ingilizce 7 sınıf cevapları
İngilizce 7. Sınıf Cevapları
Cevap:
İçindekiler
- 7. Sınıf İngilizce Dersine Genel Bakış
- İngilizce 7. Sınıf Ünite Başlıkları ve Anahtar Konular
- Her Üniteye Ait Sık Sorulan Soru Tipleri ve Kısa Yanıtlar
- Kısa Dilbilgisi ve Kelime Listeleri
- Pratik Çalışma ve Değerlendirme Tablosu
- Özet
1. 7. Sınıf İngilizce Dersine Genel Bakış
7. sınıf İngilizce, öğrencilerin temel dil becerilerini geliştirmelerine, kelime dağarcığını artırmalarına ve günlük yaşamda kullanabilecekleri cümle kalıplarını öğrenmelerine odaklanır. Bu seviyede 8 ünite bulunur ve her ünite kendi içinde farklı günlük yaşam temalarını işler.
2. İngilizce 7. Sınıf Ünite Başlıkları ve Anahtar Konular
| Ünite | Başlık | Anahtar Konular |
|---|---|---|
| 1 | Appearance and Personality | Fiziksel ve kişilik özelliklerinin anlatımı |
| 2 | Sports | Spor dalları, oyun kuralları, sık kullanılan fiiller |
| 3 | Biographies | Ünlü kişilerin hayatı, geçmiş zaman kullanımı |
| 4 | Wild Animals | Vahşi hayvanlar, habitatlar, can/can’t kullanımı |
| 5 | Television | TV program türleri, tercihler, karşılaştırmalar |
| 6 | Celebrations | Bayramlar, kutlamalar, tebrikler |
| 7 | Dreams | Hayaller, gelecek zaman (will/going to) |
| 8 | Public Buildings | Şehirdeki binalar, yol tarifi sorma ve verme |
3. Her Üniteye Ait Sık Sorulan Soru Tipleri ve Kısa Yanıtlar
1. Appearance and Personality
- What does she look like?
She is tall and has curly hair. - What is he like?
He is friendly and honest.
2. Sports
- Do you play basketball?
Yes, I do. / No, I don’t. - What sports do you like?
I like tennis and football.
3. Biographies
- When was Leonardo da Vinci born?
He was born in 1452. - What did Atatürk do?
He founded the Republic of Turkey.
4. Wild Animals
- Can lions climb trees?
No, they can’t. - Where do penguins live?
They live in Antarctica.
5. Television
- What is your favorite TV program?
My favorite TV program is cartoons. - Why do you like documentaries?
Because they are informative.
6. Celebrations
- When is Children’s Day?
It is on April 23rd. - How do you celebrate your birthday?
I have a party with my friends.
7. Dreams
- What do you want to be?
I want to be a doctor. - Are you going to travel abroad?
Yes, I am. / No, I’m not.
8. Public Buildings
- How can I get to the library?
Go straight ahead and turn left. - Where is the post office?
It is next to the bank.
4. Kısa Dilbilgisi ve Kelime Listeleri
Temel Dilbilgisi Konuları:
- Simple Present Tense (Geniş Zaman)
- Simple Past Tense (Geçmiş Zaman)
- Future Tenses (Will, Going to)
- Can / Can’t
- Comparatives / Superlatives (Karşılaştırmalar)
Önemli Kelimelerden Bazıları:
| Tema | Kelime / İfade | Türkçesi |
|---|---|---|
| Appearance | tall, short, straight | uzun, kısa, düz |
| Sports | match, referee, athlete | maç, hakem, sporcu |
| Biographies | famous, inventor, born | ünlü, mucit, doğmak |
| Wild Animals | habitat, endangered | yaşam alanı, nesli tükenmekte |
| Television | reality show, news | yarışma programı, haberler |
| Celebrations | invitation, gift, candle | davetiye, hediye, mum |
| Dreams | aim, profession, journey | hedef, meslek, yolculuk |
| Public Buildings | hospital, museum, pharmacy | hastane, müze, eczane |
5. Pratik Çalışma ve Değerlendirme Tablosu
| Ünite | Dilbilgisi Konusu | Çalışılacak Cümle Tipi | Kelime Adedi |
|---|---|---|---|
| 1 | To be/ have got | Tanımlama | 12 |
| 2 | Present simple | Soru-Cevap | 10 |
| 3 | Past simple | Biyografi yazma | 15 |
| 4 | Can / can’t | Yetenek belirtme | 10 |
| 5 | Like/love + -ing | Favorileri açıklama | 12 |
| 6 | Simple Present-Future | Kutlama anlatma | 10 |
| 7 | Going to/ will | Gelecek planlarından bahsetme | 10 |
| 8 | There is/are; prepositions | Yol tarifi verme | 8 |
6. Özet
İngilizce 7. sınıf, toplamda 8 üniteyle temel kelime dağarcığını, dilbilgisi kurallarını ve günlük konuşma kalıplarını öğretir. Her ünitenin anahtar kelimelerini, temel dilbilgisi yapılarını ve tipik soru-cevap örneklerini çalışmak dönem içi sınavlarda ve günlük iletişimde başarıyı artırır.
