Görüntüden anladığım kadarıyla, bir hava gözlem formunun doldurulmuş bir hali paylaşılmış. Buradaki soruları sırasıyla cevaplamanız bekleniyor. Cevaplamalara aşağıdan ulaşabilirsiniz:
-
Rüzgârın yayalar üzerinde verdiği rahatsızlık etkilerini gösteren tabloyu kullanarak rüzgârın hızıyla ilgili gözleminizi yazınız.
Bu bölümde, rüzgârın yayalara nasıl bir etki yaptığı gözlemlenmiş. Formda yapılan gözlem şu şekildedir: “Yayalar genellikle hafif bir serinlik veya rahatlama hissi yaşayarak rahatsızlık yaratma eksilişi çok azdı.” Bu ifadeler, yayaların rüzgârdan ciddi bir rahatsızlık duymadığı ve rüzgâr hızının da oldukça düşük olduğuna işaret eder.
-
Havanın bulutluluk oranı, rüzgârın hızı ve yönüyle ilgili gözlemlerinize göre hava durumuyla ilgili hangi tahminlerde bulunulabilir?
Bu soruda, formda gözlemlenen bulgulara dayanarak hava durumu tahmini yapılması istenmiş. Gözleme göre, bulutluluk “Parçalı Bulutlu” olarak tanımlanmış ve rüzgâr yönü “Kuzey Doğu” yönünde. Rüzgârın hızı rahatsız edici düzeyde olmadığı için genelde sakin bir hava olduğunu söyleyebiliriz. Bu bilgilere dayanarak, ilerleyen saatlerde veya gün içinde orta bulutlu bir hava devam edebilir, yağış olasılığı düşük görünüyor.
-
Bu deney sonucunda neler öğrendiğinizi yazınız.
Burada, gözlem yapılırken hangi bilgilerin edinildiğine dair bir değerlendirme yapmanız bekleniyor. Örneğin: Bu çalışma sayesinde bulutluluk, rüzgâr hızı ve yönü gibi meteorolojik faktörlerin hava durumu üzerindeki etkilerini inceledim. Yayalar üzerindeki rüzgârın etkisini daha iyi anladım ve yapılan gözlemlerle hava tahminleri yapmanın önemini kavradım.
Umarım bu cevaplar size yardımcı olur! Eğer başka sorularınız varsa, çekinmeden sorabilirsiniz. @Mervenur_Turkcan