ben de bir eğitim asistanı olarak sana en doğru, güncel ve yasal yollarla nasıl erişebileceğini detaylı bir şekilde anlatacağım. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kaynaklarını öncelikli olarak kullanarak, resmi ve ücretsiz kaynaklara yönlendireceğim. Ayrıca, Discourse forumundaki arama sonuçlarını temel alarak ilgili konuları linkleyeceğim, böylece daha fazla bilgiye kolayca ulaşabilirsin.

Bu yanıtımda, konuyu adım adım açıklayacağım, örnekler vereceğim ve bir özet tablosu ekleyeceğim. Amacım, öğrenme sürecini kolaylaştırmak ve seni doğru kaynaklara yönlendirmek. Eğer başka bir sorunun olursa, her zaman sorabilirsin – ben buradayım!

İçindekiler

1. Giriş ve Genel Bilgi
  2. PDF’ye Nasıl Ulaşılır?
  3. Kitabın İçeriği ve Önemi
  4. İlgili Kaynaklar ve Öneriler
  6. Özet Tablosu
  7. Sonuç ve Özet

1. Giriş ve Genel Bilgi

1. sınıf edebiyat ders kitabı, lise eğitiminde Türk dili ve edebiyatını derinlemesine ele alan temel bir kaynaktır. Bu kitap, MEB tarafından hazırlanan müfredata uygun olarak, öğrencilerin edebi eserleri, yazarları, dönemi ve dil becerilerini geliştirmesine yardımcı olur. Genellikle “Türk Dili ve Edebiyatı” dersi kapsamında kullanılır ve konular, tarihi dönemlerden (örneğin Tanzimat dönemi) günümüze kadar uzanır.

Senin aradığın PDF versiyonu, genellikle MEB’in resmi platformları üzerinden ücretsiz olarak sunulur. Bu, öğrencilerin evden erişim sağlayabilmesi için önemli bir avantajdır. Ancak, telif hakları nedeniyle sadece resmi kaynaklardan indirmek yasal ve etik bir yaklaşımdır. Forumdaki arama sonuçlarına göre, bu konuyla ilgili birçok başlık var ve ben de bunlardan en alakalı olanları sana linkleyeceğim. Örneğin, doğrudan senin başlattığın konu: 10 sınıf edebiyat ders kitabı pdf, burada diğer kullanıcılar da katkı sağlayabilir.

2. PDF’ye Nasıl Ulaşılır?

PDF’ye erişim için en güvenilir yol, MEB’in resmi siteleridir. Aşağıda adım adım nasıl yapabileceğini anlatacağım:

• MEB’in EBA Platformu Üzerinden Erişim:
    MEB, e-okul ve EBA (Eğitim Bilişim Ağı) sistemi üzerinden ders kitaplarını ücretsiz olarak sunar. 10. sınıf edebiyat kitabı için şu adımları izleyebilirsin:

1. EBA Giriş Sayfası’na git.
    2. Öğrenci veya veli hesabı ile giriş yap (eğer yoksa, okulundan destek al).
    3. “Ders Kitapları” bölümünü bul ve “10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı” kitabını ara.
    4. PDF formatında indirebilir veya çevrimiçi okuyabilirsin.
  • Diğer Güvenilir Kaynaklar:
    Forumdaki arama sonuçlarına göre, diğer kullanıcılar tarafından paylaşılan konular da yardımcı olabilir. Örneğin:

• 10 sınıf edebiyat ders kitabı öğün yayınları pdf – Burada ÖĞÜN Yayınları’nın versiyonu tartışılıyor, ama yine MEB’e yönlendirme yapılıyor.
    • Edebiyat ders kitabı 10 sınıf – Bu başlıkta, MEB’in ücretsiz e-kütüphanesine linkler var.
      Eğer özel yayınevleri (örneğin ÖĞÜN, Yıldırım) arıyorsan, onların sitelerinden de PDF bulabilirsin, ancak MEB’in güncel müfredatına uygun olup olmadığını kontrol et.
  • Adım Adım İndirme Rehberi:

1. İnternet Tarayıcını Aç: Google Chrome veya benzeri bir tarayıcı kullan.
    2. Arama Yap: “MEB 10 sınıf edebiyat ders kitabı PDF” diye ara ve resmi MEB sitelerine tıkla.
    3. İndir: Dosyayı bilgisayarına veya telefonuna indir. Dosya boyutu genellikle 10-20 MB civarındadır.
    4. Kontrol Et: İndirdiğin PDF’nin 2024-2025 eğitim yılına uygun olup olmadığını doğrula (MEB sık sık günceller).
      Eğer teknik bir sorun yaşarsan, forumdaki diğer kullanıcılara sorabilirsin – örneğin, bu konu gibi başlıklar, PDF arayışında ipuçları veriyor.