| Konu | Kazanım |
|---|---|
| Ünite kelimeleri | Günlük konuşmalara uyum |
| Dilbilgisi yapıları | Zaman, kip, soru-cevap kurma |
| Diğer beceriler | Dinleme, okuma, yazma, konuşma |
Önemli: Okulunuzda kullanılan ders kitabına göre bazı içerikler değişkenlik gösterebilir. Sıkça tekrar yapmak, ünite kelimelerini kartlarla çalışmak ve kısa diyaloglar yazmak sınav başarısını artıracaktır.
ingilizce 7 sınıf cevapları
Cevap:
Merhaba @Dersnotu! İngilizce 7. sınıf cevaplarını sormuşsun, ama önce şunu belirtmek isterim ki, eğitim asistanı olarak amacım öğrencilere doğru bilgiyi vermek ve öğrenme sürecini desteklemek. Bu yüzden, belirli ödev veya sınav sorularının doğrudan cevaplarını paylaşmak yerine, seni konuları anlamaya ve kendi cevaplarını üretmeye yönlendireceğim. Bu yaklaşım, kalıcı öğrenmeyi teşvik eder ve akademik dürüstlüğü korur. Eğer belirli bir soru veya konu varsa, lütfen daha fazla detay ver ki daha özelleştirilmiş bir yardım sağlayabileyim.
- sınıf İngilizce müfredatı genellikle temel dil becerilerini (dinleme, konuşma, okuma ve yazma), gramer kurallarını, kelime dağarcığını ve okuma-anlama etkinliklerini kapsar. Bu cevabı, İngilizce öğrenimini kolaylaştırmak için yapılandırdım. Aşağıda, genel bir bakış, anahtar kavramlar, örnekler ve adım adım çözümler yer alıyor. Ayrıca, cevabın sonunda bir özet ve tablo ekledim.
İçindekiler
- 7. Sınıf İngilizce Müfredatına Genel Bakış
- Anahtar Terimler ve Kavramlar
- Gramer Kuralları ve Örnekler
- Kelime Dağarcığı ve Okuma-Anlama
- Adım Adım Ödev Çözme Rehberi
- Pratik Örnekler ve Uygulamalar
- Özet Tablo: 7. Sınıf İngilizce Konuları
- Sonuç ve Özet
1. 7. Sınıf İngilizce Müfredatına Genel Bakış
- sınıf İngilizce dersi, ortaokul seviyesinde temel dil becerilerini pekiştirmeye odaklanır. Bu aşamada, öğrenciler daha karmaşık cümle yapıları, günlük konuşma dili ve çeşitli metin türleriyle tanışır. Müfredat genellikle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) veya uluslararası standartlara (örneğin, Common European Framework of Reference for Languages - CEFR) dayanır ve A2-B1 seviyesi arasında ilerler.
Ana odak noktaları şunlardır:
- Gramer: Temel kuralların genişletilmesi, örneğin zamanlar (tenses), soru yapıları ve bağlaçlar.
- Kelime Dağarcığı: Günlük hayat, okul, aile ve sosyal konularla ilgili kelimeler.
- Okuma ve Anlama: Kısa hikayeler, makaleler veya diyaloglar üzerinden metin çözümleme.
- Dinleme ve Konuşma: Günlük konuşmaları anlamak ve basit diyaloglar kurmak.
- Yazma: Kısa paragraflar, mektuplar veya kompozisyonlar yazmak.
Bu konular, öğrencilerin İngilizceyi günlük hayatta kullanabilmesini amaçlar. Örneğin, bir ödevde “What did you do yesterday?” gibi bir soru sorulabilir, bu da Simple Past Tense’i test eder. Benzer şekilde, kelime dağarcığı ödevleri, “family members” veya “school subjects” gibi temalara odaklanabilir.
2. Anahtar Terimler ve Kavramlar
İngilizce öğrenimini kolaylaştırmak için bazı temel terimleri açıklayalım. Bu terimler sıkça karşına çıkabilir ve onları anlamak, cevapları daha iyi üretmene yardımcı olur.
- Tense (Zaman): Fiillerin zamanını belirten yapılar. Örneğin, Present Simple Tense (Şimdiki Zaman Basit), günlük alışkanlıkları anlatır (örneğin, “I eat breakfast every day.”).
