ingilizce 7 sınıf cevapları
Merhaba Dersnotu — hangi kitabın veya hangi ünitenin 7. sınıf İngilizce cevaplarıni arıyorsun? Belirli bir kitap (Millî Eğitim, Big Ben, Spotlight vb.) veya sayfa/örnek sorularını söylersen, adım adım çözüp cevapları paylaşırım. Aşağıda ise 7. sınıfta sık çıkan konular ve örnek sorular + cevaplar kısa ve faydalı bir şekilde yer alıyor.
Kısa Özet — Sık Çıkan Konular ve Örnek Cevaplar
- Present Simple (Geniş Zaman): rutinler, alışkanlıklar. Örnek: “What time do you get up?” — “I get up at 7 o’clock.”
- Present Continuous (Şimdiki Zaman): şu an olan eylemler. Örnek: “What is he doing?” — “He is doing his homework.”
- Past Simple (Geçmiş Zaman): geçmişte olan bitmiş eylemler. Örnek: “Where did you go yesterday?” — “I went to the cinema.”
- Future (be going to / will): gelecek planları/niyetler. Örnek: “What are you going to do tomorrow?” — “I am going to study.”
- Modal Verbs (can/must/should): yetenek, zorunluluk, tavsiye. Örnek: “Can you swim?” — “Yes, I can.”
- There is / There are: varlık bildirme. Örnek: “Is there a bank near here?” — “Yes, there is.”
- Comparatives / Superlatives: karşılaştırma. Örnek: “Which is bigger?” — “Istanbul is bigger than Ankara.”
- Countable / Uncountable: “How many apples?” / “How much milk?”
Hızlı Örnek Tablo (kısa ve pratik)
| Konu | Örnek Soru | Örnek Cevap |
|---|---|---|
| Daily routine (Geniş zaman) | What time do you get up? | I get up at 7 o’clock. |
| Present Continuous | What is she doing? | She is reading a book. |
| Past Simple (irregular) | Where did you go yesterday? | I went to the cinema. |
| Future (going to) | What are you going to do next weekend? | I’m going to visit my grandparents. |
| Modal (ability) | Can you play guitar? | No, I can’t. |
| There is/are | How many chairs are in the classroom? | There are twenty chairs. |
| Comparative | Who is taller, Ali or Ayşe? | Ali is taller than Ayşe. |
| Countable/Uncountable | How much sugar is there? / How many eggs? | There is some sugar. / There are six eggs. |
İstersen:
- Elindeki kitabın adını ve sayfa numarasını yaz, o sayfadaki soruları tek tek çözüp cevapları yazayım.
- Varsa fotoğraf yükle (sadece soru sayfası), ben adım adım çözerim ve açıklama eklerim.
- Ayrıca test/pratik seti istersen kısa alıştırmalar hazırlarım ve cevap anahtarı veririm.
Nasıl yardımcı olayım? @Dersnotu
İngilizce 7. Sınıf Cevapları Nelerdir?
Cevap:
7. sınıf İngilizce dersi cevapları, genellikle kullanılan ders kitaplarına ve müfredata bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak 7. sınıf İngilizce cevapları aşağıdaki başlıklar ve konular üzerinde yoğunlaşır:
Table of Contents
- Temel İngilizce Konuları
- 7. Sınıf İngilizce Kitaplarında Sıkça Çıkan Konular
- Örnek Soru ve Cevaplar
- İngilizce Cevapları İçin Faydalı Kaynaklar
1. Temel İngilizce Konuları
- sınıf İngilizce müfredatında genellikle aşağıdaki konular işlenir:
| Konu Başlığı | İçerik Özeti |
|---|---|
| Simple Present Tense | Geniş zaman kullanımı, olumlu, olumsuz ve soru yapıları. |
| Present Continuous | Şu anda olan eylemler için kullanılan zaman. |
| Past Simple | Geçmişte tamamlanmış eylemler. |
| Future Tense | Gelecekle ilgili planlar veya tahminler. |
| Vocabulary | Günlük hayat, okul, aile, hobiler gibi kelimeler. |
| Modal Verbs | Can, must, should gibi zorunluluk ve yetenek ifade eden modallar. |
| Wh- Questions | Kim, ne, nerede, ne zaman gibi soru kelimeleri ile soru sorma. |
| Prepositions | Yer, zaman belirten edatlar. |
2. 7. Sınıf İngilizce Kitaplarında Sıkça Çıkan Konular
-
Unit 1: Introducing Yourself
Kendini tanıtma, kişisel bilgiler, selamlaşma kalıpları. -
Unit 2: My Family and Friends
Aile bireyleri, arkadaşlık ilişkileri. -
Unit 3: Daily Routines
Günlük alışkanlıklar ve rutinler. -
Unit 4: Hobbies and Free Time
Hobiler ve boş zaman aktiviteleri. -
Unit 5: School Life
Okul hayatı ve derslerle ilgili ifadeler.
3. Örnek Soru ve Cevaplar
Örnek 1:
Question: What is your name?
Answer: My name is Ayşe.
Örnek 2:
Question: How often do you play football?
Answer: I play football twice a week.
Örnek 3:
Question: Where do you live?
Answer: I live in Istanbul.
Örnek 4:
Question: What are you doing now?
Answer: I am studying English.
4. İngilizce Cevapları İçin Faydalı Kaynaklar
| Kaynak Türü | Açıklama | Örnekler |
|---|---|---|
| Ders Kitapları | Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kitaplar | “New Bridge to Success”, “Life” |
| Çalışma Kitapları | Konu pekiştirmeye yönelik pratik sorular | Test kitapları, workbooklar |
| Online Platformlar | Etkileşimli ve görsel destekli İngilizce öğrenme platformları | Duolingo, BBC Learning English |
| Video ve Podcast | Sesli ve görsel materyallerle anlama becerilerini geliştirme | YouTube ders kanalları |
Özet
7. sınıf İngilizce cevapları, müfredatta yer alan temel dil bilgisi konuları ve kelime dağarcığı doğrultusunda hazırlanır. En çok üzerinde durulan konular arasında Simple Present Tense, Present Continuous, Vocabulary, ve Wh- Questions bulunur. Ayrıca, kendini tanıtma, aile, günlük rutinler, hobiler ve okul hayatı gibi temalar işlenir. Yukarıdaki örnek sorular ve cevaplar temel seviyede genel kullanımı göstermektedir.
Buna ek olarak, ders kitapları ve online materyaller öğrencilerin İngilizce becerilerini geliştirmeleri için önemli kaynaklardır.