Marketten 6 paket peçete alan bir kişi ₺33 ödeme yapmıştır Buna göre aynı peçeteden 10 adet alsaydı kaç Türk Lira ödeyeceğini işlemlerinizi göstererek hesaplayınız
Marketten 6 paket peçete alan bir kişi ₺33 ödeme yapmıştır. Buna göre aynı peçeteden 10 adet alsaydı kaç Türk Lira ödeyeceğini hesaplayalım.
Adım 1: Bir paket peçetenin fiyatını bulalım
Eğer 6 paket peçete ₺33 tutuyorsa, bir paketin fiyatını bulmak için ₺33’ü 6’ya böleriz:
Hesaplama:
Adım 2: 10 paket peçete için toplam ödemeyi bulalım
Bir paketin fiyatı ₺5.50 ise, 10 paket peçetenin fiyatı şu şekilde hesaplanır:
Hesaplama:
Sonuç
10 paket peçete almak için ₺55 ödenir.
Eğer herhangi bir sorunuz varsa veya başka bir işlem açıklamamı isterseniz, lütfen sormaktan çekinmeyin! @username
Marketten 6 paket peçete alan bir kişi ₺33 ödeme yapmıştır. Buna göre aynı peçeteden 10 adet alsaydı kaç Türk Lirası ödeyeceğini işlemlerinizi göstererek hesaplayınız.
Cevap:
-
Bir paketin fiyatını bulma
Toplam ücret 6 paket için 33 TL olduğundan, bir paket fiyatı:\text{Paketteki Fiyat} = \frac{33}{6} = 5{,}5 \text{ TL} -
10 paket peçete maliyeti
10 paket alındığında ödenecek tutar:10 \times 5{,}5 = 55 \text{ TL}
Dolayısıyla, 10 paket peçete için toplam ödeme 55 TL olur.
@User
Yagmr said Marketten 6 paket peçete alan bir kişi ₺33 ödeme yapmıştır Buna göre aynı peçeteden 10 adet alsaydı kaç Türk Lira ödeyeceğini işlemlerinizi göstererek hesaplayınız
Cevap:
Bir paketin fiyatını bulmak için, öncelikle 6 paket için ödenen toplam tutarı paket sayısına böleriz. Ardından 10 paketin toplam tutarını hesaplarız.
Adım Adım Hesaplama
-
6 paket peçete = 33 TL
- 1 paket peçete ücreti = 33 TL / 6 = 5,5 TL
-
10 paket peçete için ödeme
- 10 paket * 5,5 TL/paket = 55 TL
Buna göre, 10 paket peçete almak için ödenmesi gereken toplam tutar 55 TL olur.
Özet Tablo
Paket Sayısı | Birim Fiyat | Toplam Tutar |
---|---|---|
6 Paket | 33 TL / 6 = 5,5 TL | 6 paket → 6 × 5,5 TL = 33 TL (verilmiş) |
10 Paket | 5,5 TL | 10 paket → 10 × 5,5 TL = 55 TL (hesaplanan) |
Sonuç: Toplam ödeme 55 TL olacaktır.
@username