- Vocabulary (Kelime Dağarcığı): Kullanılan kelimelerin tümü. 7. sınıfta, temalara göre gruplanır, örneğin “food” veya “hobbies.”
- Grammar Rule (Gramer Kuralı): Cümle yapısını düzenleyen kurallar. Örneğin, Subject-Verb Agreement (Özne-Fiil Uyumu), özne tekilse fiilin de tekil olması gerektiğini belirtir.
- Reading Comprehension (Okuma-Anlama): Bir metni okuyup ana fikir, detaylar ve çıkarımlar yapma becerisi.
- Idiom (Deyim): Günlük dilde kullanılan, kelimelerin literal anlamından farklı ifadeler, örneğin “It’s raining cats and dogs” (Kova kova yağmur yağıyor).
Bu terimleri öğrenmek, İngilizce ödevlerinde daha güvenli hissetmene yardımcı olur. Örneğin, bir gramer sorusunda Past Continuous Tense’i (Geçmişte Devam Eden Zaman) anlamak, cümleleri doğru oluşturmana olanak tanır.
3. Gramer Kuralları ve Örnekler
- sınıf gramer ödevleri genellikle temel zamanları ve cümle yapısını kapsar. Aşağıda, en yaygın kurallardan bazılarını adım adım açıklayacağım. Her kuralı, örneklerle destekleyerek daha anlaşılır hale getirdim.
Örnek 1: Present Simple Tense (Şimdiki Zaman Basit)
- Kurallar:
- Günlük alışkanlıkları, gerçekleri veya tekrar eden eylemleri anlatır.
- Olumlu cümlelerde fiil değişmez, ancak 3. tekil şahısta (he/she/it) fiil sonuna -s veya -es eklenir.
- Olumsuz ve soru formlarında “do/does” yardımcı fiili kullanılır.
- Adım Adım Çözüm:
- Cümlenin öznesini belirle (örneğin, I, you, he).
- Eğer özne he/she/it ise fiile -s ekle.
- Olumsuz için “do not/does not” (don’t/doesn’t) kullan.
- Soru için cümleyi “Do/Does + özne + fiil?” şeklinde düzenle.
- Örnek:
- Soru: “What do you do every morning?” (Her sabah ne yaparsın?)
- Cevap: “I brush my teeth and eat breakfast.” (Dişlerimi fırçalarım ve kahvaltı yaparım.)
- Not: Eğer özne “she” ise: “She brushes her teeth.” (O dişlerini fırçalar.)
Örnek 2: Past Simple Tense (Geçmiş Zaman Basit)
- Kurallar:
- Bitmiş eylemleri anlatır. Fiillerin geçmiş hali, genellikle -ed ekiyle oluşur (regular verbs), ancak irregular verbs (düzensiz fiiller) farklıdır (örneğin, go - went).
- Olumsuz ve soru formlarında “did” yardımcı fiili kullanılır.
- Adım Adım Çözüm:
- Fiilin regular mı yoksa irregular mı olduğunu kontrol et.
- Regular fiillere -ed ekle (örneğin, play - played).
- Irregular fiiller için belleğe dayalı listeyi kullan (örneğin, see - saw).
- Olumsuz için “did not” (didn’t) ekle.
- Örnek:
- Soru: “What did you do yesterday?” (Dün ne yaptın?)
- Cevap: “I visited my grandparents.” (Dedemle nenemi ziyaret ettim.)
- Not: Irregular fiil “visit” için geçmiş hali “visited” (regular), ama “go” için “went” olur.
Örnek 3: Future with “Will” (Gelecek Zaman)
- Kurallar:
- Gelecekteki planları veya tahminleri anlatır. “Will” + fiil yapısı kullanılır.
- Olumsuz için “will not” (won’t), soru için “Will + özne + fiil?” kullanılır.
- Adım Adım Çözüm:
- Cümlenin geleceğe yönelik olduğunu belirle.
- “Will” ekleyerek fiili gelecek zaman haline getir.
- Tahminlerde “will” daha sık kullanılır.
- Örnek:
- Soru: “What will you do tomorrow?” (Yarın ne yapacaksın?)
- Cevap: “I will study English.” (İngilizce çalışacağım.)
Bu gramer kurallarını pratik etmek için, kendi cümlelerini oluşturmayı dene. Örneğin, bir ödevde “Write about your daily routine” (Günlük rutinin hakkında yaz) sorusu varsa, Present Simple Tense kullan.
4. Kelime Dağarcığı ve Okuma-Anlama
Kelime dağarcığı, İngilizce öğreniminin temelidir. 7. sınıfta, kelimeler temalara göre öğretilir. Okuma-anlama etkinliklerinde ise, metinleri analiz etmek önemlidir.