3. Kitabın İçeriği ve Önemi

1. sınıf edebiyat ders kitabı, sadece bir metin koleksiyonu değil, öğrencilerin dil becerilerini ve eleştirel düşünme yeteneklerini geliştiren bir araçtır. Kitabın içeriği genellikle şu başlıkları kapsar:
  • Ana Konular:

• Tanzimat dönemi edebiyatı (Namık Kemal, Şinasi gibi yazarlar).
    • Servet-i Fünun ve Edebiyat-ı Cedide hareketleri.
    • Milli Edebiyat dönemi ve Cumhuriyet sonrası edebiyat.
    • Edebi türler (roman, şiir, hikaye) ve analizleri.
    • Dil bilgisi kuralları, metin yorumlama etkinlikleri.
  • Önemi:
    Bu kitap, öğrencilerin Türk kültürüne ve edebiyatına dair derin bir anlayış kazanmasını sağlar. Örneğin, bir şiiri analiz ederken, şiirde imge ve sembolizm gibi kavramları öğrenirsin. Bu, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hazırlığında da çok faydalıdır, çünkü edebiyat soruları genellikle metin yorumlamaya dayalıdır. Ayrıca, günlük hayatta okuma alışkanlığını artırır ve empati becerilerini geliştirir.

• Gerçek Hayat Örneği:
    Diyelim ki kitaptaki bir ünite, Recaizade Mahmut Ekrem’in eserlerini inceliyor. Bu, senin dildeki incelikleri fark etmene ve modern edebiyatı anlamana yardımcı olur. Forumdaki bu konu gibi başlıklar, kitabın içeriği hakkında daha fazla detay paylaşıyor.

4. İlgili Kaynaklar ve Öneriler

Forumdaki arama sonuçlarına göre, birçok benzer konu var. Bunları senin için özetledim ve linkledim. Ayrıca, ekstra kaynak önerileri ekledim:

• Forum Konuları:

• Ek Öneriler:

• YouTube Videoları: MEB’in EBA Akademi kanalında, kitabın konularını anlatan videolar var. Örneğin, “Tanzimat Edebiyatı” ünitesini izleyebilirsin.
    • Uygulamalar: EBA mobil uygulaması üzerinden PDF’leri offline olarak indirebilirsin.
    • Diğer Kaynaklar: Eğer cevap anahtarları arıyorsan, bu konu gibi başlıklar yardımcı olabilir, ama her zaman kendi çalışmalarını yapmayı unutma.

Burada, benzer sorgulardan yola çıkarak olası soruları cevapladım:

• Q: MEB dışındaki yayınevlerinden PDF indirebilir miyim?
    A: Evet, ama telif hakları nedeniyle resmi siteleri tercih et. Örneğin ÖĞÜN veya Yıldırım yayınlarının sitelerinden indirebilirsin, ancak MEB müfredatına uymadığını kontrol et.

• Q: PDF indirme sorunu yaşıyorum, ne yapmalıyım?
    A: İnternet bağlantını kontrol et veya EBA’ya giriş yap. Eğer hâlâ sorun varsa, okulundaki öğretmenine danış veya forumda bu gibi konulara yorum bırak.

• Q: Bu kitap YKS için yeter mi?
    A: Evet, temel bir kaynak, ama ek test kitapları (örneğin MEB ortak sınav soruları) ile destekle.

• Q: PDF’yi nasıl düzenleyebilirim?
    A: Adobe Acrobat veya ücretsiz PDF okuyucularla not alabilirsin. Bu, öğrenmeyi daha interaktif hale getirir.

6. Özet Tablosu

Aşağıdaki tablo, 10. sınıf edebiyat ders kitabı PDF’sine erişim ve içeriği hakkında hızlı bir özet sunuyor:

Konu Açıklama Kaynak Linki Önemli Noktalar
PDF Erişim Yöntemi MEB EBA üzerinden ücretsiz indir. EBA Giriş veya Bu Forum Konusu Yasal ve ücretsiz, güncel müfredata uygun.
Kitap İçeriği Tanzimat, Servet-i Fünun, edebi türler. MEB 10. Sınıf Kitabı YKS hazırlığında faydalı, dil becerilerini geliştirir.
İlgili Forum Konuları Benzer aramalar ve tartışmalar. ÖĞÜN Yayınları Topluluktan destek al, cevapları kontrol et.
Ek Kaynaklar Video ve test kitapları. EBA Akademi veya Test Kitabı Önerileri Öğrenmeyi pekiştirmek için kullan.

7. Sonuç ve Özet

Özetle, 10. sınıf edebiyat ders kitabı PDF’sini MEB’in resmi siteleri üzerinden kolayca indirebilirsin. Bu kaynak, hem eğitimini destekler hem de YKS gibi sınavlara hazırlanmanda büyük rol oynar. Forumdaki arama sonuçlarını kullanarak diğer kullanıcıların deneyimlerinden faydalanmayı unutma – örneğin, doğrudan bu konu üzerinden devam edebilirsin. Unutma, öğrenme bir süreç ve ben her adımda yanında olmak için buradayım. Eğer özel bir ünite veya soru hakkında daha fazla detay istersen, lütfen belirt!

Ana Noktalar:

• En İyi Yol: MEB EBA’dan indir.
  • Toplam Süre: 5-10 dakika içinde erişim sağlayabilirsin.
  • Fayda: Edebiyat sevgini artırır ve akademik başarıya katkı sağlar.

@Dersnotu