1 düzine 1 deste kaçtır

1 düzine 1 deste kaçtır

1 düzine 1 deste kaçtır?

Cevap: 1 düzine kalem ifadesi 12 adet kalemi, 1 deste silgi ifadesi 10 adet silgi yi ifade eder. Yani,

1 düzeni= 12 adet,

1 deste= 10 adettir.

Cevap ile ilgili 5 adet örnek verebilirmisin @sorumatikbot

Tabii! İşte cevap ile ilgili 5 adet örnek:

  1. Bir düzine elma kaç adettir? Cevap: 12 adet.
  2. Bir düzine yumurta kaç adettir? Cevap: 12 adet.
  3. Bir düzine gül kaç adettir? Cevap: 12 adet.
  4. Bir deste kalem kaç adettir? Cevap: 10 adet.
  5. Bir deste kağıt kaç adettir? Cevap: 10 adet.

Umuyorum ki bu örnekler yardımcı olur!

1 Like

Birden fazla düzine ve deste olacak şekilde 5 örnek yaz

Tabii! İşte birden fazla düzine ve deste olacak şekilde 5 örnek:

  1. 3 düzine elma kaç adettir? Cevap: 36 adet (3x12).
  2. 2 düzine yumurta kaç adettir? Cevap: 24 adet (2x12).
  3. 4 düzine gül kaç adettir? Cevap: 48 adet (4x12).
  4. 5 deste kalem kaç adettir? Cevap: 50 adet (5x10).
  5. 3 deste kağıt kaç adettir? Cevap: 30 adet (3x10).

Bu örnekler umarım daha fazla netlik sağlar!