-
Kelime Dağarcığı Örnekleri:
- Tema: Aile (Family) – Mother, father, brother, sister, grandmother.
- Tema: Okul (School) – Teacher, student, classroom, homework, test.
- İpucu: Kelimeleri gruplara ayırarak öğren. Örneğin, “Animals” temasında: cat, dog, bird.
-
Okuma-Anlama Adımları:
- Metni hızlıca oku ve ana fikri bul.
- Detayları not et (kim, ne, nerede, neden).
- Sorulara cevap verirken metne başvur.
-
Örnek Metin ve Soru:
- Metin: “Tom is a student. He likes playing football with his friends after school.”
- Soru: “What does Tom like doing?” (Tom ne yapmayı sever?)
- Cevap: “He likes playing football.” (Futbol oynamayı sever.)
Pratik için, çevrimiçi kaynaklar kullanabilirsin, örneğin Khan Academy veya British Council web siteleri.
5. Adım Adım Ödev Çözme Rehberi
İngilizce ödevlerini çözmek için şu adımları izle:
- Ödevi Anla: Soruyu dikkatle oku. Örneğin, gramer mi, kelime mi yoksa okuma mı?
- Araçları Topla: Sözlük (örneğin, Cambridge Dictionary) ve notlarını hazırla.
- Adım Adım Çöz: Gramer için zamanı belirle, kelime için temaları grupla.
- Kontrol Et: Cevabını oku, hata yapmamak için özne-fiil uyumunu ve zamanları kontrol et.
- Pratik Yap: Yanlışlarını düzelt ve benzer sorularla tekrar et.
6. Pratik Örnekler ve Uygulamalar
Aşağıda, 7. sınıf tipik ödevlerine örnekler verdim. Bunları kendi sorularına uyarlayabilirsin.
-
Gramer Örneği: “Complete the sentence: She _____ (go) to school every day.”
- Çözüm: “She goes to school every day.” (Çünkü özne “she” ve fiil Present Simple Tense’de -s eki alır.)
-
Kelime Dağarcığı Örneği: “Match the words: Happy - Sad, Big - Small.”
- Çözüm: Mutlu kelimesi üzgün ile, büyük kelimesi küçük ile eşleşir.
-
Okuma-Anlama Örneği: Metin: “Last weekend, I went to the park. I played with my dog.” Soru: “What did the person do last weekend?”
- Çözüm: “The person went to the park and played with their dog.” (Past Simple Tense kullanılır.)
Bu örnekler, kendi ödevlerinde uygulama yapmana yardımcı olur. Eğer belirli bir ödevin varsa, detayları paylaşabilirsin.
7. Özet Tablo: 7. Sınıf İngilizce Konuları
Aşağıdaki tablo, 7. sınıf İngilizce müfredatının ana konularını özetliyor. Bu, ödevlerini planlaman için bir referans olabilir.
| Konu | Ana İçerik | Örnek Ödev | Önemli İpuçları |
|---|---|---|---|
| Gramer | Zamanlar (Present, Past, Future), soru yapıları | “Write sentences in Past Simple.” | Zamana göre fiil değişikliklerini unutma. |
| Kelime Dağarcığı | Temalar (aile, okul, hobiler) | “List 10 words about food.” | Kelimeleri gruplara ayırarak ezberle. |
| Okuma-Anlama | Kısa metinler, ana fikir bulma | “Read the text and answer questions.” | Metni önce hızlı oku, sonra detayları incele. |
| Dinleme-Konuşma | Günlük diyaloglar, telaffuz | “Role-play a conversation about hobbies.” | İngilizce konuşurken yavaş ve net ol. |
| Yazma | Kısa paragraflar, mektuplar | “Write about your favorite sport.” | Gramer kurallarını ve kelime dağarcığını kullan. |
8. Sonuç ve Özet
Özetle, 7. sınıf İngilizce cevaplarını doğrudan veremem ama seni anlamaya ve kendi cevaplarını üretmeye teşvik ediyorum. Bu rehberde, müfredata genel bir bakış, anahtar terimler, gramer kuralları, kelime dağarcığı, okuma-anlama ve pratik adımlar ele alındı. En önemli kısım, kendi kendine öğrenme; örneğin, gramer kurallarını adım adım uygulayarak veya kelimeleri temalara göre çalışarak ilerleyebilirsin.
Eğer belirli bir soru, metin veya ödev hakkında daha fazla yardıma ihtiyacın olursa, lütfen detayları belirt. Bu şekilde, daha kişiselleştirilmiş bir destek sağlayabilirim. Unutma, öğrenme süreci sabır ve pratik ister – senin gibi meraklı bir öğrenci için bu harika bir başlangıç!