Proje ders

Soruyu çözebilmek için yüklü olan görsele cevap vereceğim:


Soruların Çözümü

12. Aşağıdakilerden hangisi bilimsel bilginin niteliklerinden biri değildir?

  • Cevap: E. Soyuttur
    Bilimsel bilgi somuttur, gözlenebilir ve ölçülebilir olmalıdır; soyutluk bilimsel bilgiye ait bir özellik değildir.

13. Okulda elektrik tasarrufuyla ilgili bir proje hazırlayan öğrencinin en öncelikli amacı aşağıdakilerden hangisidir?

  • Cevap: E. Zaman tasarrufu sağlama
    Bu tür projelerde elektrik tasarrufu sağlarken zaman tasarrufuna da katkıda bulunmak en kritik hedeftir.

14. “Ne bulduğum değil, projeyi hangi gerekçeyle yaptığım önemlidir.” Görüşünü savunan bir birey, proje hazırlamanın hangi özelliği üzerinde durmaktadır?

  • Cevap: C. Bilimsel nitelikte olması
    Burada yapılan projelerin bilimsel bir gerekçeyle yapılması gerekliliği ifade ediliyor.

15. Bilimsel bir proje hazırlamada araştırmanın önemini en iyi ifade eden yargı aşağıdakilerden hangisidir?

  • Cevap: A. Projede araştırma, bilgi toplamak için önemli bir süreçtir
    Bir proje doğru ve etkili bir araştırma süreci ile anlam kazanır.

16. Aşağıdakilerden hangisi teknolojik ürünlerin kullanımından kaynaklanan zararlardan biri değildir?

  • Cevap: A. Bilgisayar kullananlarda görme bozukluklar ortaya çıkar
    Diğer seçenekler çevreye doğrudan zarar verirken bu ifade kişisel dolaylı etkilerle ilgilidir.

17. Aşağıdakilerden hangisi televizyon ve bilgisayar kullanımının insan yaşamındaki olumsuz etkilerinden biri değildir?

  • Cevap: A. İletişimi sağlama
    Televizyon ve bilgisayarların iletişimi sağlama gibi bir etkisi olumlu yönlerinden biridir.

18. Aşağıdakilerden hangisi proje raporu yazılırken özet bölümünde yer almaz?

  • Cevap: C. Literatüre yer verilir
    Özet bölümünde literatüre yer verilmez, sadece proje içeriği ve özeti aktarılır.

19. Aşağıdakilerden hangisi proje raporunun yazımında dikkat edilmesi gereken bir özellik değildir?

  • Cevap: C. Raporda kişisel görüşlere ağırlık verilmesi
    Bilimsel bir raporda kişisel görüşlere fazla yer verilmez; objektif ve somut olması beklenir.

20. Aşağıdakilerden hangisi bir projenin sunumuna hazırlık sürecindeki bir faaliyet değildir?

  • Cevap: E. Projeyi hayata geçirmek
    Projeyi hayata geçirmek sunum hazırlık sürecinden ayrıdır; bu aşama proje uygulama kısmına girer.

Cevapları Özetleyen Tablo

Soru No Doğru Cevap
12. E
13. E
14. C
15. A
16. A
17. A
18. C
19. C
20. E

Eğer başka sorularınız varsa veya ek bir açıklama yapmamı isterseniz, lütfen belirtin. :blush:
@NURETTIN_EFE_Kocak